Mathieu van der Poel geeft fout toe: “Natuurlijk heb ik spijt”

dinsdag 27 september 2022 om 14:21
Mathieu van der Poel geeft fout toe: “Natuurlijk heb ik spijt”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel is geland in Europa. Op een drukke luchthaven van Brussel – wereldkampioen Remco Evenepoel zat op hetzelfde vliegtuig – arriveerde hij een klein uur geleden. Daar stond hij de verzamelde pers te woord, waaronder Het Laatste Nieuws. “Ik had dat niet moeten doen en het anders moeten aanpakken. Helaas is het wel zo gebeurd”, vertelt hij.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Daarmee doelt de 27-jarige Nederlander op zijn arrestatie na een incident waarbij pubermeisje voor overlast zorgden. Dinsdagochtend sijpelden daarvan de eerste beelden door. “Dat is wat ik gezegd heb: ik heb een meisje vastgehad aan haar arm. Zeker niet met de bedoeling om iemand pijn te doen. Iedereen die mij kent, weet dat ik nog nooit iemand pijn heb gedaan. Er gaan heel veel verhalen rond over duwen, maar dat is absoluut niet waar. Dat is niet wat er gebeurd is. Er zijn twee versies van een verhaal en als je dan in Australië zit is dat heel lastig om mee om te gaan.”

Vervolgens zegt de journalist in kwestie dat er filmpjes zijn opgedoken waarbij Van der Poel ook schreeuwt tegen de moeder van die meisjes, waarna hij instemmend knikt. “Natuurlijk heb ik er spijt van. Ik ben ook fout, dat geef ik ook toe. Ik had dat niet moeten doen en het anders moeten aanpakken. Helaas is het wel zo gebeurd. Ik probeer het achter me te laten en verder te kijken naar wat er komt. Nu ga ik even naar huis, de rust op zoeken. Ik ben in ieder geval heel blij dat ik terug in het land ben. De ploeg en de advocaat gaan het nu verder afhandelen”, zegt de renner van Alpecin-Deceuninck.

Ook ging MVDP in op wat hij anders had moeten doen. “Ik had sowieso de receptie of iemand anders op de hoogte moeten brengen. Maar het was al laat en ik wilde gewoon slapen. Ik dacht het zelf op te kunnen lossen, want dan uiteindelijk helemaal fout is uitgedraaid. Helaas kan ik er niets meer aan veranderen.”

Dit artikel delen:

96 Reacties

Monsieur Bendy 27 september 2022 om 14:37

Nou klaar met deze onzin. Handig? Nee. Menselijk? Absoluut. Laat die jongen alsjeblieft verder met rust en hou op hem te behandelen alsof het een of andere verkrachter is.

33
Al Phila 27 september 2022 om 14:25

Eerlijkheid duurt het langst. Goed dat hij er geen fantasieverhaal van maakt.

Maar ik had graag gezien dat de rechter ook de ’tegenpartij’ ter verantwoording had geroepen. Zal nog wel gebeuren, en over 4 jaar weten we de uitkomst.

17
Shinzawai 27 september 2022 om 14:41

De rechter kan dat moeilijk doen, tenzij op de deur kloppen in een hotel strafbaar is.

-8
Al Phila 27 september 2022 om 15:04

In reactie op mezelf: ik heb een filmpje online gezien (youtube) en van daar uit is het overduidelijk dat deze pubers er op uit waren om een reactie van MvdP uit te lokken en te filmen (en blijkbaar ook online te zetten).

In een dergelijke casus zouden de pubers (en/of hun ouders) verantwoording moeten afleggen voor het beschadigen van een reputatie en het niet goed voorbereid deel kunnen nemen aan het WK. Waarschijnlijk zagen ze $$ in hun ogen.

14
Pietspeed 27 september 2022 om 16:28

Het zou voornamelijk goed zijn als die meisjes en die ouders spijt betuigen. Het is eigenlijk de wereld op z’n kop. Matthieu, de KNWB en wielerminnend Nederland lijden by far the biggest damage. Dat meisje komt er kennelijk met een schaafwondje vanaf.

6
VincentK 27 september 2022 om 17:35

Prima verhaal inderdaad. Ik snap zijn reactie in het hotel goed, maar hij had inderdaad -zoals hij zelf zegt- anders moeten reageren. Waarschijnlijk was ikzelf ook “te ver” gegaan en ik denk dat dit voor de meeste mensen hier geldt.
In een ideale situatie zou niet alleen MVDP aangeven dat hij het anders had moeten aanpakken, maar ook die meiden van 13 en 14. Die zijn ook niet gek en ook voor pubers geldt dat ze zich niet alles kunnen permitteren.

Hopelijk kan MVDP deze periode snel achter zich laten.

5

Ten eerste de reactie van Van der Poel was niet goed, zoals hij zelf inziet had hij de hotelreceptie erbij moeten betrekken, maar ik kan mij ook wel voorstellen dat die pubers je het bloed onder de nagels vandaan halen en dat je dan niet direct de juiste keuzes maakt, de boete die hij heeft gekregen vind ik zwaar overdreven. Een waarschuwing of hoogstens een voorwaardelijke boete was meer op zijn plaats geweest.

Dan kom ik op het volgende de meisjes zelf. Als je de beelden ziet en de verhalen hoort vraag ik mij af waar waren de ouders. Het was schijnbaar bekend dat dit niet de eerste keer was dat ze dit deden dan laat je ze toch niet alleen op een hotelkamer slapen. Ook achteraf vraag ik mij af waarom bestraffen ze hun eigen kinderen niet.

Wij deden vroeger ook belletje trekken en als je dat dan keer op keer bij iemand deed en hij kwam achter je aan en kreeg je te pakken, kreeg je een flinke draai om je oren. Ik haalde het daarna niet in mijn hoofd daarover te gaan klagen bij mijn ouders want dan kreeg ik nog een draai om mijn oren. Ik wil niet zeggen dat slaan van kinderen goed is, maar van der Poel heeft iemand hoogstens iets te hard vastgepakt. Als hij echt geslagen had, waarom hebben de meiden dat dan niet online gezet en enkel het begin, het filmpje is duidelijk afgekapt.

Mijn mening is dat de ouders van deze kinderen straf hadden moeten krijgen voor het niet opvoeden van hun kinderen. Want kattenkwaad haalde ik ook uit maar in een hotel haalde ik het niet in mijn hoofd, via een telefoontje naar de receptie was dit ook bij mijn ouders gekomen en dan was ik nog niet jarig geweest ;). Deze kinderen krijgen nog een schouderklopje van pa en ma lijkt het. Mijn eigen inmiddels volwassen kinderen zouden er ook niet mee weggekomen zijn.

5
FrankyVercauteren 28 september 2022 om 10:10

Goed zo, Mathieu. Dat siert hem als mens. Hij kan blijkbaar gemakkelijker aanvaarden dat hij in de fout is gegaan dan sommige bezoekers van dit forum.
Voor diegenen die vinden dat die meisjes (van amper 13 en 14 jaar) “zwaar gestraft moeten worden door de rechter”: welke zware misdaad of inbreuk (en op welke wetgeving?) hebben zij begaan door “deurtje klop” te doen? Het was gewoon een uit de hand gelopen kinderspelletje. Case closed …

0
Jachtluipaard van de Baroniese vlakke wegen 28 september 2022 om 10:25

Wat zou MvdP anders moeten zeggen ?

0
Marcel de Gendt 27 september 2022 om 14:41

“ik heb spijt van de ophef die is ontstaan…”

Wat mij betreft hoeft Mathieu niet te veel spijt te hebben van het vastgrijpen van een bovenarm of uitvallen tegen de lakse ouders van een irritant kind. Het is alleen heel vervelend uitgepakt.

Voor veel mensen is het vastgrijpen van een bovenarm van andermans kind iets wat niet kan, of bijna gelijk staat aan mishandeling. Voor mij is het gewoon een volwassene die een kind fysiek corrigeert. Jammer genoeg met deze gevolgen, ik had hem graag zien knallen op het WK.

16
tetedelacourse 27 september 2022 om 15:12

Vind wat hij hier zegt prima.. de blaam hoeft ook niet óf alleen bij de dames óf alleen bij Mathieu te liggen.

Zijn reactie naar die meisjes was niet ok. Wel begrijpelijk. En menselijk. “Eigen schuld dikke bult” naar de dames vind ik persoonlijk wel van toepassing, maar dat het recht niet zo werkt is maar beter ook.

1
Romāns Vainšteins 27 september 2022 om 16:00

Stylo: slaafse labrador met fluwelen pootjes laat baasje nooit in de steek.

-6
wimvl 27 september 2022 om 18:19

@Michel. Ik kan jou best begrijpen. Alleen ben ik er haast zeker van dat jou commentaar heel anders moest zijn indien Remco dit had gedaan. Trouwens, ik vind het prachtig dat MVDP zijn fout toe geeft.

1
Sjaak P 27 september 2022 om 18:55

Ik dacht al, je kunt erop wachten dat iemand Indurain er weer bij sleept.

0
Klootje Kriekeljon 27 september 2022 om 19:03

RV, jij valt op dit soort momenten zo enorm door de mand. Altijd een lans breken voor bad boy gedrag, maar je pruimt VDP gewoon niet.

3
Romāns Vainšteins 27 september 2022 om 20:07

MvdP is een geweldige Flandrien en verder daar aan toe. Nogal sullig hier en daar maar wel mooi menselijk. Zijn geforceerde status speciale en de verongelijkte, mettweematenmetende ‘vibe’ van zijn fanschare,. Dat iets minder ja. Ik heb het gevoel dat die gast geleefd wordt in plaats van leeft, zo ongeveer sinds 1,5 jaar.

-5
FrankyVercauteren 28 september 2022 om 10:14

@marcel: je mag je eigen kinderen corrigeren, maar niet de kinderen van iemand anders. En je dringt niet de kamer binnen van meisjes van 13 en 14 jaar oud (ook niet als zij “deurtje klop” of “belletje trek” hebben gedaan).

-1
Geit in mijn Kelderman 27 september 2022 om 15:12

Punt erachter en Lombardije winnen.

9
Mooie Sjors 27 september 2022 om 15:15

Oei ‘Lombardije winnen’… Dat vond ik gisteren geen realistische verwachting, maar dat is blijkbaar heel provocerend om te zeggen. :)

-6
Man met de hamer 27 september 2022 om 15:23

Verwachtingen hoeven niet realistisch te zijn, Sjors, we hebben het hier over sport, bij uitstek het terrein om te dromen.

0
Mooie Sjors 27 september 2022 om 15:26

Mag zeker, maar als verschillende mensen in zijn entourage het nu over mentaal oplapwerk hebben dat ze weer gaan moeten doen bij een 'mentaal gebroken' vdP, dan mag ik het ook onrealistisch vinden dat hij in deze staat en met als voorbereiding kermiskoersen de zwaarste klimkoers van het jaar gaat winnen. En dat de verwachtingen van de fans op de duur wel wat gaan doorwegen bij Mathieu, dat denk ik ook.

Doe dan maar eerder 'En nu Parijs-Tours winnen'. ;)

0
Man met de hamer 27 september 2022 om 15:36

Mee eens. Beter nog: nu een Bavaria.

0
TheBigShow 27 september 2022 om 16:26

Dat wordt helemaal lastig aangezien hij niet aan Parijs-Tours meedoet.

Overigens, in zijn eerste poging deed hij het helemaal niet slecht en de uitslag is iets vertekend. Dit was overigens in zijn iets mindere periode vlak na de herstart van het seizoen in 2020

0
Mooie Sjors 27 september 2022 om 21:32

Doet z’n ploeg daar weer niet mee? Nochtans ideale wedstrijd voor hem om nog eens ouderwets huis te houden en met een herwonnen heldenstatus en dito zelfvertrouwen de winter in te gaan. In Lombardije zie ik het mentale pantser eerder verder afbrokkelen als ze ‘m bergop achterlaten.

Al zou het me niet verwonderen dat er voorlopig even geen wedstrijden meer op het programma staan.

0
Panache 27 september 2022 om 15:07

Mooie reactie van Mathieu. En nu wordt het langzaam tijd om een punt te zetten achter dit incident en weer over te gaan tot de orde van de dag. Verder opblazen of uitmelken is niet nodig, alles is inmiddels wel gezegd. Zonder verder echt nieuws mag dit het laatste topic zijn over deze kwestie.

5
Mooie Sjors 27 september 2022 om 15:11

Prima, jij dan ook nooit meer leuteren over een uitgescholden mechanieker of motard. ;)

0
Panache 27 september 2022 om 16:08

Afgesproken.

0
Grote Plateau 27 september 2022 om 16:34

Er zijn nog wel een hele hoop foute meningkjes die Panache voortaan achterwege mag laten.

-10
Murcia 27 september 2022 om 17:07

Ik heb ook mijn meningsverschillen met Panache gehad. Maar zijn ‘meninkjes’ zijn tenminste onderbouwd en dat staat in schril contrast met wat sommige ‘nieuwe’ accounts hier allemaal uitbraken.

7
Romāns Vainšteins 27 september 2022 om 15:11

Onversneden en terechte mea culpa vanuit MvdP. Stond natuurlijk ook onder behoorlijke druk mbt dit WK inclusief nog nooit zo scherp gestaan, goede rapportcijfers en zijn vaste legioen fans. Idd ook het gegoochel met kamers, late afreizen etc ook niet handig geweest, Relay evenmin.

Het is een stompzinnige samenloop van omstandigheden geweest met een blackout tengevolge, velen die het overkomen kan.

4
platteprijs 27 september 2022 om 15:14

Ik wacht nog op de bevestiging dat Yvonne Coldeweijer idd tot de redactie van Wf is toegetreden.

4
Murcia 27 september 2022 om 15:19

Ze noemt zich hier Mooie Sjors dacht ik.

9
Mooie Sjors 27 september 2022 om 15:22

Weer ijzersterke inhoudelijke reactie. ;)

-9
Murcia 27 september 2022 om 15:29

Je kunt toch wel tegen een grapje Sjors?

2
Mooie Sjors 27 september 2022 om 15:30

Zeker Moers! :)

-3
SchoonGeweten 27 september 2022 om 16:35

“Iedereen die mij kent, weet dat ik nog nooit iemand pijn heb gedaan.”

Oeps, dikke leugen natuurlijk want hij heeft al heel wat coureurs op de pijnbank gelegd.

4
Gunther Leonhardt 27 september 2022 om 22:45

Zonder die provocaties was er geen incident en als die ouders voor een goede opvoeding hadden gezorgd, waren er geen provocaties. Mijn sympathie voor Mathieu is alleen maar toegenomen. Ik hoop dat hij volgend jaar een vette vis binnenhaalt.

4
vocsnor 27 september 2022 om 15:18

Nee echt nog niet boeken toe. We smullen toch van deze soap? Al bijna 1300 reacties op de hotelgate-berichten. Het wielerfeit van het jaar, of zelfs van de eeuw !
We willen zeker nog de mening van Patrick Lefevere horen, en hoe hij zo een zaak had aangepakt.
En natuurlijk de manager van het hotel.
En van een deskundige op gebied van anger management.
En een deskundige op gebied van puberaal gedrag.
Een interview met de ouders.
Een interview met andere gasten op dezelfde hotelvloer.
En Roxanne hebben we nog niet gehoord.
Een column van Johan Bruyneel.
Thorwald Veneberg.

Nog werk zat voor de redactie. Kunnen we het hele tussenseizoen mee vullen

3
jkjustin 27 september 2022 om 15:19

Je bent Johan Derksen vergeten

-1
Man met de hamer 27 september 2022 om 15:24

Haha, je hebt me overtuigd. Ik wil alles weten. Ga wel wat minder werken.

1
girardengo 27 september 2022 om 16:49

Je zou bijna vergeten dat Evenepoel wereldkampioen is geworden.

3
Limal 27 september 2022 om 17:05

De Sporza-redactie had alvast een ideetje om hem via zijn trouwkostuum terug op de voorpagina’s te krijgen: https://images.vrt.be/w1280hx/2022/09/27/fcc1d4b2-3e6a-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg

0
Sjaak P 27 september 2022 om 18:58

Kun je nagaan hoe blij Kopecky is met alle aandacht voor de herenwedstrijd.

1
biggy 27 september 2022 om 19:29

Hey Mathieu, als het mijn kind was geweest mag je ze extra hard aanpakken. Wat een trieste wereld leven we toch in…

3
makkelijk 27 september 2022 om 14:36

De echte fout is een week te laat naar Australië gaan ;)

2
Monsieur Bendy 27 september 2022 om 14:39

Volledig mee eens. Hoorde Zonneveld zeggen dat hij de hele week al ruk had geslapen ivm de jetlag, iets waar van Aert en Evenepoel de eerst verblijfsweek ook last van hadden. Helaas sneeuwt het maken van deze onnodige fout volledig onder door rtl boulevard-onzin.

4
Poeksel 27 september 2022 om 15:21

Zijn jetlag speelde inderdaad een grote en onderbelichte rol.

4
Ramonz 27 september 2022 om 15:46

helemaal eens.. IEDEREEN is er zo’n beetje op tijd om om te gaan met de jetlag..
Vervolgens moet mattieu 1 dag voor de wedstrijd heel vroeg op bed om bij te slapen omdat hij de domme keus maakte om vrij laat naar Australie af te reizen..
Dan ben je ook nog eens extra prikkelbaar als je dan niet kan slapen.

1
Beer 27 september 2022 om 15:00

RIH; schaam jezelf met je dwaze reactie. Het is een grapje, niet meer of niet minder, kzet het er nog bij, kom je hier nog af met zo'n compleet overtrokken, totaal uit de context getrokken reactie.

2
poeskescherens 27 september 2022 om 17:51

Hij hoeft nergens spijt van te hebben. Een vooropgezet plan om iemand te treiteren, anders film je het niet. Uren lang zelfs. Dit is ook de essentie van pesten, schade kunnen veroorzaken, wetende dat je er mee weg komt. Als dit zou gebeuren met Kyrgios of het Australian Football team, dan kon de familie gaan onderduiken nu.
Misschien had VdP zich kunnen inhouden, maar zijn emoties zijn volkomen normaal. Het hele idee dat hij mensen bedreigt, en in onderbroek gekleed de kamer van tienermeisjes binnenstormt is ridicuul. Er is namelijk een uren durende aanleiding voor, en die moet er altijd bij vermeld worden.
En voor een oplossing die kindvriendelijk is verwijs ik graag naar “True Detective”, waar Ray Velcoro laat zien hoe je omgaat met geniepige mensen….

2
Barry Batsbak 28 september 2022 om 08:18

Hahaha, de scene waar Ray verhaal gaat halen bij de pa van Aspin was op zich wel een educatieve passage.

0
Jachtluipaard van de Baroniese vlakke wegen 28 september 2022 om 10:47

Helemaal met jou eens. Pesters, er worden hele campagnes opgezet om deze treiteraars tot andere gedachten te brengen. Zelf ook bij mijn kinderen die hadden gepest en werden gepest, zelf de oplossing daarvoor in handen genomen.
Ouders aangesproken, en duidelijk gewaarschuwd voor de gevolgen van hun kinderen, die mijn manier van aanpak niet waardeerden. Een gewaarschuwd man en vrouw tellen voor 2 en dat bleek ook z’n vruchten af te werpen.
Een domme koe bij de horens pakken biedt zoveel tijdswinst dan oeverloos gezeik zonder uitkomst.

0
velovibes 28 september 2022 om 01:46

Ik woon al 20 jaar in Australië en ben misschien al wel ook zo’n 20 keer op en neer geweest. De meeste mensen zijn echt wel over de jetlag heen binnen een week. Het is misschien verstandiger om nog iets eerder te arriveren maar het is onwaarschijnlijk dat hij een week na aankomst nog zoveel last van zijn jetlag heeft dat hij extra vroeg naar bed moest op die laatste dag om nog voldoende slaap te krijgen.

2
jkjustin 27 september 2022 om 14:39

Fijn om te lezen dat hij iig zijn fouten erkent. Gebeurd is gebeurd en nu weer door. Belangrijker is dat het hierbij blijft en in het vervolg zo rustig mogelijk blijft in vergelijkbare situaties.

Voor nu kan hij het beste gaan rusten en voorbereiden op seizoen 2023. 2022 was zeker niet zijn sterkste seizoen, het wordt echt tijd voor een grotere oogst.

En in het vervolg eerder afreizen ivm jetlag!!!!

1
RIH 27 september 2022 om 15:38

Beste Beer, jij kunt mij een dwaas vinden en een grapje moet volgens jou kunnen… over sommige zaken kun je beter geen grapjes maken! RIH

1
lekkeband 27 september 2022 om 16:07

Vdp bekend het niet goed te hebben aangepakt. Streep eronder en verder. Het is niet zo dat hij de meisjes betast heeft. Klaar! WF wordt aub geen boulevard site.

1
Edwin Jansen 27 september 2022 om 20:39

Hoi redactie. Ik betrap mezelf er op dat ik me steeds vaker afvraag of jullie wel eindredactie doen op jullie artikelen hier. Ik weet dat ik het risico loop nu een wijsneus te zijn maar ik wil ook graag dat Wielerflits kwaliteit uitstraalt en groeit en bloeit. In 1 van de eerste zinnen in bovenstaand artikel klopt het enkelvoud van het zelfstandig naamwoord niet met het meervoud van het werkwoord in de zin waarop het werkwoord betrekking heeft op dat zelfstandig naamwoord. Verder niets dan hulde voor jullie website! Keep up the good work!

1
Kelder is de Man 27 september 2022 om 21:19

Zeg dan gewoon.. er mist een s achter pubermeisje.

0
Koers 27 september 2022 om 15:03

Dat gaat helemaal niet alleen over seksueel misdragen: https://www.google.com/search?q=vaders+houdt+u+dochter+binnen&oq=vaders+houdt+u+dochter+binnen&aqs=edge..69i57j0i546l4.4427j0j1&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Zat dingen waar het gewoon over een mooie jongen gaat.

Beer maakt gewoon een grapje waarvan iedereen snapt dat ie een link legt met de duwpartij.

0
Murcia 27 september 2022 om 15:17

Lijkt mij een eerlijke en duidelijke uitleg en in een ideale wereld het perfecte laatste nieuwsartikel over deze zaak. Inderdaad tijd om er een punt achter te zetten.

0
Barry Batsbak 27 september 2022 om 15:22

Een poging tot pelsdier-humor. Op zich wel goed geprobeerd. Kudo voor de humoristische intentie.

0
Emergo 27 september 2022 om 15:36

Beer Youp van ’t Hek gaat met pensioen, lijkt me iets voor jou, bespaart mij in ieder geval een kaartje.

0
Brabander 27 september 2022 om 15:39

Beer vermeldt er zelfs nog bij dat het een grapje is. Met een ;) en ook nogeens woordelijk. En dan toch nog mensen die er serieus op ingaan. Vermoeiend hoor :(

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone