‘Utrecht bijna zeker van Vuelta-start 2020’

‘Utrecht bijna zeker van Vuelta-start 2020’

foto: Marcel Koch (archief)

woensdag 4 januari 2017 om 10:09

De Vuelta a España start in 2020 zo goed als zeker in Utrecht. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Aanvankelijk wilde Utrecht gaan voor de start van 2019, maar die is al vergeven. De regio Levante lijkt dan de Spaanse rittenkoers te ontvangen.

De organisatie is in handen van het Business Peloton Utrecht, dat ook al de Tourstart van 2015 in goede banen leidde. Volgens BPU-voorzitter Cor Jansen heeft de Vuelta aangegeven dat de Domstad zich kan richten op de start in 2020. “De directie heeft ons eigenlijk te kennen gegeven dat het aan ons is om het Nederlandse deel van de ronde dan in te vullen”, aldus Jansen.

Komende week is het Business Peloton Utrecht aanwezig bij de presentatie van het Vuelta-parcours voor 2017, om voor de tweede keer met de organisatie te praten over een mogelijke start.

foto: Marcel Koch

foto: Marcel Koch

Parcours
Als de Vuelta daadwerkelijk naar Utrecht komt in 2020, dan zullen er drie etappes verreden worden. Op vrijdagavond start de ronde met een ploegentijdrit over het tijdritparcours van de Tour 2015. Op de tweede dag volgt een rit met start en finish in Utrecht, waarbij de provincie doorkruist wordt. De zondagetappe begint eveneens in Utrecht, om te finishen in Breda.

De start van de Vuelta in 2020 overlapt niet met de Olympische Spelen in Tokio, iets wat afgelopen jaar nog wel zo was met de Spelen in Rio de Janeiro. “Dat geeft ons extra voorbereidingstijd én dan is het rijtje voor Utrecht compleet: de Giro d’Italia in 2010, de Tour de France in 2015 en de Vuelta in 2020”, zegt Jansen. In dat geval zal Utrecht de eerste stad zijn die alle drie de grote rondes heeft mogen ontvangen.


[poll id=”400″]

Dit artikel delen:

32 Reacties

Mathieu Moller 4 januari 2017 om 20:44

@8.6
Ik ben wel op de Mont Saint Michel geweest, hoor, maar dat was ruim voordat bekend was dat de Tour daar zou starten ;p

Manuel Beltran 4 januari 2017 om 20:45

@ 8,6
De rekenmeester lult zich er ook wel uit zonder mij als big spender…
Van mij mag het allemaal ook best wat kosten trouwens. Ik ben voor ieder jaar de start van iedere grote ronde in Utrecht.

Kingstown 4 januari 2017 om 20:58

@ Manuel Beltran:

Je bent zuur als je de Ronde van Spanje liever in Spanje ziet starten dan in Nederland? Oké….weer wat geleerd.

Zo zijn er ook mensen die de finale van de Champions League het liefst in Tokio gespeeld zien worden. Zal ik dan ook maar leuk gaan vinden, want stel je voor dat iemand me anders zuur gaat noemen. Dat is natuurlijk onverdraaglijk.

Pédaleur de charme 4 januari 2017 om 21:13
Quote:
Gelul, die city eposure. hoeveel van jullie zijn op vakantie geweest naar Laias, Puerto Banas, San Lorenzo al Mare of zelfs het pitoresque Mont Saint Michel?

Een start van de Vuelta buiten Spanje genereert altijd meer publiciteit dan een start in eigen land. En als de Tour of Giro in Londen, Utrecht of Ierland start, dan trekt dat heel wat meer aandacht dan een begin in Normandië of Ligurië. Je ziet ook vaak dat die buitenlandse startplaatsen (net als binnenlandse exoten als Corsica) in de Lonely Planet top-10 lijstjes van het jaar staan. Nog steeds kun je zeggen dat 'city exposure' dan niet uitkan, maar het is wel een ander verhaal dan een relatief anonieme binnenlandse startplaats.

Overigens ben ik geen fan van buitenlandse starts, en zeker niet zo vaak en zo ver uit de buurt.

klootje kriekeljon 4 januari 2017 om 21:51

Dat domme gelul maar steeds over zuur.. Jij vindt anderen zuur en anderen vinden jou dom klapvee dat lekker op RTL4 in de polonaise moet bij Ik Houd van Holland. Maar zullen we het gezellig houden?

Als je elke dag patat eet is het na een tijdje: alweer patat? Pure verzadiging, die paradepaardjes van bobo’s.

girardengo 5 januari 2017 om 00:52

@tristania
Die vergelijking met kunst vind ik nogal ongelukkig. Daar is toch veel op bezuinigd? En is dat zo wenselijk?

xistnc 5 januari 2017 om 14:33

Leuk stukje

Headlines

Materiaalzone

Populair