Lance Armstrong eregast in Ronde van Vlaanderen

Geplaatst op donderdag 14 december 2017 om 08:41

Lance Armstrong is uitgenodigd om als eregast de Ronde van Vlaanderen te bezoeken. Dat meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad. “Waarom zouden we Lance Armstrong niet opnieuw toelaten in de grote wielerfamilie”, vraagt organisator Wouter Vandenhaute zich af.

Armstrong komt op uitnodiging van Vandenhaute naar Vlaanderen voor een 73 kilometer lange rit met de fiets en een lezing in de VIP tent op de Oude Kwaremont. “We willen vanaf nu elk jaar een straffe spreker naar Vlaanderen halen”, geeft Vandenhaute aan. “Als allereerste spreker hebben we Lance Armstrong uitgenodigd. Hij wil graag naar Vlaanderen komen om zijn verhaal te vertellen en om zijn favoriete eendagswedstrijd live te beleven. Voor hem is het ook een terugkeer naar de wielersport. Wat mij betreft is hij welkom”, aldus Vandenhaute. “Lance Armstrong is en blijft een groot kampioen. Ik heb al jaren het gevoel dat hij vooral gestraft is voor zijn arrogantie.”

De Amerikaan reed tijdens zijn actieve carrière drie keer de Ronde van Vlaanderen. Een 27e plaats in 2010 is zijn beste prestatie.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties