Uijtdebroeks geplaagd door pech: “Maar op een WK mag je niet opgeven”
Uijtdebroeks eerder deze week, tijdens het WK tijdrijden - foto: Cor Vos
vrijdag 24 september 2021 om 12:21

Uijtdebroeks geplaagd door pech: “Maar op een WK mag je niet opgeven”

Zeventigste op ruim acht minuten van wereldkampioen Per Strand Hagenes. Cian Uijtdebroeks kende een WK om snel te vergeten. De Belgische favoriet kwam al vroeg in de koers twee keer ten val en wist nooit meer terug te keren in het peloton. Toch weigerde Uijtdebroeks de handdoek te gooien.

Na afloop sprak Sporza enkele minuten met de pechvogel van de dag. “Ik viel al in het begin van de koers, maar had toen geen schade aan de fiets. Ik kon zo weer terugrijden naar het peloton, maar ze vielen daarna nog een keer. Ik ging over de kop en belandde op een andere fiets. Ik had na die tweede val wel erg veel pijn en bovendien was mijn fiets stuk. Ik moest dus wel wisselen.”

“Dit is een goede training voor mijn karakter”
De 18-jarige Belg twijfelde zelfs even of hij wel zijn weg kon vervolgen. “Ik voelde echt een enorme steek in mijn rug, maar ik moest verder rijden in een poging om opnieuw aan te sluiten. Ik heb echt verschrikkelijk afgezien, maar je moet niet opgeven tijdens een wedstrijd en zeker niet op een WK. Ik had op een gegeven moment wel door dat ik niet meer voor de zege kon strijden, maar dit was wel een goede training voor mijn karakter”, kon Uijtdebroeks nog lachen.

De dappere Uijtdebroeks kreeg in de achtervolging tot overmaat van ramp geen enkele steun. “Het is op een dergelijk parcours onmogelijk om dan nog terug te keren. Ik heb gewoon geprobeerd om zo hard mogelijk naar de finish te rijden. Ik wilde de koers uitrijden. Het was in het begin wel even zwaar op mentaal vlak, maar er stond zoveel volk langs de kant dat mij besloot aan te moedigen. Dat gaf wel zoiets van: allee jong, blijf gaan!

Wat nu nog rest, is het opmeten van de fysieke schade. “Ik had vlak na mijn val wel veel pijn, maar dat trok vervolgens wel weer weg door de adrenaline. Ik voel nu echter wel weer veel pijn, maar het seizoen is sowieso al voorbij.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
24 september 2021 12:27
Ja agh en door naar Bora.
24 september 2021 12:35
Karakter man. Dat gaat hem heel veel helpen in de rest van zijn carrière.
24 september 2021 12:37
Ik denk dat dit wek met het oog op de toekomst niet zo slecht voor hem is. Stel hij had twee keer goud gepakt, dan waren de verwachtingen voor volgend jaar gigantisch geweest. Nu kan hij zich rustig gaan ontwikkelen.
24 september 2021 13:31
Alle respect voor hem maar we moeten nu ook niet gaan overdrijven met superlatieven omdat iemand een wedstrijd uitrijdt na een val. Er zijn er meer dan 50 die voor het ingaan van de laatste ronde al kansloos waren en toch verder reden tot de finish.

Beetje spijtig einde van zijn tijd als junior maar op dit parcours had hij sowieso weinig kans, als je ziet hoe explosief Hagenes de wijnpers opknalde, dat zal nooit zijn ding zijn. Parcours ook niet zo geschikt om na een val terug te keren tussen de auto's want te veel bochten om vlot van wagen naar wagen te kunnen springen.

Reacties zijn gesloten.