Uran droomt van Colombiaanse WorldTour-ploeg

vrijdag 8 februari 2019 om 08:42
Uran droomt van Colombiaanse WorldTour-ploeg

foto: Cor Vos

Rigoberto Urán heeft te kennen gegeven dat er van hem een Colombiaanse WorldTour-ploeg moet komen. De renner van EF Education First had donderdag een ontmoeting met president Ivan Duque en directeur van Coldeportes Ernesto Lucena om over de toekomst van het Colombiaanse wielrennen te praten. “Het is tijd dat Colombia in de grote rondes rondrijdt met een eigen merk, een eigen ploeg dus”, aldus Urán in het Colombiaanse blad Revista Mundo Ciclístico.

De afgelopen jaren zijn de Colombianen succesvol actief in de wielersport. Er komen een hoop topklimmers uit het Zuid-Amerikaanse land. Nairo Quintana, Esteban Chaves en Miguel Angel Lopez stonden allen al op het eindpodium van een grote ronde. Egan Bernal en Ivan Sosa worden getipt om dat in de toekomst ooit te presteren. Ook in de sprints zien we tegenwoordig een Colombiaan hoge ogen gooien, Fernando Gaviria won in de Tour de France van 2018 twee etappes en Alvaro Hodeg is een van de grootste sprinttalenten.

Al deze renners bij elkaar zetten werkt misschien niet, toch is Urán van mening dat er een ploeg uit zijn land op het hoogste niveau hoort te rijden. Manzana Postobon heeft op dit moment een ProContinentale licentie. In totaal rijden er momenteel 18 Colombianen op het hoogste niveau.

“We hadden een zeer goede ontmoeting met de president over de toekomst van deze sport”, zegt de nummer twee van de Ronde van Frankrijk 2017. Ook de baas van Coldeportes is enthousiast over de ontmoeting. “We dromen allemaal om een team te hebben in de grote wielerwedstrijden”, zegt Lucena.

Dit artikel delen:

20 Reacties

wulu 8 februari 2019 om 08:58

Zou mooi zijn een nieuwe Cafe de Colombia zoals toen met een Luis Herrera en Fabio Parra

0
ivo001 8 februari 2019 om 09:15

Als ze een flink aantal toprenners in een team weten te krijgen wel. Maar Manzana Postobon heeft weinig indruk op mij gemaakt toen ze een keer de vuelta mochten rijden. Degene die de meeste indruk maakte was nota bene de Nederlander Jetse Bol.

0
jorryt 8 februari 2019 om 09:18

Dus een stel klimmers die tweede worden in de belangrijkste wedstrijd. En één goede sprinter. Colombianen zitten veel sneller aan hun top heb ik het idee. Hoeveel beter zijn Quintana, Chavez en Lopez nou echt beter geworden sinds hun grote doorbraak?

0
hartstikkebedankt 8 februari 2019 om 10:07

Lopez is net een paar dagen 25 jaar en ging van in 2017 een 8e plaats in de Vuelta naar 2018 3e in de Giro en 3e in de Vuelta. Behoorlijk veel verbeterd dus..

0
kielabokki 8 februari 2019 om 09:21

Laat de UCI daar maar eens een WT-koers oprichten. Ze zijn gek op op termen als globalisering, maar toevallig alleen maar in landen waar zakken geld voor het oprapen liggen. Maar een land met een wielertraditie, serieuze fans en een prachtig landschap met mogelijkheden komt kennelijk niet in aanmerking. Ook niet in een duidelijke piek van Colombiaanse toprenners.

0
wulu 8 februari 2019 om 09:41

Colombia wordt nog steeds als een tweederangs wielerland gezien door sommigen, terwijl het op de weg een grote wieler geschiedenis heeft opgebouwd vanaf de jaren ’80. En de wielercultuur in dat land is zo groot, daar hebben veel Europeanen geen weet van.

0
HSV 8 februari 2019 om 09:46

+1

0
Utrecht19 8 februari 2019 om 10:00

Allemaal leuk en aardig een koers in Colombia wat qua landschap natuurlijk een super mooi rondje kan opleveren maar de omstandigheden in dat land nodigen nou niet echt uit om een veilig rondje te organiseren.

0
kielabokki 8 februari 2019 om 10:16

Wulu, als je de afg. tijd de horde Colombiaanse fans ziet.. wat wil je dan nog meer als UCI zijnde?

Utrecht, klopt. Maar toch is dat enkel in bepaalde regio's. De rest schijnt vrij veilig te zijn. Alleen is er natuurlijk een groot verschil tussen wat is veilig voor een toerist en wat is veilig voor een volledige wielerkoers met alles erop en eraan.
Ze gaan ook naar Israël. Of naar de woestijn, waar je als vrouw van de fiets gereden wordt als je in een wielerbroek durft te trainen. En zo kun je nog wel een paar voorbeelden noemen. Baskenland was ook een risico, hoe je het ook wendt of keert. En ga zo maar door.
Maar je hebt zeker een punt natuurlijk.

0
KimJungPoels 8 februari 2019 om 10:36

@Utrecht19

Hoe goed ken je het land dan precies?

0
wulu 8 februari 2019 om 10:36

@Utrecht19 kijk, geniet en verbaas je over deze mooie fietstrip gemaakt door de Duitsers van Radpack

https://vimeo.com/310509558

0
Romāns Vainšteins 8 februari 2019 om 10:40

+421

Roep ik al tijden ook. Geen land dat het meer verdient.

0
hartstikkebedankt 8 februari 2019 om 10:14

Bij een ambitieus project zou een Manzana moeten starten met volgend jaar de 30 jarige Quintana of Chaves als kopman proberen op te pikken en een jaar later de 34 jarige Uran. Quintana of Chaves kan dan eindelijk absoluut kopman zijn. Moeten wel een paar slagen in het budget gemaakt worden natuurlijk.

Daarnaast aantrekken van Betancur, Atapuma, Anacona, Sebastian Henao, Avila dan heb je een mooie kern Colombiaanse renners gecombineerd met Restrepo en een aantal mannen die er nu al rijden. Vanuit daar zou dan verder gebouwd moeten worden

0
thorsen 8 februari 2019 om 10:44

Colombia heeft een bredere basis dan bv. Kazachstan (Astana), Bahrein, Polen (CCC) en UAE. Dus de renners hebben ze er wel voor. En net als de bovenstaande teams hoeft natuurlijk niet het hele team uit Colombianen te bestaan.

0
Chris Van Uden 8 februari 2019 om 11:10

Ze hebben er genoeg goede renners voor, dus als er een sponsor uit Colombia in zou willen stappen kan er een goede ploeg worden geformeerd die in de grote rondes zeker meedoet voor de prijzen.

0
RiGHT 8 februari 2019 om 14:14

De meeste ploegen zullen geen (verplicht)worldtour koersje in columbia willen moeten doen. Gevaarlijke bende daar zo, daar zit echt niemand op te wachten.

0
Covadonga 8 februari 2019 om 18:09

Columbia is een prachtig land. Jouw vooroordelen zijn van vroeger. Vroeger liepen we in Nederland op klompen. Nu is dat eerder uitzondering dan gewoon. De rest van de wereld denkt nog steeds dat we hier achterlijk zijn en allemaal op klompen lopen.

0
tvm 8 februari 2019 om 14:58

Reed HTC-Culombia niet een decennium geleden rond? Ideale sponsor

Daarnaast ken ik nog wel een land wat eens een echte wt-ploeg mag krijgen van mij: Italië. Gek dat ze daar niet aan denken

0
vlek 8 februari 2019 om 18:51

‘Uran vertelt landgenoot wat hij wil horen.’

0
kielabokki 9 februari 2019 om 09:37

Wat hebben veel mensen toch moeite met de naam ColOmbia.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone