UAE Emirates jaagt met Costa, Martin en Ulissi op succes in Ardennen

Door , donderdag 12 april 2018 om 12:26
UAE Emirates jaagt met Costa, Martin en Ulissi op succes in Ardennen

Rui Costa - foto: LaPresse

UAE Emirates heeft de selectie voor de drie Ardennenklassiekers gepubliceerd. De formatie schuift in de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik drie renners naar voren, die allemaal een staat van dienst hebben: Daniel Martin, Rui Costa en Diego Ulissi.

De voorbereiding van Martin liep in de soep door een zware val in de slotrit van de Ronde van Catalonië. “Het trainen ging goed. Ik ben het hele seizoen al in goede conditie, maar pech heeft mij ervan weerhouden om resultaten neer te zetten. Ik ben klaar voor mijn favoriete koersen. Het parcours van de Waalse Pijl lijkt moeilijker dan de laatste jaren, dat zal de finale alleen maar uitdagender maken”, aldus de Ier in het persbericht van de ploeg.

Costa is werd twaalfde in de Ronde van het Baskenland. “Ik ben met een sterk verbeterde conditie daar uit gekomen, dus ik ga naar de Ardennen met veel moraal en ik heb er vertrouwen in dat ik kan koersen voor goede resultaten”, zegt de Portugees. Voor Ulissi is de Waalse Pijl zijn grote doel. Hij eindigde daar al drie keer in de top-10. “De wedstrijd met de Muur van Huy is altijd de koers geweest waar ik het beste van mijzelf kon laten zien. Luik-Bastenaken-Luik is de koers waar dromen van gemaakt zijn.”

Selecties UAE Emirates voor Amstel Gold Race (15-4), Waalse Pijl (18-4) en Luik-Bastenaken Luik (22-4)
flag-it Matteo Bono
flag-pt Rui Costa
flag-ie Daniel Martin
flag-it Manuele Mori
flag-by Aleksandr Riabushenko
flag-au Rory Sutherland
flag-it Diego Ulissi

Dit artikel delen:

6 Reacties

HoofdIsVrij 12 april 2018 om 12:32

Het is dit jaar vooralsnog niet veel bij UAE Emirates ondanks het aankopen van Martin, Kristoff en Aru. Eens zien of het vanaf nu beter gaat.

RikkyG 12 april 2018 om 12:36

Bono & Mori geweldig duo. Eerst 100 jaar Lampre en nu hier ook gewoon weer knechten tot de max. Lintje voor die twee!

ah-ja 12 april 2018 om 13:41

Valt inderdaad dik tegen deze ploeg. Met alleen geld koop je geen succes. De sjeiks hebben nog niet door dat je daar ook doping voor nodig hebt. Helaas is dat haram

SoloSlim 12 april 2018 om 15:12

Costa en Martin ondertussen toch ook al in de 30, zal in de komende 2 jaar moeten gebeuren. Want erna zal het normaal niet meer lukken.
Tenzij je Valverde heet.

Mwielerfan 12 april 2018 om 23:01

Als ze die grote rondes uit hun kop zetten kunnen ze allebei klassiekers en weekrondes winnen.

mollemarijden 13 april 2018 om 11:10

Denk wel dat deze ploeg toch minimaal podium moet kunnen rijden in de aankomende klassiekers. Anders hebben ze gewoon gefaald.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair