Vakoč eindelijk thuis na aanrijding met vrachtwagen

woensdag 21 maart 2018 om 13:33
Vakoč eindelijk thuis na aanrijding met vrachtwagen

foto: Sirotti (archief)

Petr Vakoč is weer thuis nadat hij wekenlang in het ziekenhuis lag. De 25-jarige Tsjech van Quick-Step Floors was eind januari aangereden door een vrachtwagen en brak daarbij meerdere rugwervels. Hij moest worden geopereerd, waarna een lange periode van volledige rust noodzakelijk was. Thuis in Praag mag hij nu verder herstellen.

Het ongeluk gebeurde tijdens een trainingsrit in Zuid-Afrika. De vrachtwagen reed Vakoč en zijn ploeggenoot Laurens De Plus van achteren aan waarna ze op het asfalt belandden. Ze werden direct naar het ziekenhuis vervoerd, waar bij De Plus bleek dat hij meerdere schaafwonden en een kleine kneuzing van de longen en de nieren had opgelopen. Bij Vakoč werden na onderzoek meerdere gebroken rugwervels aangetroffen.

Een operatie en een lang revalidatieproces volgde. Hij kijkt ernaar uit om thuis verder te herstellen. “Ik kan niet onder woorden brengen hoe fijn het is om weer thuis te zijn na zo’n lange tijd in het ziekenhuis, eerst in Zuid-Afrika en sinds kort in Praag”, meldt Vakoč. “Natuurlijk is het moeilijk om aan de zijlijn te staan tijdens zo’n lange revalidatie, terwijl je alleen maar wilt fietsen. Maar ik voel me gelukkig dat ik weer terugkom.”

Vakoč boekte zijn grootste zege in 2016, in de Brabantse Pijl. Het zal echter nog maanden duren voor we de Tsjech weer terugzien in de koers. Zijn ploeg meldt dat het nog te vroeg is om te zeggen wanneer hij weer kan terugkeren in competitieverband, ‘maar als alles volgens schema verloopt hopen Petr en het team dit voor het einde van het seizoen zal zijn’.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Bertvd 21 maart 2018 om 13:37

Zo wat heftig. Blij dat het weer de goede kant op gaat.

Rhohan 21 maart 2018 om 13:50

Benieuwd of ie nog enigszins een niveau kan halen. Deze jongen zit aan het einde van het jaar zonder contract en dan word het wel problematisch om in zo’n klein deel van het seizoen nog wat in de kijker te rijden. Zeker als je een renner bent voor de klassiekers.

GreenDay 21 maart 2018 om 15:45

@Rhohan: Patrick Lefevere kennende verlengt hij het contract van Vakoc.

brambo 21 maart 2018 om 16:59

Vakoc heeft altijd vorderingen gemaakt in zijn loopbaan, Patrick verlengt deze wel.
Wel jammer van dit ongeluk, staat de komende jaren op zijn sterkst hopelijk komt het er nog uit.

Headlines

Materiaalzone

Populair