UCI wil videoscheidsrechter invoeren

UCI wil videoscheidsrechter invoeren
zaterdag 23 september 2017 om 12:33

De UCI is voornemens om – net zoals in het voetbal – een videoscheidsrechter in te voeren, meldt Het Nieuwsblad. Deze videoscheidsrechter moet tijdens de koers rapporteren aan de koersdirecteur, die vervolgens een beslissing kan nemen. Het is de bedoeling dat deze persoon meekijkt vanuit de regiekamer van de dienstdoende tv-zender.

“De videoscheidsrechter krijgt alle beelden live te zien”, legt Tom Van Damme uit, voorzitter van de Belgische wielerbond. “Zodra hij iets opmerkt dat in strijd is met de reglementen, kan hij de voorzitter van de wedstrijdjury op de hoogste stellen. De videoref signaleert, maar zal zelf niet beslissen. Die taak ligt nog altijd bij de wedstrijdjury, die meteen kan ingrijpen.” Bovendien bekijkt de UCI op dit moment de mogelijkheid om een systeem in de koers in te bouwen op basis van gele en rode kaarten. “Het is de bedoeling dat de disciplinaire commissie van de UCI veel sneller en efficiënter gaat werken”, vertelt Van Damme.

Dit artikel delen:

8 Reacties

nederbelg 23 september 2017 om 12:44

Tom Van Damme treedt hier natuurlijk op als voorzitter van de UCI wegcommissie en profraad.

AWestie 23 september 2017 om 12:51

Nuttig idee, ben benieuwd naar de uitwerking. In ieder geval stukken betrouwbaarder dan achteraf conclusies trekken en zielige strafjes geven van een paar honderd franc of in een klassement die de renner niks boeit.

Mooie_Mario 23 september 2017 om 12:52

Ben benieuwd welke topper het eerste slachtoffer wordt van dit nieuwe concept om meteen een duidelijk punt te maken.

123poetertjes 23 september 2017 om 13:11

Hartstikke leuk natuurlijk, al gebeuren de meeste autohangmomenten wel buiten de camera's om dus ga je er veel aan hebben? Hooguit valt er een enkele stoepfietser door de mand.

jooprioolpijp 23 september 2017 om 13:25

Op zich positief, maar geen garantie voor het consequent toepassen van regels. Kan daarmee evengoed een papieren tijger cq. lekker bekkende zoethouder worden. Kortom, eerst zien, dan geloven

Puffin87 23 september 2017 om 13:47

Ik ben benieuwd hoeveel dit gaat toevoegen. De meest zware incidenten gebeuren vaak tijdens de massasprint. Dan wordt het toch weer achteraf ingrijpen uiteraard. Hooguit dat een plakbidon of iemand die te lang stayert bestraft wordt.
En gele en rode kaarten? Wie weet wordt dat wat…maar ik vrees ervoor dat er weinig consequent gaat worden opgetreden. Ik kan me nog wel sprints herinneren in de Tour waar er veel onbegrip was over de straffen. Sagan die eruit werd gegooid, terwijl Franse renners overal mee wegkwamen. Zou dat met gele en rode kaarten veel gaan veranderen?

sooike 23 september 2017 om 14:04

Goed initiatief als tenminste ook de chauffeurs en motards in de volgerskaravaan in het oog worden gehouden. Veel gevaarlijke situaties ontstaan immers na roekeloos rijgedrag van motards, ploegleiders en “gastenwagenchauffeurs”. Aantal fotografen drastisch terugdringen en gasten- en sponsorwagens zo kort mogelijk laten meerijden. De commercie viert hoogtij bij het accrediteren van volgers. Maak daar aan eind aan en de videoreferee wordt overbodig !

Pietertje2 23 september 2017 om 19:37

Als je dit wil invoeren dan zou je elke ploegleiderswagen moeten voorzien van minimaal een camera, en eigenlijk twee.
Zodat ook echt iedereen die profiteert van de autos gepakt wordt.

Headlines

Materiaalzone

Populair