UAE Emirates schuift meerdere pionnen naar voren voor Trofeo Laigueglia

dinsdag 1 maart 2022 om 09:29
UAE Emirates schuift meerdere pionnen naar voren voor Trofeo Laigueglia

Alessandro Covi - foto: Cor Vos

UAE Emirates staat woensdag met een, op het oog, sterke ploeg aan de start van de Trofeo Laigueglia. De formatie uit het Midden Oosten trekt met meerdere potentiële afmakers naar de Italiaanse eendagskoers.

Zo rekent de ploeg op Alessandro Covi, dit jaar al winnaar van de Vuelta a Murcia en een etappe in de Ruta del Sol. De 23-jarige Italiaan nam het voorbije weekend deel aan Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne, maar dat werd geen succes. Covi zal dus uit zijn op sportieve revanche, maar is zeker niet de enige renner van UAE Emirates om in de gaten te houden.

Juan Ayuso, de nog altijd maar 19-jarige Spanjaard, maakte afgelopen zondag indruk in de Drôme Classic. De piepjonge ronderenner kwam als vierde over de streep na een zeer aanvallende koers. De vraag is of Ayuso de goede lijn kan doortrekken en woensdag opnieuw kan meedoen voor de overwinning. Ook Diego Ulissi en Davide Formolo kunnen ver komen in een koers als de Trofeo Laigueglia. Voor Formolo is het, nadat hij zijn seizoensstart moest uitstellen door een polsblessure, zijn eerste koers van het seizoen.

De ervaren Sloveense klimmer Jan Polanc, de Portugese hardrijder Ivo Oliveira en de jonge Zwitser Joel Suter (tweede in de Trofeo Calvia) vervolledigen de selectie van UAE Emirates.

Selectie UAE Emirates voor flag-it Trofeo Laigueglia (2 maart)
flag-es Juan Ayuso
flag-it Alessandro Covi
flag-it Davide Formolo
flag-si Jan Polanc
flag-pt Ivo Oliveira
flag-ch Joel Suter
flag-it Diego Ulissi

Dit artikel delen:

2 Reacties

Jean Dumas 1 maart 2022 om 10:12

Dat is een lekker ploegje.

0
Rondje 25 1 maart 2022 om 10:14

Ben heel benieuwd hoe Alessandro Covi het hier gaat doen. Volgens mij wordt dat een hele grote meneer.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone