UCI blijft bij schorsing Androni Giocattolli-Sidermec

vrijdag 30 oktober 2015 om 15:10
UCI blijft bij schorsing Androni Giocattolli-Sidermec

De internationale wielerunie UCI blijft bij de schorsing die de ploeg van Androni Giocattolli-Sidermec werd opgelegd in augustus. De ploeg kreeg de schorsing opgelegd wegens dopinggevallen bij twee renners.

Gedurende de hele maand augustus moest de ploeg van Gianni Savio de benen stilhouden, nadat Fabio Taborre en Davide Appollonio positief testten op verboden middelen. Savio protesteerde al openlijk tegen deze schorsing, omdat zijn ploeg na de dopinggevallen extra maatregelen getroffen zou hebben om herhaling te voorkomen. De UCI ging echter niet mee in deze oproep.

In een officiële verklaring liet de wielerunie weten dat het beroep tegen de schorsing verworpen wordt en dat de schorsing van de Italiaanse ploeg terecht was.

Dit artikel delen:

3 Reacties

batchieboy 30 oktober 2015 om 15:50

De schorsing is toch al weer voorbij. Dus wat maakt het uit.

Pizzi 30 oktober 2015 om 15:59

Je zou kunnen denken aan (een) mogelijke schadevergoeding(en), batchieboy. Tenminste, als de schorsing als onterecht zou worden beoordeeld. Maar dat gebeurt natuurlijk niet (wij van wc-eend …) ;)

achtpuntzes 30 oktober 2015 om 21:02

niet echt nieuws. zijn de regels dichtgetimmerd of niet, en is er een schadevergoeding op zijn plaats. meer niet, want de straf is al ondergaan.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair

Poll