UAE Emirates vestigt hoop in Roubaix op verkouden Alexander Kristoff

woensdag 4 april 2018 om 12:33
UAE Emirates vestigt hoop in Roubaix op verkouden Alexander Kristoff

foto: Sirotti

UAE Emirates trekt naar Parijs-Roubaix met nagenoeg dezelfde selectie als tijdens de Ronde van Vlaanderen. In de ploeg van Europees kampioen Alexander Kristoff is alleen Roberto Ferrari aangewezen als vervanger voor Ben Swift, die lelijk ten val kwam in Vlaanderens Mooiste.


Kristoff is het beoogde speerpunt voor Parijs-Roubaix en de ploeg hoopt dan ook dat hij zondag heeft afgerekend met een verkoudheid, die hem teisterde in de afgelopen koersen.

Strijder
“Alex is een strijder, maar op dit niveau moet je 100 procent klaar zijn om het op te kunnen nemen tegen de besten”, zegt ploegleider Mario Scirea. “We gaan een plan opstellen voor onze jonge renners, die juiste toewijding en spirit laten zien voor dit soort koersen.”

Net als in de Ronde van Vlaanderen maken Sven Erik Bystrøm, Simone Consonni, Filippo Ganna en Oliveiro Troia deel uit van de selectie. De drie Italianen staan te boek als grote talenten en zullen vooral ervaring op moeten doen. Bystrøm werd op zijn beurt in 2014 wereldkampioen bij de beloften, maar heeft bij de profs nog niet kunnen bevestigen.

flag-ae UAE Emirates voor flag-fr Parijs-Roubaix
flag-no Alexander Kristoff
flag-no Sven Erik Bystrøm
flag-it Simone Consonni
flag-it Roberto Ferrari
flag-it Filippo Ganna
flag-it Marco Marcato
flag-it Oliviero Troia

Dit artikel delen:

7 Reacties

Scott Sunderland 4 april 2018 om 12:49

Ik denk niet dat we Swift nog terugzien in deze ploeg volgend jaar. Daar hadden ze heel wat van verwacht en Swift zelf ook trouwens. Hij presteert weinig sinds hij het moederschip Sky verliet.

DerEffe 4 april 2018 om 13:01

Ook bij Sky presteerde Swift, op een jaarlijkse uitschieter na, niet bijzonder veel. Maar het is inderdaad nog minder geworden, al heb ik hem voor onder andere Ulissi wel een aantal keer heel belangrijk knechtwerk zien doen. Ook het aantrekken van Kristoff, Martin en Aru heeft ze voorlopig nog weinig opgeleverd, al is het natuurlijk nog te vroeg om een oordeel te vellen.

Cadellie 4 april 2018 om 14:43

Komt vast door Terpstra dat hij verkouden is ;)

bilthoven 4 april 2018 om 14:50

Het is inderdaad heel vreemd dat Swift bij deze ploeg nauwelijks vooruit te branden is. Alleen zijn 5e plaats op het WK vorig jaar is een prestatie, die bij zijn kwaliteiten past. Wel opvallend is dat hij ongelooflijk vaak valt (nog vaker zelfs dan Kelderman). Dat is natuurlijk niet bepaald bevorderlijk voor je prestaties….

ONCE 4 april 2018 om 15:15

Kristoff liet in Vlaanderen toch wel zien aan de beterende hand te zijn

ah-ja 4 april 2018 om 15:50

hele ploeg lijkt me verkouden

Joachim 4 april 2018 om 17:58

Opvallend dat Kristoff het in de Ronde van Vlaanderen altijd beter doet dan in Roubaix. Je zou het omgekeerd verwachten. In de Ronde eindigde Kristoff trouwens telkens top 5 in de laatste vijf edities (die van 2018 niet meegerekend), van die statistiek stond ik wel te kijken.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair