Ulissi rondt dominantie UAE Emirates af in GP Lugano

zondag 9 juni 2019 om 15:46
Ulissi rondt dominantie UAE Emirates af in GP Lugano

foto: Cor Vos (archief)

Diego Ulissi heeft de dominantie van UAE Emirates afgerond in de GP Lugano. In de Zwitserse eendagskoers bestonden de eerste twee plekken van het podium uit renners van zijn ploeg. Ulissi sprintte naar de winst, voor Alexandr Riabushenko. Matej Mohoric (Bahrain Merida) werd derde.

UAE Emirates controleert
Een kopgroep van zes kleurde de koers rondom Lugano. Het parcours bestond uit acht lokale rondes van ruim twintig kilometer, met de Agra (5,8 km aan 4,6%) en de Piodella (1 km aan 5,9%). In het peloton reed UAE Emirates op kop.

Nibali in de aanval
Edoardo Zardini (Neri Sottoli-Selle Italia-KTM), Marco Canola (Nippo-Vini Fantini-Faizanè), Alex Cataford (Israel Cycling Academy) en Mirco Maestri (Bardiani-CSF) bleken de besten onder de aanvallers, maar haalden het uiteindelijk niet. Vanuit het peloton lieten de favorieten zich zien in de finale: Vincenzo Nibali trok ten aanval met Diego Ulissi in zijn wiel.

foto: Cor Vos

De twee Italianen namen het initiatief in de voorlaatste ronde. Vlak na de top van de Agra sloten Alexandr Riabushenko (UAE Emirates) en Giovani Carboni (Bardiani-CSF) aan bij Nibali en Ulissi. Ook Patrick Schelling (Vorarlberg-Santic) en Mohoric (Bahrain Merida) maakten nog de overstreek.

Overtal voor UAE Emirates
Met zes koplopers werd begonnen aan de slotronde. UAE Emirates probeerde het overtal uit te spelen: Ulissi viel bergop aan en kreeg alleen Nibali met zich mee. Zij bleken duidelijk de sterkste vooraan. Meermaals probeerde de Haai van Messina zijn landgenoot te lossen, maar dat lukte niet.

Nibali wilde – de normaal snellere – Ulissi niet zomaar aan de overwinning helpen, dus liet hij de vier achtervolgers terugkeren. Hij gokte op zijn ploegmaat Mohoric. Uiteindelijk werd het een sprint van twee UAE Emirates-renners tegen Mohoric (derde) en Schelling (vierde). Nibali sprintte niet mee en werd vijfde.

Dit artikel delen:

6 Reacties

WernerFranke 9 juni 2019 om 15:49

Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

0
ifor 9 juni 2019 om 15:49

Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

0
Poeksel 9 juni 2019 om 15:50

Ik denk dat sommige pooltjesdeelnemers (net als ik) met gemengde gevoelens over de overwinning van Ulissi lezen ;)

0
sboontjes 9 juni 2019 om 21:20

Inderdaad Haha!

0
KimJungPoels 9 juni 2019 om 15:52

Niet echt een nette sprint van de UAE mannen die Mohoric eerst wel bewust wat vastzetten en vervolgens zwiept Ulissi nog over de weg heen.

Interessante zaak, want zelfs een deklassering van een Ulissi zou nog geen overwinning van Mohoric betekenen…

0
lander luypaert 9 juni 2019 om 15:58

Het was geen faire sprint dat klopt. Ik vind wel dat UAE zeer sterk gereden heeft. Riabushenko laat soms wat van zijn talent tonen. Aru was zeer bedrijvig bij zijn terugkeer. Pogacar was alweer top 10.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone