UAE Tour: Remco Evenepoel voert Soudal Quick-Step aan, Tim Merlier voor de sprints

donderdag 16 februari 2023 om 19:38
UAE Tour: Remco Evenepoel voert Soudal Quick-Step aan, Tim Merlier voor de sprints

foto: Cor Vos

Soudal Quick-Step heeft de selectie voor de UAE Tour (20-26 februari) bekendgemaakt. Het WorldTour-team trekt met twee speerpunten naar het Midden-Oosten. Remco Evenepoel is de klassementsrenner van dienst, Tim Merlier zal voor sprintsucces moeten zorgen.

Evenepoel begon zijn seizoen eind januari in de Vuelta a San Juan. De wereldkampioen sloot de Argentijnse rittenkoers als zevende af. Merlier kwam vorige week in actie in de Tour of Oman, waar hij meteen de openingsrit wist te winnen.

Soudal Quick-Step stelt, naast Evenepoel en Merlier, ook Josef Cerny, Mauro Schmid, Pieter Serry, Louis Vervaeke en Bert Van Lerberghe op in de UAE Tour. Laatstgenoemde zal de sprints aan moeten trekken voor Merlier.

“Veel vertrouwen”
“We reizen met veel vertrouwen af naar de Verenigde Arabische Emiraten”, zegt ploegleider Geert Van Bondt. “Dit vanwege het sterke team dat we voor deze wedstrijd hebben en de vorm die onze twee leiders – Remco en Tim – hebben laten zien in de eerste wedstrijden van het seizoen.”

“Het parcours is ongeveer hetzelfde als de voorgaande jaren, waarbij de aanwezigheid van een ploegentijdrit het nog interessanter maakt dan in het verleden. We zullen zien hoe we ervoor staan na die tweede etappe, maar we mikken op een goede klassement en enkele zeges. Hopelijk gaan de dingen zoals geland en hebben we een goede week.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Cochise 16 februari 2023 om 21:52

Eerste keer dat Evenepoel en Schmid aan mekaar gekoppeld worden, vorig seizoen geen koers samen gereden. Benieuwd of ze willen nagaan of Schmid in de Giro-ploeg kan ingezet worden.

3
mauri 17 februari 2023 om 20:03

Schmid zie ik niet echt groeien naar een klimknecht, eerder naar een soort Cort/Valgren/Powless. Er is wel een ergere (tijdrit)ploeg dan deze

0
Sven1 16 februari 2023 om 20:34

Soudal – Quick Step weet precies niet dat er een ploegentijdrit in dit rondje zit…

-3
Ivanoviclover 16 februari 2023 om 20:59

hoezo? hij heeft het toch over de ploegentijdrit?

1
wim voet 16 februari 2023 om 21:02

de andere hardrijders van de ploeg starten allemaal in andere koersen, je moet keuzes maken.. maar met remco zullen ze er dichtbij zijn, Team UAE wel favoriet voor mij

1
Steven_E 16 februari 2023 om 21:12

Cerny, Serry & Schmidt kunnen heus wel tegen de klok rijden. En onderschat Merlier & Van Lerberghe ook maar niet in een ploegentijdrit.

1
Cycling 16 februari 2023 om 21:39

De ploegentijdrit is gewoon een zekere overwinning voor Quickstep. In de sprintetappes en bergop verwacht ik meer tegenstand. Het is trouwens wel een heel saai rondje met verder 1 berg en 5 sprintetappes. Het kan zijn dat er nog waaiers zijn om de sprintetappes spannend te maken. Ik begrijp nu ik de etappes zie dat er weinig animo was bij Pogacar om hier te rijden.

0
Sven1 16 februari 2023 om 22:55

@Ivanoviclover ik doelde op het feit dat het team toch niet het sterkste is voor de ploegentijdrit. En een zekere overwinning in die ploegentijdrit?? Dat weet ik toch nog niet direct als je de ploeg van UAE bekijkt, met McNulty, Bjerg, Vine, Yates,…

1
Landeirovic 16 februari 2023 om 23:04

Dan vergeet je nog hardrijders Laengen en Soler! Ik verwacht Uae zeker in de top 3 van de TTT.

0
Mystieke_Monnik 17 februari 2023 om 09:12

Remco deed die ploegtijdrit in de Vuelta bijna in zijn eentje….

1

Headlines

Populair

Materiaalzone