UAE Emirates met Henao en Ardila naar Ventoux Challenge

maandag 1 juni 2020 om 15:39
UAE Emirates met Henao en Ardila naar Ventoux Challenge

Sergio Henao - foto: Cor Vos (archief)

UAE Emirates heeft een deel van de selectie voor de aankomende Mont Ventoux Dénivelé Challenge geopenbaard. Sergio Henao en Andrés Camilo Ardila mogen zich volgens Colombiaanse media opmaken voor de Franse klimkoers in de Provence, die vanwege het coronavirus is verplaatst naar 6 augustus.

De 32-jarige Henao zal voor de ervaring moeten zorgen, mede om zijn talentvolle landgenoot Ardila (20) bij te staan. Ardila debuteert dit seizoen bij UAE Emirates nadat hij vorig jaar met overmacht de Giro d’Italia voor beloften wist te winnen. Eerder dit seizoen werd hij negentiende in de Ronde van Colombia. Ook de deelname van de Amerikaan Joe Dombrowski is bevestigd.

De Mont Ventoux Dénivelé Challenge gaat begin augustus, als de wereldwijde situatie van het coronavirus het toelaat, twee keer over de beruchte berg. Na ruim tachtig kilometer beginnen de renners voor het eerst aan de Mont Ventoux, maar zoeken ze vanaf Chalet Reynard weer de weg naar het dal. De tweede klim gaat wel tot de top. Aanvankelijk werd een dubbele beklimming van de Ventoux door werkzaamheden niet mogelijk geacht.

De organisatie zoekt een opvolger voor Jesús Herrada, die afgelopen seizoen in de allereerste editie Romain Bardet aftroefde.

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair