Vacansoleil vreest voor Tourdeelname

donderdag 25 maart 2010 om 08:29

Vacansoleil vreest dat het dit jaar geen uitnodiging gaat krijgen voor de Tour de France. Dat vertelde ploegleider Hilaire Van der Schueren tegen BN/De Stem. Gisteren werd bekend dat de ploeg niet welkom is in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, dat met ASO dezelfde organisatie heeft als de Tour. Nu er maar 22 ploegen een uitnodiging krijgen voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar maakt de ploeg zich zorgen.

Volgens Van der Schueren zijn er dit jaar te veel teams in het peloton. “Met de komst van Radioshack, Team Sky en BMC zijn er drie sterke ploegen bij gekomen. Ik begin langzamerhand ook te vrezen voor de Tour, al is er nog een kleine hoop. Footon-Servetto, het voormalige Saunier Duval, is een probleemgeval vanwege de dopingzaken. Maar als zij worden uitgenodigd, zijn wij 23e op de lijst en mogen we thuisblijven.”

Toch geeft de ervaren ploegleider de moed niet op. “We kunnen nu niets anders meer doen dan de benen laten spreken in de komende weken.” Vacansoleil staat onder meer aan de start van de E3 Prijs en Gent-Wevelgem. “Met gedreven renners gaan we proberen een hoofdrol te spelen.”

Lees ook:
‘Maar 22 teams in Tour 2010’
Vacansoleil en Skil niet in Waalse klassiekers

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair