UCI verlengt coronamaatregelen: geen wedstrijden tot 1 juni

woensdag 1 april 2020 om 18:36
UCI verlengt coronamaatregelen: geen wedstrijden tot 1 juni

foto: Cor Vos (archief)

De UCI heeft bekendgemaakt dat er in mei geen wielerwedstrijden meer verreden zullen worden. De internationale wielerunie besloot enkele weken geleden al alle koersen in de maand april te schrappen. De beslissing heeft gevolgen voor het Critérium du Dauphiné.

De Franse rittenkoers begint namelijk op zondag 31 mei. De UCI heeft vandaag – na overleg met de AIOCC, AIGCP en de CPA – echter besloten om tot 1 juni alle wielerevenementen te schrappen. De wielerunie zal de komende weken in gesprek blijven met verschillende partners binnen de wielersport.

Zo is er besloten om een werkgroep op te richten met leden van de UCI, de CPA (rennersvakbond) en de AIGCP (belangenvereniging voor professionele wielerteams). Binnen deze werkgroep zal er worden gekeken naar de contracten van renners en de situatie van wielerploegen in deze moeilijke en onzekere tijd.

De UCI laat nogmaals weten bezig te zijn met het opnieuw inplannen van de Giro d’Italia en de afgelaste monumentale klassiekers op de alternatieve kalender. Voorzitter David Lappartient vertelde eerder dat “het niet eenvoudig is. We proberen samen de beste oplossingen te vinden, maar wel in alle redelijkheid.” De UCI heeft 450 verzoeken tot uitstel binnen.

Dit artikel delen:

12 Reacties

koos verrek 1 april 2020 om 19:00

Man man man wat een puinhoop…

Yeez 1 april 2020 om 19:24

Doe dan tot 31 mei. Dan kun je de dauphiné nog kijken

Romāns Vainšteins 1 april 2020 om 19:43

Dit werkt iig wel wat handiger dan 101 artikelen van die niet door dat niet door.

Polleke 1 april 2020 om 20:23

Teken nu en onmiddelijk met twee handen tegelijk om weer koers te zien vanaf de eerste juni….

Scott Sunderland 1 april 2020 om 20:25

Verstandig. De vraag op ieders lippen blijft evenwel : Tour de France ja of nee. Dat wordt / is een lastige kwestie.

Fred Postma 1 april 2020 om 21:05

Tour moet doorgaan in juli augustus.
Vuelta in september. Giro volgend jaar maar weer.

Arie den Blanken 1 april 2020 om 21:15

Reken er maar niet op. Deze problemen zijn pas echt achter de rug als er een vaccin op de markt is en trek daar in het gunstigste geval maar een jaar vooruit. De maatregelen zullen misschien iets eerde ietsjes versoepeld worden maar dat zal dan niet gelden voor internationale grote evenementen.
Het wielrennen zou beter een voorbeeld nemen aan Wimbledon. Daar is vandaag besloten dat het niet doorgaat en er wordt niet gezocht naar een alternatieve datum.
De volgende editie is gepland op de normale periode in 2021.

FDJ 1 april 2020 om 23:16

@Arie onzin. Denemarken gaat na Pasen al afschalen qua maatregelen. Vele landen zullen volgen. Je kunt de westerse wereld niet een jaar lang stilleggen.

Daarnaast mag er gemakshalve vanuit gegaan worden dat het virus in de zomer amper actief zal zijn of misschien wel, net als de pandemie Mexicaanse griep, verdwijnt. We moeten ook voor onze gezondheid een normale zomer kunnen draaien. Dat is het seizoen dat mensen hun weerstand gaan opbouwen. Mocht het virus dan in de herfst weer terugkeren, in welke vorm dan ook, zullen mensen er beter tegen bestand zijn.

Ik heb het idee dat Nederland de piek ook redelijk in zicht heeft. Qua IC bedden zal het spannend blijven, maar als vijf dagen heeft het aantal nieuwe besmettingen geen explosieve stijging meer gekend.

Het aantal doden is extreem natuurlijk zo het in het nieuws komt. Interessant daarin zal over langere termijn wel zijn het percentage oversterfte. En hoeveel mensen die nu overlijden aan Corona hadden een onderliggende ziekte en hebben door besmetting eerder het laatste zetje gekregen en waren anders ook overleden later dit kalenderjaar.

Daar kunnen we nu nog niets over zeggen, maar het gaat in de loop van de tijd wel bepalend zijn in het beleid denk ik.

Fred Postma 1 april 2020 om 21:19

We kunnen niet wachten totdat er geen enkel risico meer is. Als we willen wachten op een vaccin kunnen we de tent economisch en maatschappelijk wel sluiten.

andre77 1 april 2020 om 21:46

Ik lees hier nog steeds reacties die suggereren dat ze niet weten wat er nu aan de hand is. Nee, ook in juni wordt helaas geen enkele koers gereden.

Kelder is de Man 1 april 2020 om 22:30

Kan echt wel een jaartje zonder. Iedereen die zich zo ellendig voelt vanwege het niet kunnen kijken van de koers.. dikke middelvinger.

ProfrondeZevenbergen 1 april 2020 om 23:22

Ik voel me er niet ellendig door, maar ik vind het wel heel jammer. Ik mis het behoorlijk. Ben ik nu een boef?

Maar jij eet vast ‘s avonds heel weinig omdat ze in Afrika honger hebben.

Headlines

Materiaalzone

Populair