UAE-teammanager Matxin: “We mikken op 25 seizoenszeges”

UAE-teammanager Matxin: “We mikken op 25 seizoenszeges”

foto: UAE Emirates

zondag 23 december 2018 om 10:46

De verwachtingen rondom UAE Emirates zijn hooggespannen. De WorldTour-ploeg trok de voorbije periode flink wat renners aan, en wil dan ook beter presteren dan afgelopen seizoen. “We mikken daarom op 25 overwinningen”, schuift teammanager Joxean Fernandez Matxin in een interview met Ciclo21 zijn ambities niet onder stoelen of banken.

Afgelopen seizoen voldeed het kapitaalkrachtige UAE Emirates niet aan de verwachtingen. Sterker nog: de ploeg boekte slechts twaalf overwinningen. Alleen Sunweb (elf), Dimension Data (zeven), EF Education First-Drapac (zes) en Katusha-Alpecin (vijf) wonnen nog minder.

De ploeg beseft dan ook dat het beter moet. Het trok daarom onder meer Fernando Gaviria, Sergio Henao én toptalenten Jasper Philipsen en Tadej Pogačar aan. “We hebben nu een uitgebalanceerd team”, is Matxin van mening. “We hebben renners voor de grote rondes, rittenkoersen, sprints én de klassiekers.”

Groepsgevoel 
“Daarnaast hebben we enkele grote talenten aan boord. Ik ben dan ook trots op de kwaliteit die we hebben.” De grote vraag is: hoe haalt de Spaanse teammanager het maximale uit zijn renners? “Door een groepsgevoel te creëren”, aldus Matxin. Het is belangrijk om vertrouwen te hebben in je renners, ze liefde te geven. We zullen van tevoren ook hele duidelijke afspraken maken. Het gaat niet om het individu, maar om het collectief.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Viktrodriguez 23 december 2018 om 11:04

Ik heb er weinig vertrouwen in. Het zegt al genoeg dat Kristoff de lead-out moet gaan vormen voor Gaviria. Daarnaast presteren sprinters van QS bij hun nieuwe ploeg nooit beter.

0
KimJungPoels 23 december 2018 om 11:14

Vind 25 zeges nog een vrije beperkte doelstelling als je kijkt naar de renners die ze daar hebben. Gaviria, Kristoff, Consonni, Molano, Philipensen kunnen allemaal erg goed aankomen en dan heb je Aru, D. Martin, Henao, Ulissi, Costa die ook gewoon overwinningen moeten kunnen pakken.

0
Verweggistan 23 december 2018 om 11:36

Ligt ook aan het programma. Ze hebben nu (veel) meer renners dan afgelopen jaren. Dus kun je lekker wat .1 koersen erbij pakken. Dan moet het aantal zeges wel lukken.

0
Mwielerfan 23 december 2018 om 17:42

Op gaviria na zullen veel sprintzeges ook van .1 koersen en etappes in minder bezette wt rondjes moeten komen.
Het zal het eerste team niet zijn dat na z’n eerste jaar pas op stoom komt. Sky was in jaar 1 ook vooral veel blabla over een schone sport waar ploegleiders zelfs clean moeten zij (maar teammanagers wel doping op kantoor mogen houden?) en verder weinig resultaten.

0
Covadonga 23 december 2018 om 12:07

Aan de intrinsieke kwaliteit van de renners zal het niet liggen …

0
Gerrit Glomser 23 december 2018 om 12:52

Afhankelijk van hoe de aangekochte renners het gaan doen, moet deze doelstelling mogelijk zijn. Gaviria is natuurlijk nog steeds een topsprinter, maar mist waarschijnlijk een goede trein. Henao kan een klassement rijden, maar kan hij de druk van het kopmanschap aan? Heeft bij Sky voornamelijk in een dienende rol gereden en moest hij de rol van kopman overnemen dan had hij ook veel goede knechten die hij nu gaat missen. En hoe goed de jonkies in hun eerste jaar zijn is ook lastig in te schatten. De anderen moeten toch wel weer aan die 12 overwinningen kunnen komen en wellicht zelfs wat meer. Op papier moet de doelstelling dus haalbaar zijn, maar dan moeten de nieuwelingen er wel gelijk staan.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone