Rechtszaak Vinokourov-Kolobnev, Ronde van Ecuador, Giovanni Iannelli

maandag 7 oktober 2019 om 14:00
Rechtszaak Vinokourov-Kolobnev, Ronde van Ecuador, Giovanni Iannelli

foto: Cor Vos

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de rechtszaak rond Alexander Vinokourov en Alexander Kolobnev en over de afgelasting van de Ronde van Ecuador.

Uitspraak rechtszaak Vinokourov-Kolobnev verplaatst

De uitspraak in de rechtszaak rond Alexander Vinokourov en Alexander Kolobnev is opgeschoven naar dinsdag 22 oktober. Eigenlijk stond deze voor morgen op de rol, maar door drukte moest de rechtbank van Luik op zoek naar een nieuwe datum. Beide oud-wielrenners worden verdacht van omkoping in de finale van Luik-Bastenaken-Luik 2010. Tegen hen is een celstraf van een half jaar geëist. Ook riskeren ze een forse boete. Hun advocaten pleiten voor vrijspraak.


Ronde van Ecuador afgelast door aanhoudende protesten

Door aanhoudende protesten in het land is de Ronde van Ecuador (2.2) afgeblazen. De rittenkoers stond eigenlijk voor deze week op de kalender, maar omdat in de Zuid-Amerikaanse staat burgers massaal de straat op zijn gegaan tegen aangekondigde bezuinigingsmaatregelen kon de wedstrijd onmogelijk doorgaan. De organisatie laat via een perscommuniqué weten dat de komende dagen een nieuwe datum wordt aangekondigd voor de koers.


Jonge Italiaan overlijdt na val in eendagswedstrijd

Tragisch nieuws uit Italië: de jonge renner Giovanni Iannelli (22) is overleden, nadat hij twee dagen geleden zwaar ten val kwam in de slotfase van de eendagswedstrijd Circuito Molinese, een koers voor elite zonder contract en U23-renners. Daarbij liep de coureur van het clubteam Hato-Green Tea Beer ernstig hoofdletsel op, waarna hij meteen naar het ziekenhuis werd gebracht. Afgelopen dagen werd de renner al in coma gehouden. Vandaag werd zijn overlijden bekendgemaakt.

Iannelli was dit seizoen onder meer actief in de Tour of Albania (2.2), waarin hij tweemaal een top 10-klassering liet noteren. Ook reed hij vorig jaar in de Giro d’Italia voor beloften, waar plek vijftien in de etappe naar Valdobbiadene zijn beste resultaat was.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Hollow Knight 7 oktober 2019 om 11:46

Die uitspraak blijft maar verlegd worden… Jammer.

Zullen wellicht vrijgesproken worden. België en criminelen veroordelen is geen combinatie die samengaat. Vrijspreken daarentegen zijn ze heel goed in.

koos verrek 7 oktober 2019 om 11:54

criminelen haha

west 7 oktober 2019 om 11:53

Hmm.. Ik heb moeite om te bepalen welke van deze twee berichten mij meer aan het hart gaat…

Polleke 7 oktober 2019 om 12:44

Je kan als Justitie beter geld verbranden…wat een klucht…

GekkeHenkie 7 oktober 2019 om 14:27

Ik weet niet wat mij meer schokt, dat er een jonge wielrenner overlijdt of dat het al de zoveelste is dit jaar dat hij zelfs geen eigen artikel verdiend.

aardappeljager 7 oktober 2019 om 14:51

Het geen eigen artikel heeft vermoedelijk ook te maken met zijn afkomst icm zijn relatieve onbekendheid. Mocht hij uit Nederland of België afkomstig zijn geweest, dan was er vermoedelijk een andere keuze gemaakt.

Maar goed dat is speculeren natuurlijk. Het blijft hoe dan ook triest

Cyclinglife 7 oktober 2019 om 17:07

Na 10 jaar nog niet weten of je stout genoeg bent geweest om een straf te verdienen van de rechtbank.
Als iemand een zege weggeeft voor 150000 dan is dat toch zijn probleem? Er zijn wel ergere zaken in de wielrennerij zoals hoogte van sokken. En het uiterst trieste nieuws dat er nog steeds mensen overlijden aan een sport.

titanio82 7 oktober 2019 om 23:27

Maertens heeft naar eigen zeggen ook nog steeds 140.000 frank tegoed van den Roger…. en het credo van eigen volk eerst is toch nog steeds een geliefde uitspraak van onze zuiderburen?

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone