UCI weigert CPA in Equipment Commission

maandag 7 december 2015 om 14:00
UCI weigert CPA in Equipment Commission

foto: Maxim Horssels/WielerFlits

De UCI heeft herhaaldelijke verzoeken van de internationale rennersvakbond CPA voor toetreding tot de Equipment Commission genegeerd. Dat schrijft de CPA in een persbericht.

De rennersvakbond mengt zich opnieuw in de discussie over toelating van schijfremmen in het profwielrennen. Volgens de CPA worden wielrenners onvoldoende gehoord. Door toe te treden tot de UCI Equipment Commission, die gaat over internationale regelgeving omtrent materiaal, krijgen renners via de CPA meer invloed.

“De CPA benadrukt dat het absoluut geen tegenstander is van iedere technologische ontwikkeling in het wielrennen, zoals wij dat al verschillende keren hebben laten zien”, schrijft de CPA in het persbericht. “We hebben meerdere opmerkingen en suggesties van renners, die zij niet vrijuit kunnen delen als individuen. Het is algemeen bekend dat de wielerindustrie een grote financiële partner van de sport is en daardoor lastig is tegen te spreken.”

De UCI liet vorige week weten dat renners geen bezwaar hebben tegen schijfremmen. De CPA bestrijdt deze uitspraak en noemt het ‘voorbarig’.

De definitieve introductie van schijfremmen houdt de gemoederen bezig vanwege twijfels over de veiligheid. In 2016 mogen teams zonder limiet testen. Officiële toelating door de UCI staat gepland voor 2017.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Leukefans 7 december 2015 om 15:22

Goed dat de CPA aan invloed wint of dat toch probeert. Hoe langer hoe meer wordt de macht in het wielrennen gecentraliseerd en worden de belangen groter, dus is het goed dat ook de renners vertegenwoordigd worden..

Sephiroth 7 december 2015 om 20:54

Bizar dat de UCI de CPA weigert.. als er een groep wat te zeggen zouden moeten hebben daar zijn het de renners, technici en medici…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair