UAE Emirates weerhoudt Diego Ulissi van WK-deelname
foto: Cor Vos
vrijdag 2 september 2022 om 08:58

UAE Emirates weerhoudt Diego Ulissi van WK-deelname

Diego Ulissi zal normaal gesproken geen deel uit maken van de Italiaanse selectie voor het WK wielrennen in Wollongong volgende maand. Zijn ploeg UAE Emirates zou liever beschikken over de Italiaan in de WK-periode. Dat meldt de Italiaanse sportkrant La Gazzetto dello Sport.

Mauro Gianetti, teambaas van UAE Emirates, licht zijn overwegingen toe. “Zijn selectie was nog niet bevestigd. Daarom hebben we bondscoach Daniele Bennati verzocht om hem niet mee te nemen als er nog twijfel is. We zijn door het WK al veel renners drie weken lang kwijt in die periode. Uiteindelijk rijdt Ulissi in onze dienst”, aldus de Italiaan.

Ulissi reed het WK al zeven keer namens de Italiaanse ploeg. Zijn beste resultaat was een 24e plek in Leuven vorig jaar. Dit jaar won hij onder meer GP Industria & Artigianato-Larciano en de derde etappe van de Ronde van de Limousin-Nouvelle-Aquitaine.

 
11 Reacties
Sorteer op:
2 september 2022
Heeft UAE de punten nodig? ;-) Ook Blanka Vas reist niet af, op aandringen van SD Worx dat liever heeft dat ze zich op het cross-seizoen voorbereidt
2 september 2022
Ik lees dat het bij een zekere selectie geen probleem zou zijn. Misschien moet de bondscoach sneller zijn selectie maken. Zeker bij een WK zo ver weg, was het WK in bijvoorbeeld Duitsland dan zou dit een veel kleiner issue zijn. Ploegen moeten ook gewoon hun programma rijden.
2 september 2022
Belachelijk. Ik begrijp dat een ploeg belangrijk is. Je rijdt er het hele jaar voor. Maar voor een WK moet de bondscoach gewoon zijn favoriete ploeg op kunnen stellen. Mits de renner zelf niet wil natuurlijk.
    2 september 2022
    Wanneer dat WK aan de andere kant van de wereld is, mag die bondscoach ook ruim vantevoren duidelijkheid verschaffen, zodat renners en ploegen hun programma kunnen bepalen. Het heeft behoorlijk wat impact.
2 september 2022
'aldus de Italiaan' Nein! aldus de Zwitser
2 september 2022
Ik denk dat Ulissi anders altijd meeging. Is een favoriet van de bondscoaches.
2 september 2022
Eens. Dit is een commerciele sport. We zitten niet meer in de amateurtijd.
2 september 2022
Heel slechte evolutie. Enerzijds ploegen die hun renners thuishouden van het WK. Annderzijds bondscoaches die renners bewust niet selecteren om zo te beletten dat die renners op het WK punten zouden pakken in de degradatiestrijd. Toch als die renners tot merkenploegen behoren die rechtstreekse concurrenten zijn van de merkenploegen van het betrokken land. Afschaffen die malafide handel dus. Tijd om voortaan WK's met merkenploegen te organiseren.
    2 september 2022
    Nooit doen natuurlijk, dan heb je al dat heerlijke gezeur & gezeik inclusief belangenverstrengeling niet meer. Zoals nu met vlag en wimpel de van Aert vs Evenepoelkwestie, alle cashewnootjes uitverkocht. Wie wil zoiets nou missen?
2 september 2022
Dit team wordt steeds belachelijker.
2 september 2022
Tja met zo n vreemdelingenlegioen ben je vast je halve ploeg kwijt ..

Reacties zijn gesloten.