UCI begint testfase videoscheidsrechter

UCI begint testfase videoscheidsrechter
donderdag 21 december 2017 om 10:37

De UCI gaat in 2018 de videoscheidsrechter in het wielrennen testen. Dat doet de bond in acht van haar grootste wedstrijden: Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik, de Giro d’Italia, de Tour de France, de Vuelta a España en het WK. Dat meldt Guy Dobbelaere aan Het Nieuwsblad

“In tegenstelling tot de ­videoref in het voetbal, zal in de koers de videoref echt mee beslissen”, legt Dobbelaere uit. “Waar het in het voetbal om een advies gaat, zal in het wielrennen de videoref een even zware stem hebben in de eindbeslissing als zijn collega’s. Voor de klassiekers kiest de UCI voor drie juryleden én een videoref. Voor grote rondes worden dat vier juryleden bijgestaan door een ­videoref. Over de beslissing kan gestemd worden. Bij gelijkheid van stemmen – wat kan in de klassiekers – is de stem van de wedstrijdvoorzitter beslissend.”

Het is de bedoeling dat de videoscheidsrechter plaatsneemt in de mobiele regiewagen. “Er wordt tijdens een wielerwedstrijd namelijk veel meer gefilmd dan er wordt uitgezonden. Ziet de videoref een onregelmatigheid, dan vraagt hij alle beschikbare beeldmateriaal op om een oordeel te vellen. Daarna verwittigt hij de voorzitter van de wedstrijdjury. Is de fout zwaar, dan kan na gezamenlijk overleg de voorzitter direct tot uitsluiting overgaan. Dat kan bijvoorbeeld voor een renner die een rood licht bij een spoorovergang negeert of voor een renner die zich vastklampt aan de volgwagen.”

Ook onderzoekt de UCI de mogelijkheid om aan de finish meer camera’s te kunnen plaatsen, zodat een sprint – en eventuele fouten tijdens de spurt – van meerdere kanten bekeken kunnen worden. Wanneer de testfase bevalt, krijgen in 2019 meer koersen de beschikking over een videoscheidsrechter.

Dit artikel delen:

14 Reacties

ippglobal 21 december 2017 om 11:58

Een beetje off topic, ik las in marca.es dat in Frankrijk 2rechters een onderzoek hebben ingesteld naar motoren in racefietsen.

Romāns Vainšteins 21 december 2017 om 12:32

Een hele berg geijl om nauwelijks een verbetering teweeg te brengen, jeeej.

Hoebele 21 december 2017 om 12:43

@ippglobal Staat inderdaad ook op Cyclingnews: http://www.cyclingnews.com/news/french-magistrates-investigating-big-name-riders-for-mechanical-doping/

fvtende 21 december 2017 om 12:56

Kan nog best verschil maken denk ik. Misschien slecht aantoonbaar, wat het succes lastig meetbaar maakt.

Kan vooral achterin de koers impact hebben denk ik.

marehoek 21 december 2017 om 13:19

Ze kunnen nog niet eens het Froome verhaal afhandelen, of moet
de aandacht afgeleid worden!

Polleke 21 december 2017 om 13:42

Lijkt me toffe baan…. hele dag koers op tv kijken…

WernerFranke 21 december 2017 om 14:22

Wel opvallende wedstrijdkeuze: Het WK, de drie grote rondes en de monumenten… zonder Lombardije. Waarom niet in Lombardije, heeft toch dezelfde status als de andere wedstrijden?

Geflitst 21 december 2017 om 14:24

@marehoek
Ja want een bedrijf als de UCI kan onmogelijk met twee dingen tegelijk bezig zijn.

josemanuelfuente 21 december 2017 om 15:43

Is het niet beter om eerst te testen bij wat ‘mindere’ koersen?

vluggejapie 21 december 2017 om 15:53

Met het beeldmateriaal kan dan terug worden gekeken hoeveel pufjes er werden genomen.

fvtende 21 december 2017 om 16:27

Josemanuelfuente, Dat lijkt me dus lastig. Het zijn nu juist de gekozen koersen waar ook daadwerkelijk echt veel beeldmateriaal is.

Als ze kleinere koersen doen zadelen ze de organisaties van die koersen met enorme problemen op. Problemen die misschien wel uberhaupt niet meer op te lossen zijn ivm vergunningen voor extra diensten die hun ruimte nodig hebben.

west 21 december 2017 om 19:58

Waarom zijn niet alle 4 de juryleden videoref? Dus eigenlijk een jurylid met alle beelden en drie juryleden die we bewust dom houden?

Haanaf 21 december 2017 om 23:38

Mag de jury nu geen gebruik maken van tv beelden?

Of is dit een maatregel om bestaande beelden beter te benutten?

Zjoske 22 december 2017 om 13:17

Mooi hoeveel weerstand en geklaag zo’n initiatief meteen oproept hier.
En dan vinden we dat de UCI conservatief is…

Headlines

Materiaalzone

Populair