Uran wil in 2018 Vuelta rijden

woensdag 1 november 2017 om 09:11
Uran wil in 2018 Vuelta rijden

Rigoberto Urán wil in 2018 graag de Vuelta a España rijden. Dat vertelt de nummer twee uit de voorbije Tour aan de Spaanse krant Marca. Urán stond voor het laatst aan de start van de Spaanse rittenkoers in 2014.

“De ploeg bepaalt normaal gesproken de kalender, maar volgend seizoen zou het goed zijn om de Vuelta te rijden. Hierna volgt immers een enorm zwaar wereldkampioenschap”, aldus Urán. De afgelopen twee jaar reed Urán maar één grote ronde per seizoen. “Het is moeilijk en ingewikkeld om twee grote rondes in een jaar te rijden. Ik heb vaker geprobeerd om in twee grote rondes goed te zijn, maar dat is lastig.”

Urán verblijft momenteel in Azië, waar hij de door ASO georganiseerde criteriums rijdt. Zondag reed hij in het Chinese Sjanghai en aanstaande zaterdag staat hij aan de start in het Japanse Saitama. De Colombiaan kijkt met een goed gevoel terug op het afgelopen wielerjaar. “Ieder seizoen is goed voor mij, ongeacht de resultaten. De ploegen willen vanzelfsprekend dat we vooruitgang boeken, daar betalen ze ons voor. Maar voor mij is het belangrijk een seizoen zonder valpartijen of ongelukken af te sluiten. Maar met een tweede plek in de Tour is het natuurlijk voor mij en mijn ploeg een goed jaar geweest.”

In het najaar werd het door het uitblijven van een nieuwe sponsor onzeker of hij bij dezelfde ploeg kon blijven. Ondanks interesse van meerdere teams, besloot Urán om zijn werkgever trouw te blijven. “Ik wilde doorgaan bij Cannondale, omdat ik hier twee jaar goed heb kunnen werken. Het deed een beetje pijn dat anderen besloten om te vertrekken. Ze hadden aanbiedingen en konden niet wachten. Het is raar en vervelend wanneer ploeggenoten waar je aan gewend bent besluiten om te vertrekken omdat het ernaar uitzag dat we geen sponsor meer hadden.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Veloburto 1 november 2017 om 09:25

Ja, bij Uran staan principes hoog in het vaandel. Tenzij een Kazak je een paar ton betaalt voor een gouden medaille natuurlijk

Brummel 1 november 2017 om 09:28

uit de tekst kan ik niet opmaken dat Uran de tour wilt rijden. enkel de vuelta.

SteelHorseCowboy 1 november 2017 om 09:30

Vervelend is het als ploeggenoten vertrekken als er onzekerheid is over een nieuwe sponsor. Raar is het niet.

Shinzawai 1 november 2017 om 09:53

In de titel van het originele artikel staat dat Uran de Tour wil winnen.

McMulenga 1 november 2017 om 10:35

Ik maak zowel uit de tekst als uit het Spaanse interview niet op dat hij de Tour en de Vuelta wil rijden. Hij zegt dat hij graag de Vuelta wil rijden ivm het WK en daarbij ook dat twee grote rondes rijden waarschijnlijk te lastig voor hem is. Uran lijkt dus juist de voorkeur te geven aan de Vuelta boven de Tour maar zal uiteindelijk de ploeg laten bepalen. De rest van het interview gaat over zijn kledingmerk.

Update: Yes, zo past de titel beter bij het interview.

jsprunk 2 november 2017 om 08:40

Fris de Vuelta in gaan zou best wel eens een goede strategie kunnen zijn voor hem. In het voorjaar knallen in de éénweekse rondes en de heuvelklassiekers en in de zomer lekker trainen voor San Sebastian/Vuelta/Lombardije/WK.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair