UCI houdt bijeenkomst over meer veiligheid in peloton

vrijdag 23 september 2016 om 15:07
UCI houdt bijeenkomst over meer veiligheid in peloton

Foto: Sirotti

De UCI belegt volgende week een speciale bijeenkomst om te praten over de veiligheid in het peloton. Daarbij zullen ook vertegenwoordigers van de renners (CPA), de ploegen (AIGCP) en koersorganisatoren (AIOCC) aanwezig zijn.

Er zal worden gepraat over extra veiligheidsmaatregelen voor volgend seizoen. Ook wordt bekeken of de strengere aanpak van de afgelopen maanden effect heeft gehad. De bijeenkomst vindt plaats in Milaan, rondom de Ronde van Lombardije, de laatste WorldTour-koers van het seizoen.

“Ik ben blij met de progressie die de afgelopen tijd is gemaakt”, zegt UCI-voorzitter Brian Cookson. “Maar we weten ook dat er nog veel werk aan de winkel is. Ik kijk uit naar de gesprekken met alle partijen, met als inzet om voor de renners de best mogelijke voorwaarden te scheppen.

WK Qatar
Om het goede voorbeeld te geven, neemt de UCI al extra maatregelen bij het WK in Qatar. Verkeersheuvels in de laatste anderhalve kilometer zullen worden verwijderd en er mogen alleen kleine, lichtere motoren in de koers rijden, bestuurd door ervaren motards.

Dit artikel delen:

6 Reacties

nielsboy 23 september 2016 om 15:38

Dat de veranderingen in Qatar al worden toegepast is een goed teken. De vraag is alleen: als alleen nog ervaren motards mogen meerijden: Hoe kunnen nieuwe motards dan ervaring opdoen?

0
SolitaryShell 23 september 2016 om 16:38

@Nielsboy

Op een motor met een blauw bordje L

0
nielsboy 23 september 2016 om 17:26

@Solitary: En in koers dan?

0
girardengo 23 september 2016 om 17:46

Hopelijk wordt dit een discussie waarin de diverse facetten van de veiligheid voldoende aan bod komen. Waardoor men tot een evenwichtige benadering kan komen. En men niet volstaat met een paar gemakkelijk te nemen maatregelen en andere belangrijke zaken buiten beschouwing laat.

0
nederbelg 23 september 2016 om 17:53

Een bijkomst over veiligheid nu net in het peloton houden, dat is om problemen vragen…

0
Romāns Vainšteins 23 september 2016 om 18:01

:P

0

Headlines

Populair

Materiaalzone