Utrecht heeft begroting start Vuelta bijna rond

donderdag 18 april 2019 om 10:18
Utrecht heeft begroting start Vuelta bijna rond

foto: Cor Vos

Dat de Vuelta a España van 2020 gaat van start in Utrecht is al enige tijd bekend. Daarom is de gemeente druk bezig om de begroting voor het evenement rond te krijgen. Goed anderhalf jaar voor de Spaanse wielerronde onder de Domtoren start komt het organiserend comité nog zes ton tekort, zo meldt het AD.


In totaal kost de start van de Ronde van Spanje 14,9 miljoen euro. De overheid legt 6,4 miljoen euro neer voor het evenement en ook het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport tast in de buidel: een subsidie van 2,5 miljoen euro is toegezegd. De resterende zes miljoen euro moet door sponsors worden bijgelegd.

In een brief aan de Utrechtse gemeenteraad laat het stadsbestuur weten dat intussen 5,4 miljoen euro zijn binnengehaald. Ook de resterende zes ton verwacht het bestuur nog binnen te kunnen slepen.

De geschatte kosten voor het evenement zijn volgens de gemeente ‘zo realistisch mogelijk ingeschat’ op basis van de Tourstart van 2015. Ook extreem weer of een eventuele verhoging van het dreigingsniveau zouden met dit budget kunnen worden opgevangen. Wel zou er nog kunnen worden geschrapt op onderdelen zoals marketing en het activiteitenprogramma mocht de nood aan de man komen.

In totaal verblijft de Spaanse rittenkoers drie dagen in Nederland. Eerder dit jaar werden de routes van de etappes al wereldkundig gemaakt. De drieweekse rittenkoers begint met een ploegentijdrit (23,7 km) in Utrecht. Daarna volgen twee ritten-in-lijn van Den Bosch naar Utrecht (183 km) en van Breda naar Breda (194 km).

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.