UCI wil Armstrong niet in Ronde van Vlaanderen

donderdag 18 januari 2018 om 09:12
UCI wil Armstrong niet in Ronde van Vlaanderen

De UCI is niet blij met de voorgenomen aanwezigheid van Lance Armstrong in de Ronde van Vlaanderen. De omstreden Amerikaan is door organisator Flanders Classics gevraagd om een lezing te geven en de wedstrijd te volgen, maar dat is tegen het zere been van de internationale wielerunie.

Voorzitter David Lappartient schreef een brief waarin hij Armstrong vroeg om thuis te blijven. “Geen brief ontvangen. Ik zie je op 1 april”, vertelt Armstrong echter aan Het Nieuwsblad. De UCI heeft als reactie aan persbureau Belga laten weten dat de brief niet naar Armstrong, maar organisator Wouter Vandenhaute van Flanders Classics is gestuurd.

Gisteren was het vijf jaar geleden dat de Amerikaan tijdens een tv-uitzending met Oprah Winfrey dopinggebruik toegaf. Er loopt momenteel nog een claim van 96,8 miljoen dollar van de Amerikaanse overheid tegen Tailwind, het bedrijf achter wielerploeg US Postal. Armstrong was mede-eigenaar van de ploeg. De uitspraak wordt in mei verwacht.

[poll id=”702″]

Dit artikel delen:

55 Reacties

wiebipedia 18 januari 2018 om 09:23

Ik ben absoluut voor het her-integreren van criminelen in onze maatschappij, maar dan moet deze wel aan een aantal voorwaarden doen op z’n minst.
– Erkenning van zijn/haar fouten en daden.
– De gevolgen van zijn/haar acties ondergaan en de straf uitzitten
– Nederigheid en het zelf aantonen dat hij/zij wil werken aan verbetering.
– etc.

Armstrong heeft geen enkele excuses gemaakt, gedraagt zich nog steeds ongepast als de koning van het wielrennen en blijkt ook hier van een dosis arrogantie en narcisme te beschikken waar ik persoonlijk bang van wordt.
Naast de hypocrisie dat LA deels hetzelfde heeft gedaan als anderen en sommigen nog steeds doen. Heeft hij ook gewoon een lading aan strafbare feiten begaan.
De man heeft niets te zoeken in het huidige wielrennen en de organisator van de RVV moet ook eens nagekeken worden. Mijns inziens prima dat de UCI hier een stokje voor wil steken, al zou dat niet nodig moeten zijn

0
Arema Pro Cycling Team 18 januari 2018 om 09:34

Over 5 a 10 jaar komt Froome ook met een volledige bekentenis,dus LA you’re welcome.

0
molovin 18 januari 2018 om 09:37

@wiebipedia, Als jouw criteria zouden gelden in ons rechtssysteem zouden veel gevangenen nooit vrijkomen.

Daarnaast om Armstrong als crimineel neer te zetten vind ik echt overdreven. Uiteindelijk is het ‘gewoon’ een valsspeler in een sport. Weliswaar is er veel geld mee gemoeid (geweest), maar wel in een sport. Zijn Merckx, Virenque, Jalabert, Boogerd en Dekker ook criminelen?
Wat heeft hij precies voor strafbare feiten gedaan? (als in het strafrecht).

0
wulu 18 januari 2018 om 09:41

Wie Lance Armstrong buiten de koers wilt houden, moet iedereen die een doping verleden heeft uit de koers weren.
En toen werd het een lastig verhaal…

De UCI is een schijnheilige organisatie met kilo's boter op hun hoofd.

0
horsm 18 januari 2018 om 10:03

@wulu… er zijn toch gradaties van ‘fout’? Armstrong was fouter dan veel andere renners.

0
Sebas 18 januari 2018 om 10:10

Ben wel erg benieuwd naar de redenen van Lappartient en de UCI. Is daar wat meer achtergrond informatie over? Hebben ze een officieel standpunt?

@ molovin: bedreiging, intimidatie, fraude, meineed

@ wiebipedia

Ik raad je aan Armstrong via zn podcasts en talloze afgenomen interviews wat beter te bestuderen. Hij heeft wel degelijk excuses gemaakt en ik herken in zijn gedrag juist wel de door jou genoemde criteria. Of dat terechte criteria zijn, laat ik in het midden.

0
Polleke 18 januari 2018 om 10:10

Vinokourov bv…, nooit enige vorm van toegeving, zal met een volledig team afzakken en gewoon deelnemen aan de Ronde….

0
LaurentJalabert 18 januari 2018 om 10:11

@molovin meineed, fraude, bedreiging en vast nog wel meer.

0
schipperaar 18 januari 2018 om 10:12

De UCI is er weer als de kippen bij als het om randzaken gaat al zie ik niet in wat Lance heeft toe te voegen aan Vlaanders mooiste, kunnen ze net zo goed BNN uitnodigen.

0
Geflitst 18 januari 2018 om 10:17

Valverde bv, nooit enige vorm van toegeving, fietst al 6 jaar lang opnieuw mee zoals nooit tevoren. Nog 15 jaar en dan kan hij op zijn 52e stoppen.

0
Frits des Jeux 18 januari 2018 om 10:18

Lachwekkend natuurlijk de hele houding tov Armstrong. Armstrong is een vrij man, mag alleen geen officiele functie in de sport bekleden of deelnemen aan een wedstrijd.

Dit is op zich al een buitenproportionele straf gezien andere schorsingen, maar hem dan ook nog belemmeren om er te gaan kijken?

Armstrong kan op dit moment minder schade aanrichten dan Astanaboef Vinokourov bijvoorbeeld. Vino maakte zich ook schuldig aan omkoping e.d. en die mag gewoon rondlopen.

0
Sephiroth 18 januari 2018 om 10:20

Het is inderdaad een randzaak, daarnaast heeft amstrong schuld betuigt en vind ik het prima kunnen als hij als externe gast daar aanwezig is. Op zijn hoogst met beperking wat betreft bepaalds gespreksonderwerpen. Uiteindelijk is het alleen maar goed als ook die foute gasten zich uiten over huidige problemen. Zoals RV gisteren al zei: die trekken tenminste vaak hun waffel open over wat wel en niet kan. Ipv renners die nog de schijn hoog proberen te houden wbt hun grijze verleden.

Daarnaast is het een randzaak inderdaad en zie ik liever dat de UCI zich druk maakt om Froome, om het promoten van vrouwenwielrennen, om de veiligheid in de koers, om eerlijkere verdelingen van inkomsten tussen organisaties, renners en teams etc.

0
tristania 18 januari 2018 om 10:22

Wat doen al die Franse renners dan bij de Tour. Hypocriet. En waarom zou Merckx dan wel welkom zijn?

0
jan55 18 januari 2018 om 10:27

Van mij mag hij gerust komen kijken. Dat staat ook dopingzondaars vrij. Iets anders vind ik dat de organisatie hem uitnodigt een lezing te geven. Dat vind ik wel te ver gaan. Vinokourov en andere dopingzondaars-ploegleiders zijn niet expliciet uitgenodigd; die komen uit hoofde van hun huidige functie.

0
leor 16 18 januari 2018 om 10:28

@ wiebipedia +1

@ Molovin & wulu,

nee nee nee.
Armstrong is niet ‘gewoon een valsspeler’.

Hij zat niet alleen zelf zo vol met doping, dat hij er kanker van kreeg, hij zette ook anderen onder druk zich te doperen.
Bovendien staan ook meineid, fraude, afpersing en verduistering van overheidsgelden op zijn palmares.

Wat mij echter het meest tegen de borst stoot is dat hij, met zijn zogezegde goede doel, giften van sponsors en particulieren misbruikte om zijn eigen imago op te poetsen, zijn ego te voeden en zijn privejet te betalen.

Voor de vele échte kankerpatiënten die in LA geloofden was het dan ook een enorme klap toen bleek dat hij gewoon een ordinaire maffiosi was (én is). Een media-geile crimineel die wat mij betreft geen plaats meer heeft in de maatschappij, laat staan als VIP in een mooi sportevent als de Ronde van Vlaanderen.

0
Romāns Vainšteins 18 januari 2018 om 10:32

Totale onzin om je tegen de randzaken aan te moeien en Armstrong specifiek uit te pogen sluiten waar allemaal andere dope-apen in colonne de 1 na andere plechtigheid visiteren. Ongelukkige timing ook met Froomegate op de achtergrond waar dezelfde knakker juist de kolen en geiten lijkt te sparen en tenslotte creeert de beste man alleen maar 200% meer aandacht voor de lezing.

0
Veloburto 18 januari 2018 om 10:35

Zou wel typisch iets voor Lance zijn dat hij dan expres een uur te laat komt ofzo. Ouwe cowboy

0
Romāns Vainšteins 18 januari 2018 om 10:45

Eigenlijk wordt het eens tijd voor een heerlijk seminair waar Armstrong, DiLuca, Rasmussen, Ullrich, Landis in discussie gaan met aan de overzijde Evans, Savoldelli, Andy Schleck, Oscar Pereiro en, waarom niet? Wiggins.

Topic > Froome op de brandstapel, een stap verder of een stap terug ?

Ik stem af

0
snoep de hond 18 januari 2018 om 10:46

Frits des Jeux +1

Natuurlijk blijft Armstrong een arrogante klootzak. Maar ik snap niet waarom zoveel mensen krampachtig doen over een lezingtje en langs de kant staan.

0
castroviejo 18 januari 2018 om 10:50

Er zit toch echt een groot verschil tussen een Boogerd of Rasmussen en een Armstrong. Waar de eerste twee, zij het met medeweten van anderen, de eigen keus hebben gemaakt om dopte te gebruiken heeft LA zijn teamgenoten bijna gedwongen ook te gebruiken. Dat maakt dat ik vind dat hij niet welkom is. Als het alleen was omdat hij had gebruikt zou hij net als die anderen wat mij betreft er gewoon bij kunnen zijn.

0
jascan 18 januari 2018 om 10:54

Die man mag toch gaan en staan waar hij wil.

0
Thailand 18 januari 2018 om 11:37

Armstrong heeft leiding gegeven aan een doping team, en heeft daarnaast inderdaad nog meer stoute dingen op zijn kerfstok. Maar de heksenjacht waar ook dit weer deel vanuit maakt, blijft maar doorgaan. We zijn 5 jaar na zijn bekentenis en zijn excuses, klaar ermee.

Gisteren kwam Landis voorbij, die heeft willens en wetens mee gedaan aan het complete feest, en toen hij niet clever genoeg was om het te kopieren ging hij ratje spelen uit rancune en frustratie. Hij krijgt twee jaar, en Armstrong levenslang omdat hij nog een rekening open had staan bij de decision makers. Natuurlijk moest Armstrong zwaarder gestraft worden, maar de verhoudingen gaan nergens over. Ik vind beide mannen moreel even verwerpelijk. En nu zijn we 13 jaar na zijn laatste gele trui en 5 jaar na zijn bekentenis verder. Je mag ze niet aardig vinden, prima, maar ik vind dat beide mannen weer normaal hun ding moeten kunnen doen. Ze hebben niemand vermoord.

0
Wheely 18 januari 2018 om 11:43

Wanneer is Armstrong te gast bij Wielerflits live? Lijkt me leuk hem rondom de Amstel Gold Race een keer te ontvangen. Beetje herinneringen ophalen met Boogerd enzo.

0
Thailand 18 januari 2018 om 11:44

@ leor, is dat aangetoond? Dat hij kanker kreeg van doping? Zo nee, vind ik dit een buitengewoon smerige opmerking.
Armstrong was zeker geen lieverdje, maar dergelijke opmerkingen gaan wat mij betreft alle perken te buiten. Heb je wel eens mee gedaan aan Alp d’huzes? Zo nee, ga daar eens kijken. Kanker is echt verschrikkelijk, daar spot je niet mee. Maakt niet uit over wie het gaat.

0
RiGHT 18 januari 2018 om 11:45

Het is gewoon zo belachelijk dat Armstrong en anderen zoals Riis en Ullrich nog altijd als ongewenst worden bestempeld en al die andere oude doping slikkers/spuiters wel als ‘onze grote helden’ worden vereerd. Belachelijk.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone