UCI verzet zich tegen plan voor kleinere ploegen

zaterdag 26 november 2016 om 15:57
UCI verzet zich tegen plan voor kleinere ploegen

De UCI heeft vandaag in een kort statement aangegeven niet meteen akkoord te gaan met het voornemen van wedstrijdorganisatoren ASO, RCS Sport en Flanders Classics om het aantal renners per ploeg in hun wedstrijden te verminderen. De mondiale wielerbond stelt dat alleen de Professional Cycling Council (PCC) besluiten mag nemen over het aantal renners per ploeg.

Onlangs is op een vergadering van PCC, waarin zes UCI-leden, twee vertegenwoordigers van ploegen (AIGCP), twee rennersvertegenwoordigers (CPA) en twee wedstrijdorganisatoren van de AIOCC zetelen, besloten dat het tijd is om na te denken over teamgroottes in wedstrijden.

Desalniettemin hebben de drie wedstrijdorganisatoren besloten deze maatregel per direct in te voeren voor hun wedstrijden. De reglementen van de UCI staan dit besluit toe.

Het voornemen om ploegen te verkleinen heeft in principe geen invloed op wedstrijden die niet door de ASO, RCS Sport of Flanders Classics worden georganiseerd, zoals de Amstel Gold Race en de Ronde van Zwitserland.

Dit artikel delen:

9 Reacties

xistnc 26 november 2016 om 16:07
Quote:
De reglementen van de UCI staan dit besluit toe.

Oftewel, de UCI heeft maar weer eens last van haar eigen regels?

0
debarreman 26 november 2016 om 16:26

Voor 2017 zijn er dus geen wijzigingen.
“UCI niet meteen akkoord” ? De Wielerflits-journalist zat aan tafel bij de besprekingen? Of een gevalletje creatief bezig op zaterdagmiddag?

0
OscarV 26 november 2016 om 16:32

NOS meldt hetzelfde als Wielerflits. Lijkt mij sterk dat dat beide door dezelfde 'creatieve journalist' is geschreven.
EDIT: barreman, volgende keer even verder lezen dan de eerste regels. Dan had je ook geweten dat o.a. de ASO dit gewoon kan invoeren.

ON: dit lijkt mij een voortzetting van de eerdere beschietingen tussen ASO en UCI.

0
Alto 26 november 2016 om 16:38

UCI pleegt verzet, maar kan er niets tegen inbrengen. Het grote geld van de ASO regeert.

0
Romāns Vainšteins 26 november 2016 om 16:44

Ik zie straks de startlijsten wel

0
Plaggie 26 november 2016 om 16:45

De wielerwereld laat hun verdeeldheid dit weekend weer eens zien aan de wereld. Oja, in het belang van de sport natuurlijk.

0
Gebruikersnaam 26 november 2016 om 16:55

Op zich maakt de mening van de UCI niet zoveel uit, die kunnen beweren wat ze willen.

Als de ploegen zich gaan organiseren en beslissen dat het allemaal niet kan, dan zitten ze natuurlijk wel wat meer in de problemen, want ASO en co kunnen de UCI wel overbluffen, maar de renners zelf hebben ze toch echt wel nodig.

0
Lalsacien 26 november 2016 om 17:39

Bij de enige wedstrijd die de UCI organiseert rijdt er af en toe maar een renner per (landen)ploeg…..

0
Gompie 27 november 2016 om 09:22

Zo jammer dit. Op zich lijkt het mij beter en logischer als de macht meer bij de UCI ligt dan bij de ASO. Maar dit lijkt mij een heel goed besluit in het belang van de attractiviteit en de veiligheid van de renners. Gaat de UCI weer moeilijk doen. Misschien vooral door de manier van besluitvorming, maar ja, als ze zelf niks doen dan moet het maar ergens anders vandaan komen … NU nog terug naar een maximum van 20 ploegen per koers!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone