UAE Emirates met waar sterrenensemble naar Milaan-San Remo
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 6 augustus 2020 om 17:22

UAE Emirates met waar sterrenensemble naar Milaan-San Remo

Fernando Gaviria, Alexander Kristoff, Davide Formolo en Tadej Pogačar: UAE Emirates rekent in Milaan-San Remo op vier renners van wereldformaat. Kristoff wist zes jaar geleden al eens La Primavera op zijn naam te schrijven.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Gaviria en Kristoff zijn de aangewezen renners voor een (winnende) sprint op de Via Roma. De Colombiaan wist onlangs al vertrouwen te tanken in de Ronde van Burgos, door met verve de eerste sprintetappe te winnen naar Villadiego. Gaviria reed woensdag ook nog Milaan-Turijn, maar kwam in de sprint niet verder dan plek zeven.

Kristoff reed in Milaan-Turijn pas zijn eerste koerskilometers sinds de coronabreak. De Noor kon zichzelf niet onderscheiden en bolde als 68e over de meet. Mocht het zaterdag na bijna 300 kilometer koers toch geen sprint worden, dan is het wellicht uitkijken naar Pogačar en vooral Formolo.

De jonge Sloveen richt zich vooral op de Tour de France, maar zal zich ongetwijfeld ook willen tonen in Milaan-San Remo. In de meest recente editie van Strade Bianche (13e) liet hij al zien goed in vorm te zijn. Formolo was een van de hoofdrolspelers in de Toscaanse wittewegenwedstrijd, met een tweede plek in Siena als beloning.

Gaviria: “Een van mijn favoriete wedstrijden”
Gaviria blikt op de website van UAE Emirates vooruit op Milaan-San Remo. “Het is echt een van mijn favoriete wedstrijden. Ik ben een van de favorieten als de wedstrijd eindigt in een sprint. De concurrentie zal nog sterker zijn. We staan voor een grote uitdaging.”

Voorbeschouwing Milaan-San Remo 

Selectie flag-ae UAE Emirates voor flag-it Milaan-San Remo 2020
flag-it Davide Formolo
flag-co Fernando Gaviria
flag-no Alexander Kristoff
flag-si Tadej Pogačar
flag-ar Maximiliano Richeze
flag-it Oliviero Troia

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
6 augustus 2020 17:53
Gaviria, waar men 4jaar geleden van overtuigd was dat hij snel La Primavera zou winnen.
Doet me denken aan Sagan: het is de wedstrijd die hen op het lijf is geschreven, maar misschien winnen ze hem nooit.

Of misschien wel nog ;)
6 augustus 2020 20:00
Hmmm moet Troia nu 280km lang op kop rijden/water halen en en zijn 4 kopmannen uit de wind houden...
    6 augustus 2020 20:58
    Nee joh, er zullen wel genoeg andere ploegen op kop sleuren. Denk aan Lotto, DQS, MTS,Trek etc.

Reacties zijn gesloten.