Matteo Moschetti snelste sprinter in tweede rit Vuelta a Burgos

woensdag 8 augustus 2018 om 16:49
Matteo Moschetti snelste sprinter in tweede rit Vuelta a Burgos

foto: Marcel Koch (archiefbeeld)

Matteo Moschetti heeft in Castrojeriz de eerste kans voor de sprinters in de Vuelta a Burgos naar zijn hand gezet. De pas 21-jarige Italiaan, die volgend jaar uitkomt voor Trek-Segafredo, was Jon Aberasturi en Davide Ballerini te snel af in de massasprint. Aberasturi is wél de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Zes renners kozen al vroeg in de 163 kilometer lange rit van Belorado naar Castrojeriz het hazenpad. Jeremy Cornu, Juan Antonio López-Cózar, Egoitz Fernández, Jesus Ezquerra, Alejandro Ropero en Thibault Guernalec pakten maximaal bijna drie minuten op het peloton, waarin de pure sprinters deze eerste kans op ritwinst niet aan zich voorbij wilden laten gaan.

Het verschil bleef lange tijd schommelen rond twee minuten, maar in de laatste dertig kilometer ging het tempo in het peloton omhoog. De kopgroep viel in de slotfase uit elkaar. Cornu en López-Cózar probeerden het nog even samen, maar ook zij werden ingerekend. In de massasprint die volgde was de jonge Matteo Moschetti de snelste.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Wielerfan999 8 augustus 2018 om 16:59

Aberasturi kwam te laat, maar zijn vorm lijkt veelbelovend voor de Vuelta

Dolfy 8 augustus 2018 om 17:00

Dat was een smalle finish voor de enige echte massasprint… Die van Nippo zat te vloegen dat-ie gewoon drie keer vol geblokkeerd wordt… :)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair