UCI houdt woedeuitbarsting López alsnog tegen het licht

woensdag 5 juni 2019 om 17:15
UCI houdt woedeuitbarsting López alsnog tegen het licht

foto: Cor Vos

Mogelijk krijgt de laatste bergetappe van de Giro d’Italia toch nog een staartje voor Miguel Ángel López. De Astana-renner reageerde daarin zijn frustratie af op een toeschouwer, die meerende en tegen hem aan botste. Aanvankelijk werd de renner niet gestraft, maar de zaak lijkt alsnog tegen het licht te worden gehouden. Dat melden Italiaanse media.

Het was een opmerkelijk tafereel in de slotfase van de laatste bergrit van de Giro. Miguel Ángel López moest voet aan de grond zetten nadat hij in botsing kwam met een toeschouwer die meerende met de renners. De Colombiaan reageerde zijn frustratie af op de toeschouwer en sloeg diens hoedje van zijn hoofd. López riskeerde een straf met zijn uitbarsting, maar de wedstrijdjury streek met de hand over het hart.

Volgens Italiaanse media lijkt de zaak daarmee niet definitief te zijn afgedaan. De UCI zou namelijk zich hebben gewend tot de organisatie van de Giro, omdat deze uitspraak mogelijk een precedent schept: als een vergelijkbaar geval zich voordoet, kunnen betrokkenen zich op deze uitspraak beroepen. Mogelijk hangt López hierdoor alsnog een boete, strafpunten of – in het slechtste geval – zelfs diskwalificatie boven het hoofd.

Dit artikel delen:

47 Reacties

The Whaler 6 juni 2019 om 12:55

Zal best een precedent kunnen scheppen maar aan de andere kant dan moeten ze zorgen dat toeschouwers niet mee kunnen rennen. Ik wil het niet goedpraten maar ik kan me de frustratie van Landa wel voorstellen.

Gaat de UCI dan ook die motoren nog een keer nakijken en bijv Nibali tijdstraf geven voor het stayeren terwijl concurenten achter (of voor) hem rijden zonder die motoren. Het einde is dan wel zoek denk ik.

Trouwens dan zou je ook die 10 seconden van Rogliz nog tegen het licht moeten houden als UCI. Hij kan daar toch ook niets aan doen terwijl ie wel gestraft wordt. Moet hij dan wel slaan? Dat mag toch niet lees ik hierboven.

Sauerpraum 6 juni 2019 om 15:24

Stel je bent een ramenwasser. Je staat je werk te doen. Opeens komt er een als hommel verklede idioot aanrennen en rent je ladder onder je benen vandaan. En dat is al de derde keer deze maand… Lijkt me dat je dan ook een paar tikken uitdeelt.

HennieK 6 juni 2019 om 15:40

Ik moest lachen +1

Headlines

Materiaalzone

Populair