Val Cees Stam veroorzaakt door hartritmestoornissen

vrijdag 24 oktober 2014 om 15:53

Cees Stam kwam dinsdagavond tijdens de Zesdaagse van Amsterdam zwaar ten val tijdens de dernykoers. De gangmaker, vader van veelvuldig winnaar Danny Stam en opa van deelnemer Yoeri Havik, ging in de slotfase hard onderuit. Onderzoeken in het VUmc hebben uitgewezen dat hartritmestoornissen de oorzaak zijn geweest voor zijn val, meldt de organisatie namens Stams familie.

De 68-jarige Stam was in de dernyrace verwikkeld in een gevecht voor de overwinning. In de slotfase ging het echter goed mis met de Nederlandse baancoryfee. Hij kwam ten val en moest nog op de baan, onder het toeziend oog van vele bezoekers en de deelnemers, gestabiliseerd worden. Hij werd daarna overgebracht naar het VUmc, waar hij verder werd onderzocht en behandeld. Daar bleken hartritmestoornissen het euvel te zijn van zijn val. Stam ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis, waar hij onder continu toezicht staat.

Hartritmestoornissen
In 2014 kregen in de wielerwereld meerdere personen te maken met hartritmestoornissen. Eerder dit seizoen brachten artsen het probleem aan het licht bij Robert Gesink, Niels Albert en Klaas Lodewyck. Gesink is inmiddels verholpen van het probleem en zit weer op de fiets. Albert daarentegen moest noodgedwongen stoppen met crossen, omdat zijn hartkwaal bij maximale inspanning een fatale hartstilstand kon veroorzaken. Lodewyck onderging vorige week een operatie aan zijn hart en mocht vandaag voor het eerst weer op de fiets kruipen.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone