UCI werkt aan protocol voor extreme weersomstandigheden

donderdag 19 februari 2015 om 10:10

Weer

De UCI is samen met de belangrijkste stakeholders een protocol aan het opstellen voor extreme weersomstandigheden in wielerkoersen. Dat laat de internationale wielerunie weten aan Cyclingnews.

“De UCI beschouwt de veiligheid van renners als absolute prioriteit en neemt dit probleem daarom erg serieus”, stelt een woordvoerder. De wielerunie hoopt snel een akkoord met de stakeholders te bereiken over de te volgen richtlijnen bij extreme weersomstandigheden. “We zijn ervan bewust dat organisatoren, ploegen en renners behoefte hebben aan duidelijke regels.”

De Amerikaanse rennersbond ANAPRC heeft een voorstel ingediend. De organisatie wil dat bij een temperatuur van drie graden Celsius of lager gecombineerd met regen of natte sneeuw direct een ‘Plan B’ van kracht gaat. De ANAPRC hoopt dat de UCI het voorstel overneemt.

“We willen een nieuwe Stelvio-etappe voorkomen”, aldus ANAPRC-lid Brent Bookwalter (BMC). Vorig jaar moest het peloton in de Giro in helse omstandigheden de klim op en af. “Ik wil niet dat we ooit nog eens zoiets moeten doormaken.”

Dit artikel delen:
# UCI

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone