Vacansoleil haalt geen vervanger voor Mosquera

zaterdag 11 december 2010 om 10:05

Vacansoleil zal geen vervanger in huis halen mocht er komend seizoen geen gebruik gemaakt kunnen worden van Ezequiel Mosquera. Commercieel manager Frank Kwanten vertelde tegen WielerFlits dat het de selectie mogelijk uit wil breiden tot 28 renners, maar dat het in ieder geval geen nieuwe klassementsrenner zal aantrekken. Mosquera riskeert een schorsing nadat hij tijdens de Vuelta een positieve dopingtest in leveren.

De ploeg leeft in onduidelijkheid wanneer er een uitspraak gedaan wordt in zijn dopingzaak. “Het onderzoek duurt inmiddels erg lang maar voorlopig wachten dit nog even af,” vertelde Kwanten. “Onze ploeg is momenteel in balans en we zijn voorlopig niet van plan een vervangende klassementsrenner van zijn niveau te zoeken mocht Mosquera alsnog geschorst worden.”

Tot dusver heeft de ploeg 25 renners vastgelegd voor 2011. Vanwege het drukke programma dat de ploeg gaat rijden komen daar mogelijk nog drie renners bij, al leeft Vacansoleil nog in onzekerheid of het in 2011 alle drie de grote rondes mag rijden. “Afhankelijk van het aantal grote rondes dat akkoord gaat met het voorstel van de UCI zullen we kijken of het nog nodig is renners aan te trekken. Bij geen grote rondes is 25 renners voldoende.”

Het is niet vanzelfsprekend dat de nieuwe aankopen de Nederlandse nationaliteit zullen hebben. “We vinden een Nederlandse basis belangrijk en die hebben we ook met de huidige Nederlandse renners”, vertelde Kwanten. De ploeg wilde bevestigen noch ontkennen of Wouter Mol en Gerben Löwik volgend seizoen voor Vacansoleil gaan rijden. “Er zijn nog enkele namen kandidaat. Er bieden zich momenteel nog wekelijks tientallen renners aan, de renners waar mogelijk nog interesse voor is weten dit zelf.” Op 10 januari – wanneer de selectie aan pers en sponsoren voorgesteld gaat worden – hoopt het team zijn selectie compleet te hebben.

Vacansoleil vertrekt op 20 december naar het eerste trainingskamp in Benidorm ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. In tegenstelling tot eerdere berichten zal Mosquera daar nog geen deel uitmaken van de selectie.

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair