UAE Emirates met drie kopmannen in Tour Down Under, debuut Sjoerd Bax
Hirschi en Bennett - foto: Cor Vos
donderdag 12 januari 2023 om 14:33

UAE Emirates met drie kopmannen in Tour Down Under, debuut Sjoerd Bax

UAE Emirates heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Santos Tour Down Under (17-22 januari). De ploeg uit het Midden-Oosten schuift George Bennett, Marc Hirschi en Jay Vine naar voren als klassementsmannen. Sjoerd Bax, die deze winter samen met Vine overkwam van Alpecin-Deceuninck, zal zijn eerste wedstrijd rijden voor UAE Emirates.

Naast Bennett, stelt de WorldTour-formatie ook nog twee andere Nieuw-Zeelanders op. Het gaat om Finn Fisher-Black en nieuwkomer Michael Vink, die via zijn prestaties op het virtuele fietsplatform ‘My Whoosh’ een contract afdwong bij UAE Emirates. De Italiaan Alessandro Covi vervolledigt het zevental.

Eerder deze week pakte UAE Emirates al de eerste zege van 2023: Vine werd nationaal kampioen tijdrijden van Australië. De klimmer zal voor het eerst in zijn carrière aan de start staan van de Tour Down Under. Op de site van zijn nieuwe ploeg laat hij weten erg uit te kijken naar de meerdaagse.

“We hebben een heel sterke ploeg met meerdere mogelijkheden om overwinningen te behalen”, zegt Vine. “Deze wedstrijd is de afgelopen keren uitgesteld, dus iedereen in Australië heeft zin in de terugkeer van de koers en wij renners denken er net zo over. Met het team hebben een goede opbouw gehad. Voor Kerst hebben we een goed trainingskamp gehad, dus ik heb zin om mijn kracht te tonen met de nieuwe kleuren om mijn schouders.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
12 januari 2023 14:37
Haha, die Sjoerd Bax! Was de transfer alweer vergeten. Hopelijk kan hij die stijgende lijn van vorig jaar doorzetten en nog wat mooie overwinningen pakken. Ben heel benieuwd.
    12 januari 2023 16:16
    Zal vast veel moeten karren voor zo genaamde kopmannen
12 januari 2023 17:20
Ik verwacht toch wel weer wat van Marc Hirschi dit seizoen. Zonder pech en blessures is al lang geleden bij hem. En zijn niveau van 2020 moet toch nog ergens in hem zitten.
12 januari 2023 15:14
Sterk collectief, maar in deze tijd hangt alles vooral af van vroege vorm.
    13 januari 2023 00:14
    Eens. Toen ik de lijst voor het eerst zag vroeg ik me ook af wie de kopmannen zouden zijn, want er zitten 5 renners ide hier kopman waardig zijn in die selectie (Hirschi, Covi, Bennett, Vine en Fisher-Black. Wie de kopman zal zijn zal idd afhangen van de vroege vorm. Overigens bestaat hier wel het voordeel voor teams met meerdere kopmannen dat de TDU een relatief relaxte wedstrijd is (itt tot bijvoorbeeld een tour of de klassiekers), waardoor je je kopmannen minder actief hoeft te beschermen en dus minder kenchten per kopman nodig hebt.
12 januari 2023 15:28
Ze m op baxie !
13 januari 2023 08:28
Gezien de uitslagen van zijn na seizoen moet Bax dit parcours toch zelf ook aankunnen. Maar goed eerst maar eens strepen verdienen!

Reacties zijn gesloten.