UAE Emirates lijft Formolo in als leider voor Ardennenklassiekers

maandag 12 augustus 2019 om 12:40
UAE Emirates lijft Formolo in als leider voor Ardennenklassiekers

Davide Formolo - foto: Cor Vos

UAE Emirates doet serieuze zaken op de transfermarkt. Het legde eerder al vijf renners vast en nu is daar met Davide Formolo nog een bijgekomen. De regerend Italiaans kampioen op de weg verlaat na twee jaar BORA-hansgrohe voor de ploeg uit het Midden-Oosten.

Bij zijn nieuwe ploeg zal Formolo in ieder geval de komende twee seizoenen worden uitgespeeld als kopman in klassiekers en etappekoersen. “Davide is een geweldige coureur met een groot potentieel. We hebben er vertrouwen in dat hij de komende jaren tot nog grotere hoogte kan stijgen”, vertelt ploegbaas Joxean Matxin in het perspraatje waarin UAE Emirates de komst van de Italiaan aankondigde. “Hij zal de volledige support van het team hebben in de Ardennenklassiekers en daarna.”

De 26-jarige renner is zelf ook in zijn nopjes met zijn transfer: “Deze overstap betekent veel voor me. Het waren twee fantastische jaren bij mijn huidige ploeg, maar omdat ik voelde dat mijn doelen en het plan van UAE Emirates perfect bij elkaar pasten heb ik besloten om me hierbij aan te sluiten.”

“De komende jaren wil ik mezelf vooral focussen op de heuvelachtige eendagswedstrijden in de WorldTour”, sluit Formolo het persbericht af. In deze wedstrijden staat de Italiaan meer dan zijn mannetje, zo werd hij dit jaar nog tweede in Luik-Bastenaken-Luik. Ook in etappekoersen heeft hij al aardige resultaten weten neer te zetten: zo was er een vijftiende plaats in de Giro d’Italia en een zevende plek in de Ronde van Polen. In de slotetappe van de Ronde van Catalonië snelde hij naar een zege op WorldTour-niveau.

Dit artikel delen:

22 Reacties

lander luypaert 12 augustus 2019 om 12:41

die zijn hun echt goed aan het versterken.

Sagan=hulk 12 augustus 2019 om 12:44

Spijtig dat Formolo Bora verlaat, daar koerste hij toch altijd lekker aanvallend en behaalde hij mooie successen met de ploeg. Vermoedelijk gekozen voor een hoger loon en wat meer Italiaanse invloeden bij UAE. Of dit een goede transfer is voor hem valt nog af te wachten, ondanks dat UAE best een redelijk seizoen draait ben ik nog altijd niet volledig overtuigd over hun aanpak en begeleiding.

lander luypaert 12 augustus 2019 om 12:51

klopt maar met Majka, Buchmann, Konrad, Muhlberger, Schachmann heeft hij nog steeds renners die voorkeur krijgen als kopman. ik vind hun transfers wel echt goed jonge talenten en nu Richeze en Formolo. deze ploeg is echt aan het bouwen voor de toekomst.

S. Morgenstern 12 augustus 2019 om 13:03

Bedacht me net dat ze bij Bora ook nog Koning onder contract hebben staan…. Die is bizar ver weggevallen de laatste jaren; van drie veelbelovende jaren met toptien noteringen in één van de drie grote rondes, naar slechts 75 koersdagen sinds 2016 (waarvan 47 in 2016).

hartstikkebedankt 12 augustus 2019 om 13:10

König is ook zwaar geblesseerd geraakt aan zijn knie en zal waarschijnlijk einde carrière zijn na dit seizoen.

Scott Sunderland 12 augustus 2019 om 13:14

König is geen slechte wedstrijden gaan rijden maar überhaupt geen wedstrijden door die knieblessure. Volgens mij na zijn opgave in Tirreno voorjaar 2018 geen enkele koers gereden. Dat is einde verhaal.

Sagan=hulk 12 augustus 2019 om 13:14

Spijtig verhaal Leopold König. Knieproblemen waardoor hij al 3 jaar nauwelijks aan fietsen toekomt. Heeft nog het ‘geluk’ gehad dat hij een driejarig contract ondertekende bij Bora, dus eigenlijk hebben ze hem 3 jaar moeten betalen terwijl hij geen koers kon rijden. Maar nu zullen ze wel niet meer verlengen en ik vermoed einde carrière.

S. Morgenstern 12 augustus 2019 om 13:23

Ja, spijtig verhaal. Waarschijnlijk einde verhaal als wielrenner door kapotte knieën.

En dan zijn er mensen die het vreemd vinden wanneer een renner na een zware valpartij op zijn knie, lange tijd sukkelt met die blessure.

xistnc 12 augustus 2019 om 12:56

Het Italiaanse truitje hebben ze nog liggen. Dat heeft hen overigens niet heel veel plezier bezorgd.

Samlambeej 12 augustus 2019 om 23:53

Dat moet het meest onzichtbare kampioenentruitje ooit zijn. Vermits de vlag van UAE ook groen wit rood heeft maar met een zwart randje. Niet te zien!

ThorHushovd 12 augustus 2019 om 12:57

Wow, hele mooie zet van UAE! Van Formolo snap ik de stap (naast financiele redenen) ook wel, maar vind ik het wel riskant. Bij Bora worden de pijlen voor het GC toch gericht op Duitse renners (en een Pool), maar UAE is vooral met talentwerving bezig (die ook al kansen krijgen en die vooral ook grijpen) en gevestigde namen lijken vooralsnog alleen maar minder te gaan presteren bij ze.

lander luypaert 12 augustus 2019 om 13:07

Ja ben ik het deels eens met je. Ulissi rijdt veel beter dan vorig jaar, Aru is ook op de weg terug. Conti doet het beter dan vorig jaar datzelfde is ook voor Polanc. Kristoff doet het beter al is het nu beetje minder. Rui Costa doet het beter dan vorig jaar al kan hij geen rit meer winnen en was de Tour zwak. Conti zal nog verlengen en de rest zie ik vertrekken. al las ik dat Formolo hun laatste transfer zou zijn. Ze hebben voor volgend jaar 23 renners onder contract dat mogen er max 30 zijn denk ik.

Scott Sunderland 12 augustus 2019 om 12:59

Ik ben benieuwd of Rui Costa moet vertrekken. Die heeft echt te weinig laten zien. Daniel Martin zie ik ook wel vertrekken. Lijkt niet in deze ploeg te passen.

En dan zijn er nog wat oudgedienden die misschien wel weggaan ? Sutherland, Ferrari, Mori en Marcato.

Valerio Conti heeft ook nog niet bijgetekend trouwens. Ook geen slechte renner.

greeny 12 augustus 2019 om 13:07

jammer hij paste zo goed bij Bora, veel vrijheid in allerlei koersen en nooit absolute kopman(en dus druk) omdat ze daar allemaal (in zijn koersen) top resultaten kunnen rijden. is bij uae toch wel wat anders.. zie hem graag rijden maar straks moet ie het echt gaan waarmaken bij gebrek aan beter

hartstikkebedankt 12 augustus 2019 om 13:15

Ik zie in Formolo geen absolute kopman voor hele scherpe grote ronde klassementen. Wel een uitstekende renner overigens (met name in de heuvels en middengebergte), maar denk dat er niet heel veel meer in het vat zit qua klassementen rijden dan dat er tot zover is uitgekomen. Mooie etappes pakken, zwaardere eendagskoersen, plek 10 in een GT en plek 5-10 in kleinere rondes is denk ik zijn werk.

lander luypaert 12 augustus 2019 om 13:19

en in de grote ronde kan hij voor ritwinst gaan maar ook in de toekomst werken coor Aru/ Pogacar.

Charlie33 12 augustus 2019 om 13:35

De persoonlijke trainer van Formolo is de oude vos Leonardo Piepoli. Zou die meegaan in de transfer?

koos verrek 12 augustus 2019 om 14:46

Is de vlo nog actief in ’t fietsen wist ik niet

$kedel 12 augustus 2019 om 15:36

Waarom wil UAE altijd zoveel Heuvel-middelmaat in hun team?
Dit seizoen hebben ze ook Martin, Costa, Ulissi, Pogacar en Henao…
Je wint weinig tot niets, maar op papier heb je in ieder geval een vrij aardig team zullen ze denken.

hartstikkebedankt 12 augustus 2019 om 15:47

Zit wel een paar man bij die de middelmaat ontstijgen natuurlijk

lander luypaert 12 augustus 2019 om 16:14

Oei Pogacar heuvel formaat…

$kedel 12 augustus 2019 om 16:34

@hartstikkebedankt

Dat zouden ze moeten ontstijgen inderdaad, maar vooral zijn het toch allemaal mannen die een top 10 moeten kunnen halen als kopman die je m.i. niet met zijn 5en bij elkaar in het team wil hebben.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair