Vader van tienermeisjes: “Van der Poel had alle recht om boos te worden, maar niet op die manier”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 28 september 2022 om 08:24

Vader van tienermeisjes: “Van der Poel had alle recht om boos te worden, maar niet op die manier”

Er is al veel gezegd en geschreven over het hotelincident met Mathieu van der Poel, maar nu heeft ook de vader van de tienermeisjes in gesprek met Daily Mail Australia gereageerd op het voorval. “Hij had alle recht om boos te zijn, maar niet op de manier hoe hij dat heeft gedaan”, klinkt het. In het politierapport komt onder meer naar voren dat Van der Poels vriendin Roxanne de meisjes in een eerder stadium al had gevraagd om hen met rust te laten.

Op 22 september verschijnt de nieuwe najaars-editie van RIDE. In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Van der Poel kende een desastreus WK in Australië, waar hij in de nacht voorafgaand aan de wegwedstrijd in de cel belandde. Hij werd gearresteerd na een incident in het hotel van de Nederlandse ploeg met twee pubermeisjes. De jonge dames probeerden hem uit zijn slaap te houden door meermaals op de deur van zijn hotelkamer te bonzen. Van der Poel besloot zelf te reageren, wat resulteerde in een arrestatie en een nachtelijk bezoek aan het politiebureau.

De vader van de meiden – die in tegenstelling tot de moeder op dat moment niet aanwezig was in het hotel en pas zondagochtend werd ingelicht – reageert nu voor het eerst op het incident. “Ze hebben zich in nesten gewerkt. Van der Poel had alle recht om boos te worden, maar niet op die manier. Het zijn smalle, kleine kinderen en hij is gigantisch. Kijk, ik deed op hun leeftijd ook bepaalde dingen. De jongste had enkele weken geleden nog corona, dus ze waren blij dat ze zich weer konden uitleven.”

“Ik heb ze ook gezegd dat ze in de fout zijn gegaan”
“Ze werden een beetje ondeugend. Ik heb ze ook gezegd dat ze in de fout zijn gegaan.” Op de videobeelden die zijn opgedoken, is een incident te zien dat sterk overeenkomt met hetgeen waar de 27-jarige Van der Poel nu voor veroordeeld is. “Ik zie mijn dochter in de video op de deur kloppen en zie aan de manier waarop ze wegloopt dat ze bang was. De oudste is een durfal, maar dit heeft haar geshockeerd. Ook de jongste was in shock.”

Toch kan de vader zich wel deels inleven in Van der Poel. “Ik hoorde net voordat de wedstrijd begon dat hij een wielrenner was en uiteindelijk ook heeft moeten opgeven op het WK. Maar goed, ik had niet gedaan wat hij deed. Ik kan me voorstellen dat mijn meiden op de deur hebben geklopt, maar ik zag aan de beelden dat ze bang waren.” Van der Poel, die inmiddels alweer is geland in Europa, heeft zijn fout reeds toegegeven.

 
94 Reacties
Sorteer op:
28 september 2022
Waarom wordt er zo excessief aandacht geschonken aan deze tokkiefamilie?
  28 september 2022
  Er wordt toch ook excessief aandacht aan jouw held geschonken? Dus waarom dan niet aan de vijand?
  28 september 2022
  Iedereen: Laat Mathieu met rust!
  28 september 2022
  Omdat het best een grote en aparte gebeurtenis is geweest? Gebeurt niet wekelijks dat een topfavoriet gearresteerd wordt voor een WK waar ook nog eens groot amateurisme gespeeld heeft door de ploeg. Verder is het natuurlijk simpel; boeit 't je niet, dan lees je het niet.
28 september 2022
Zou WF ten goede komen om wat meer aandacht te geven aan het Italiaanse najaar i.p.v. zich te profileren als WF Boulevard.
  28 september 2022
  Je klikt er toch zelf op..? Ik lees dit soort berichten over een dieptepunt van Nederlands beste wielrenner met interesse.
  28 september 2022
  Pretenderen een serieus wielerplatform te zijn maar ondertussen is een nieuw juicekanaal starring Youri Coldeweijer niet ver meer.
  28 september 2022
  Precies dit. Buitengewoon storend en RTL-Boulevard ‘waardig’ inderdaad. Tot in den treure uitgemolken dit incident. Pff… Het was al zoeken tussen alle reclame naar interessante topics, maar met de Van der Poel-affaire is zelf de inhoud verloren gegaan.
  28 september 2022
  Wat een ondankbaarheid hier.. op een website die gratis toegankelijk is en waar je helemaal zelf kunt bepalen welke artikelen je wel of niet opent. Ik kijk uit naar jullie eigen platforms/websites. Die zullen vast vele malen beter zijn.
  28 september 2022
  Volledig terecht dat eindelijk de tegenpartij ook eens aan het woord komt; die hadden we nog niet gehoord. Verder ben ik het er mee eens dat het veel berichten zijn die Wielerflits hier aan schenkt, maar dat doen ze in goede tijden ook. Dan staat het hier ook vol VDP-newsitems en dan vindt iedereen het prima. Dit nieuws is relevant voor deze website. VDP heeft zich na uitlokking misdragen in de voorbereiding van de belangrijkste wedstrijd van het jaar, waardoor die wedstrijd een fiasco werd.
  28 september 2022
  De andere partij komt aan het woord en mensen worden gelijk boos. Bijzonder hoor. Is toch volstrekt logisch dat dit geplaatst wordt. Plus het feit dat je nog steeds niet verplicht bent om alle onderwerpen te lezen
  Hoor en wederhoor lijkt me hier prima.
  28 september 2022
  Klinkt eigenlijk best als een genuanceerd verhaal ondanks dat het over zijn dochters gaat. Hij zegt eigenlijk hetzelfde als MvdP, maar dan uit een ander perspectief. Goed toch? Zanderover
28 september 2022
Ze waren bang... prima toch? En hij is groot en zij zijn klein: wat verwacht je als kind als je aanklopt op kamers waar volwassenen (kunnen) slapen? Ik vind dat VdP gewoon prima gehandeld heeft, namelijk een probleem met twee kinderen zelf proberen oplossen. Als je toch als volwassen vent een hotelmanager nodig hebt om twee kinderen te corrigeren, in wat voor wereld leven we dan? Hij heeft ze aangepakt maar niet mishandeld. Het pakt alleen ontzettend vervelend uit. En deze vader staat misschien wel symbool voor de "mijn kindjes zijn prinsjes en prinsesjes-generatie". Waarbij hun kinderen door niks of niemand mogen worden aangepakt behalve de ouders zelf. Die vervolgens niet thuis geven als het gaat om opvoeden en corrigeren. En het is daarom dat de jeugd van tegenwoordig vaak respect heeft voor niks of niemand, en tegen iedereen een grote bakkes op zet.
  28 september 2022
  En hij is groot en zij zijn klein is bovendien nogal potsierlijk omdat je het over een ultradunne topsporter van 1,83 hebt versus twee koters waarvan je op het filmpje al van een kon concluderen dat ze aan de Angelsaksische obesity standards voldeed. Als Daan Hoole daar de deur had open gedaan had ik er nog iets bij voor kunnen stellen, nu niet.
  28 september 2022
  Pubermeiden zaten fout, ouders waren veel te laks. Mathieu heeft alle recht om kwaad te zijn en die kinderen te corrigeren. Dat hij over de rooie gaat is begrijpelijk, maar je kan toch onmogelijk zeggen dat hij 'prima gehandeld' heeft. In je onderbroek kinderen achterna zitten tot op hun kamer is allerminst een volwassen manier op dit op te lossen, en kon ook op geen enkele manier leiden tot een oplossing. Ofwel gebeurde er wat nu is gebeurd: moeder schrikt zich rot, denkt wat doe die halve gare woesteling in de kamer van mijn dochters en keert zich tegen hem ipv tegen het gedrag van haar dochters. Hij laat het hotel geen andere keuze dan de politie te bellen, dat is ook hier een standaardprocedure. Een andere mogelijkheid was geweest dat er wel een volwassene in die kamer was, vader of een oudere broer, en dan was de kans groot dat het op een gevecht in regel was uitgedraaid. Zijn reactie was dus begrijpelijk, maar wel fout en ook niet heel erg slim. Mathieu zelf beseft dat gelukkig maar al te goed.
  28 september 2022
  Niet mee eens. Hij had ze een keer kunnen waarschuwen en daarna de hotelleiding of zijn ploegleiding aan het werk moeten zetten. Zijn agressiviteit was bedreigend, en dat was fout. Hopelijk een goede les voor hem, net als voor die pubers trouwens. Ik denk dat hun vader beide kanten goed heeft belicht.
  28 september 2022
  Ja dag, zij hebben dit natuurlijk in eerste instantie aan zichzelf te wijten. Maar... wat de aanleiding ook is, als jij in je onderbroek de hotel kamer van mijn dochter binnenkomt dan zou je geluk hebben als ik alleen maar de politie bel.
  28 september 2022
  Een van de betere, zo niet de beste, commentaren die ik de laatste dagen gelezen heb. Meiden van 13-14 jaar oud zijn geen kleine kindjes meer, maar wisten heel goed waar ze mee bezig waren, zeker als ze ook nog hun cameraatje paraat hadden. Het was ze dus duidelijk te doen om iemand uit zijn tent (lees: hotelkamer) te lokken. Dat is ze prima gelukt en ze zijn flink geschrokken van hun beoogde resultaat (lees: Mathieu). Ik had het onlogisch gevonden als Mathieu in dit geval iets anders had gedaan, dan wat hij deed. Zou het deurtje kloppen daarna weer begonnen zijn, dan pas was een telefoontje naar de receptie gewenst geweest. Maar niet om die meiden weg te halen, maar om hun moeder op haar nummer te zetten met een eerste, maar tevens ook allerlaatste waarschuwing!
28 september 2022
“Ik zie mijn dochter in de video op de deur kloppen en zie aan de manier waarop ze wegloopt dat ze bang is”. Ze zijn dus al bang voor een eventuele reactie van de bewoner van de kamer. Ze weten dus dat ze irritant gedrag aan het vertonen zijn. Ik ga er mee akkoord dat MVDP ze niet tot in hun kamer had moeten achtervolgen, maar ik kan het deels begrijpen in zijn situatie.
  28 september 2022
  En de vriendin van mathieu schijnt al meerdere keren gevraagd te hebben of ze wilden ophouden.
28 september 2022
Wat een proleet.
28 september 2022
Het zijn smalle, kleine kinderen en hij is gigantisch. -- tuurlijk joh
  28 september 2022
  De vertaal capaciteiten van WF zijn wellicht aan een upgrade toe.
28 september 2022
Het is gewoon logisch dat dit nieuws breed uitgemeten wordt op wielerflits, net zoals op alle andere wielermedia en zelfs de algemene media pikken dit veelvuldig op. Het gaat om een rel om Nederlands beste wielrenner namelijk. Wat de vader hier zegt, daar heeft hij mijn inziens gewoon gelijk in. Van der Poel is een lijn over gegaan door twee jonge kinderen achterna te zitten hun eigen hotelkamer in. Gelukkig heeft Mathieu dat zelf ook wel door en ziet hij in dat er veel betere oplossingen voorhanden waren geweest. Dus daarmee is de kous wel af. Fout van een man die zich verder altijd meer dan keurig gedraagt.
28 september 2022
Goed dat ze in shock waren zal ze eindelijk es mores leren sjonge ..
28 september 2022
Kunnen we kappen met deze berichten? DANK! Het is wel duidelijk dat deze familie compleet debiel is. Graag wielernieuws.
28 september 2022
Er komt meer en meer nuance en inzicht van beide partijen, lijkt het. Prima zo. Waar een paar nachtjes euh ... goed slapen al niet goed voor zijn.
28 september 2022
De kop van het bericht op de Daily Mail is wel echt afgrijselijk trouwens. Wat is het toch met engelstalige pers en onzin verkopen?
Quote:
EXCLUSIVE: Terrifying moment elite cyclist chases frightened girls, 13 and 14, into a hotel room before assaulting them over 'knock and run' prank - as dad reveals their scars and why THEY are in trouble
Als je de foto van die vader ziet, is het zo op het oog ook wel een paupertype. Heel dat artikel is hilarische stemmingsmakerij trouwens, wauw. En de 'wond' is helemaal hilarisch, wat een trieste bedoeling is dit toch alles bij elkaar zeg. Wat wel interessant is: Rox zou volgens het artikel/politierapport ook al een paar keer hebben gevraagd om te stoppen.
  28 september 2022
  The Daily Mail staat dan ook wereldwijd bekend als het afvoerputje van media. Veel slechter dan dat gaat 't niet worden
28 september 2022
Op zich zegt hij niks raars hier.. Ik verbaas me alleen dat die man zich niet de ogen uit de kop schaamt voor het onaangepaste gedrag van die dochters..
  28 september 2022
  Die man heeft veel geld gekregen van de Daily Mail. Hij is trots op zijn kroost.
28 september 2022
Ik vind het erg dat de veroorzakers van het incident niet eens gestraft worden noch door de ouders, noch door de rechtbank ! Ze worden bijna als martelaren ten tonele opgevoerd. Komt over als had Mathieu maar niet moeten slapen en zelfs meespelen.
  28 september 2022
  Klopt! 3 jaar cel voor op een hotel-deur kloppen aub; zelfs al zijn ze minderjarig.
  28 september 2022
  Ik ben het een keer eens met beer! Opsluiten die hap
28 september 2022
Ik stel voor dat Roxanne dit in de toekomst oplost, in haar nachttenue. Gezien zij meerderjarig is, zal ik met plezier de video hiervan bekijken.
28 september 2022
Snap best wat hij zegt. Persoonlijk zou ik ook schrikken als er zo'n man halfnaakt naar binnen komt stormen. Desalniettemin stond hij volledig in z'n recht, de dames, en ouders helemaal moet gewoon ophouden en met de winst in de rechtzaak het gedoe afsluiten. Net als Wielerflits overigens, verdorie zeg.
  28 september 2022
  Hij stond helemaal niet in zijn recht om die kamer in te komen. De ouders hebben ook helemaal geen rechtzaak aangespannen, en dus hebben ook niets gewonnen.
  28 september 2022
  Excuus, ik bedoel inderdaad dat hij in het recht stond om boos te worden, niet om voor eigen rechter te spelen.
28 september 2022
Voor de zekerheid (en voor de schadeclaim?) langs de dokter: “ Emad, who works as a tradie in western Sydney, said he didn't learn about the attacks until Sunday morning, when the two mothers took their daughters to a doctor 'just in case' there were more serious implications from the assaults.” Gekkenhuis.
28 september 2022
Wat een jankerd….als mij zoiets was overkomen had een schop onder mijn hol en draai om mijn oren gehad. Ouders lekker zuipen of weg iig en de kids achter laten en denken dat komt wel goed!!!! En zeker als het al een keer eerder gevraagd is door de vrouw van MVP
28 september 2022
Kous kan er inderdaad wel af. Casus is helemaal bekend en de standpunten zijn ingenomen. De 3 jaar landontzegging mag er na MvdP's mea culpa nog wel vanaf wat mij betreft, kan ie nog eens terugkomen om de TdU te winnen en zo zijn gram te halen. Is wel zijn type koers.
  28 september 2022
  Denk dat hij voorlopig zijn buik vol heeft van Australie, binnen 3 jaar kan zijn wereld er heel anders uitzien, is echt zo’n type die er van de ene dag op de andere mee kan kappen en bv motorcross of autoracen te gaan doen…
  28 september 2022
  Zolang hij nog wat meecrosst in de winter (en ook WK cyclocross) is TdUnder onmogelijk te rijden ( of ze moeten van datum veranderen). Tegelijk zie ik VdPoel ook niet snel afreizen naar Australië midden/eind januari. Dan zit je volop in wintermodus, waar je basis legt voor het klassieke seizoen.
28 september 2022
Kous is met dit artikel nog niet af. Het bericht is hier op WF niet volledig weergegeven. Ook de moeder doet nog een duit in het zakje en is boos dat MVDP het land heeft verlaten. Benieuwd hoe de beroepzaak zal verlopen. Voorlopig hoeft MVDP zich de komende 3 jaren geen zorgen te maken over koersen in Australie.
28 september 2022
Streep eronder
28 september 2022
Als ik de foto van die pa zie, is Mathieu er nog goed vanaf gekomen.
28 september 2022
Is dit niet het hele artikel of mis ik iets: hoe reflecteert ie op zijn eigen rol als ouder? EDIT: ah, zie nu de foto in dat mail artikel. Lekker gewerkt, pik - je fifteen minutes of fame te pakken. Kan ook weer van de bucket list.
28 september 2022
Het is mooi geweest. Terug naar de wielersport.
  28 september 2022
  Mja, heb het al een paar dagen niet echt meer gevolgd en toch blijft dit maar opnieuw naar boven komen. OK, het is "een verhaal", maar zo boeiend is 't nu allemaal ook weer niet.
28 september 2022
Zal allemaal wel. Ben benieuwd of ie zaterdag in Italië aan de start staat.
28 september 2022
Hmmm... op die ene foto op de Daily Mail zie je toch duidelijk dat MVDP zijn voet op één van die kinderen zet én met zijn handen haar hoofd vastheeft. Bovendien is dat op haar bed, in haar kamer. Dan kan ik eigenlijk die vader wel volgen, hoewel ze zeker ook in de fout zijn. Zo tenger lijkt me die dochter overigens ook niet echt.
  28 september 2022
  Krist de onderzoeksjournalist.
  28 september 2022
  Daar hoef je geen onderzoeksjournalist voor te zijn hoor. De foto spreekt voor zich.

Reacties zijn gesloten.