‘Vacansoleil-DCM trekt Jose Rujano aan’

donderdag 4 oktober 2012 om 09:37

José Rujano

foto: Sirotti

Rujano zal in 2013 de kleuren van Vacansoleil-DCM verdedigen. De Nederlandse ploeg zou een contract hebben gesloten met de Venezolaanse klimmer voor het seizoen 2013, dit meldt Biciciclisimo.

Jose Rujano beleefde zijn doorbraak in 2005, toen hij derde werd in de Giro d’Italia. Hij won toen ook de befaamde etappe over de Colle delle Finestre met aankomst in Sestriere en de bergtrui. Uiteindelijk kwam Rujano 45 seconden tekort om deze Giro naar zijn hand te zetten. Het jaar daarop stapte hij ziek uit de Giro en vertrok uiteindelijk na lang getouwtrek naar Quickstep. Daar kon Rujano niet aarden en passages bij achtereenvolgens Unibet en Caisse d’Espagne liepen ook uit op een teleurstelling.

In 2009 keerde hij terug naar zijn geboorteland Venezuela. Daar presteerde Rujano weer goed wat hem in 2011 een contract opleverde bij zijn oude manager Gianni Savio (Androni). Hij reed in 2011 een zeer sterke Giro, waarin hij twee bergetappes won en zesde eindigde in de eindrangschikking. Dit jaar liep zijn Giro uit op een teleurstelling, hij moest opgeven met de ziekte van Pfeiffer. Sindsdien heeft Rujano geen wedstrijd meer gereden.

Met de komst van Rujano heeft Vacansoleil zijn vierde renner aangetrokken voor volgend seizoen. Eerder werden Juan Antonio Flecha (Team Sky), Grega Bole (Lampre-ISD) en William Wauters (neo) al binnengehaald voor komend seizoen.

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone