Valentin Madouas zegeviert in La Polynormande

zondag 15 augustus 2021 om 17:10
Valentin Madouas zegeviert in La Polynormande

Valentin Madouas - foto: Cor Vos (archief)

Valentin Madouas heeft in Normandië de Franse eendagskoers La Polynormande op zijn naam geschreven. De renner van Groupama-FDJ was in de finale van de 168 kilometer lange wedstrijd tussen Avranches en Saint-Martin-de-Landelles de sterkste renner in een sprint met drie. Hij klopte zijn landgenoten Benoît Cosnefroy en Anthony Perez.

De wedstrijd werd gekleurd door een vlucht van zes renners. Naast Madouas, Cosnefroy en Perez bestond de kopgroep uit Alexandre Delettre (Delko), Dorian Godon (AG2R Citroën Team) en Romain Hardy (Team Arkéa-Samsic). De zes kregen echter niet veel ruimte van het peloton. De maximale voorsprong zou onderweg niet veel meer dan een minuut bedragen.

Een verwachte hergroepering bleef echter uit. De zes vooraan gingen met een voorsprong van twee minuten de 11 kilometer lange slotronde. Het peloton slaagde er niet in om de leiders in te rekenen, waardoor de winnaar uit de kopgroep zou komen.

Madouas probeerde in de finale zijn medevluchters te lossen en kreeg Cosnefroy en Perez met zich mee. Cosnefroy plaatste tijdens de laatste beklimming van La Pigeonnière een versnelling, maar hij slaagde er niet in om weg te geraken. De drie zouden onderling bepalen wie de wedstrijd zou gaan winnen.

Madouas bleek in de sprint over de snelste benen te beschikken, waardoor de 25-jarige Fransman (drie jaar na zijn zege in Parijs-Bourges) zijn tweede profzege kon boeken. Madouas volgt op de erelijst Cosnefroy op, die dit jaar genoegen moest nemen met een tweede plek.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair