Urska Zigart loopt hersenschudding op bij val in Giro Donne
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 6 juli 2023 om 08:50

Urska Zigart loopt hersenschudding op bij val in Giro Donne

Tadej Pogačar had het er na afloop van de vijfde Touretappe al over in het flashinterview. “Ik baal vooral dat mijn vriendin Urška Žigart gevallen is in de Giro Donne en dat ze misschien een hersenschudding heeft. Dat is slechter nieuws dan dat ik nu een minuut verlies op Vingegaard.” Žigart blijkt inderdaad last te hebben van een lichte hersenschudding.

In de (pre)finale van de zesde etappe van de Giro d’Italia Donne werd het peloton opgeschrikt door een valpartij. Žigart verloor de controle over haar stuur en nam zo de jonge Duitse Antonia Niedermaier mee in haar val. Beide rensters gingen hard tegen de grond en moesten ook de koers verlaten.

Jayco AlUla, de ploeg van Žigart, heeft inmiddels laten weten dat de 26-jarige Sloveense last heeft van een lichte hersenschudding. Ook heeft ze behoorlijk veel schaafwonden overgehouden aan haar val. “De ploeg zal haar nauwlettend in de gaten houden. Beterschap, Urška!”

Geen breuken voor Niedermaier
Niedermaier, die tweede stond in het klassement, leek er na de val nog erger aan toe te zijn. De 20-jarige Duitse, die dinsdag nog op knappe wijze de vijfde etappe van de Giro Donne wist te winnen, bloedde hevig aan haar gezicht en aan haar benen. De schade valt al bij al nog mee, zo laat haar Duitse werkgever Canyon//SRAM weten.

“In het ziekenhuis van Cuneo zijn geen breuken aan het licht gekomen. Ze heeft wel wat schade aan haar gebit, maar dat is inmiddels hersteld. Ze keert vandaag terug naar haar thuisland. We sturen onze beste wensen naar Antonia, die ontzettend baalt van het feit dat ze de Giro Donne moet verlaten.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
6 juli 2023 09:04
Wat ik vooral bizar vond. Blijkbaar vond de tv productie het nodig om hier heel lang beelden van te laten zien. Zelfs inzoomen op Niedermayer toen ze in de ambulance lag echt belachelijk.
  6 juli 2023 09:11
  Eén korte herhaling hoe de val precies tot stand kwam, lijkt me meer dan genoeg. Beelden van een medische verzorging zijn ongezond voyeurisme door en voor mentaal gestoorden.
  6 juli 2023 09:20
  Italianen zijn daar om een of andere reden gek op.
  6 juli 2023 09:42
  Was inderdaad belachelijk maar zal wel normaal zijn in Italië. Frankrijk is ook zo'n land.
  De commentator van Eurosport zei op een gegeven moment ook 'Donder op met die beelden'. Ik kon het niet beter verwoorden.
  6 juli 2023 12:19
  We leven liever op een roze wolk hé
  6 juli 2023 12:39
  Ik heb de beelden van Wouter Weylandt nog steeds op mijn netvlies staan. Daar bleef de camera ook lang hangen en werd zijn gezicht vol in beeld gebracht. Dat was geen prettig plaatje.
6 juli 2023 11:12
Wiebes start niet vandaag. Iemand een idee waarom? Gisteren wel heel onverwacht 2e op een parcours dat het hare niet was.
  6 juli 2023 18:21
  Lorena rijdt, i.t.t. Demi, zowel Giro als Tour.

Reacties zijn gesloten.