UAE Emirates blijft geloven in Fabio Aru

UAE Emirates blijft geloven in Fabio Aru

foto: Sirotti

dinsdag 4 december 2018 om 20:00

Fabio Aru won drie jaar geleden nog de Vuelta a España, maar heeft sindsdien moeite om zijn niveau te halen. Dat ziet ook teammanager Joxean Fernandez Matxin, maar de Spanjaard blijft geloven in zijn poulain. “Ik heb het volste vertrouwen in Fabio”, zo laat hij weten in een uitgebreid interview met Marca.

Aru heeft een pover seizoen achter de rug. Zijn beste resultaat is een zesde plaats in de Tour of the Alps. In de Giro d’Italia stelde hij hevig teleur: hij gaf in de negentiende etappe dan ook gedesillusioneerd op. In de Vuelta a España (23e) kon hij eveneens geen potten breken.

Hierop besloot de 28-jarige klimmer om zich terug te trekken voor het WK in Innsbruck. Toch gelooft Matxin dat de Sardijn in 2019 weer zijn oude niveau kan halen. “Ik blijf rotsvast in hem geloven. Door enkele kleine dingen wist hij dit jaar zijn niveau niet te halen.”

Nieuwe aanpak
“Ik geloof ook niet dat hij gedemoraliseerd is. Het is echt een vechter”, aldus Matxin. Een ding is zeker: UAE Emirates zal volgend seizoen anders te werk gaan. “Ik kan er nog weinig over zeggen, omdat we volop bezig zijn met het uitwerken van ideeën. Het zal echter op een zeer wetenschappelijke manier gaan.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Romāns Vainšteins 4 december 2018 om 20:05

2017 was anders ook een prima jaar hoor.

Hopen dat hij in topvorm vol voor de giro en later vuelta kan gaan. Mooie renner waarvan er niet genoeg zijn > Alle 6 zijn etappezeges in grote rondes solo over de meet, dat zijn de echten.

0
aardappeljager 4 december 2018 om 20:33

Echt een renner waar ik van kan genieten. Hopen dat hij dit aankomnd jaar weer kan laten zien

0
ah-ja 4 december 2018 om 20:24

Wederom vage taal uit de Emiraten, benieuwd

0
josi 4 december 2018 om 20:30

Lekker vaag verhaal… “kleine dingen”, “uitwerken van ideeën”, “zeer wetenschappelijke manier”. Feit blijft natuurlijk dat Aru op een paar uitschieters na al drie seizoenen lang niet echt zijn belofte weet in te lossen, met dit seizoen als duidelijk dieptepunt.

0
de nieuweMerckx 4 december 2018 om 20:50

Moet wat meer gaan koersen om te beginnen.

0
Marveloke 4 december 2018 om 21:31

Geweldige renner, il cavaliere, houd van zijn explosieve aanvallen. Was vorig jaar een genot om te zien in de Tour de France, maar was dit jaar helaas wat minder zichtbaar door een kwakkelende vorm. Ook leuk om aan te moedigen trouwens: in plaats van “allez, allez, allez” wat ik roep naar elke andere renner, schreeuw ik altijd “Aru, Aru, Aru” als hij op het beeldscherm verschijnt.

0
Scott Sunderland 4 december 2018 om 21:40

Een slecht jaar kan bij wijze van spreken elke renner overkomen. Toch is het wel al drie jaar geleden dat hij de Vuelta won. Daarna niet meer op het podium gestaan van een grote ronde. Hij moet gaan uitkijken dat hij niet devalueert van klassementsrenner (voor het podium) naar rittenkaper.

0
Jungle Man 4 december 2018 om 23:36

Hopelijk gaat Aru weer ouderwets kleur aan de wedstrijden geven. Alles beter dan al dat berekenende computergestuurde rijden van bepaalden teams

0
vluggejapie 5 december 2018 om 08:29

UAE lijkt toch net zo’n team als DD, Katusha en Garmin – je gaat er niet beter rijden. Benieuwd naar die nieuwe aanpak.

0
Arry1337 5 december 2018 om 09:58

“Ik kan er nog weinig over zeggen, omdat we volop bezig zijn met het uitwerken van ideeën. Het zal echter op een zeer wetenschappelijke manier gaan.”

Wat een onzin is dat.. Als je ideeën uitwerkt dan insinueer je juist dat het niet wetenschappelijk gaat. Ik zou niemand aanraden voor deze managers te gaan werken :/ Sneu voor de renners die nog iets van hun carrière willen maken. Costa en Kristoff kunnen daar hun zakken nog goed vullen, maar Martin, Aru, Consonni en alle andere jongeren zouden er nooit moeten beginnen..

0
Mathieu Moller 5 december 2018 om 15:16

Een beetje vreemd dat je Martin noemt als ”jongere” en Costa en Kristoff niet, terwijl Martin de oudste van de drie is.

0
Duckfest 6 december 2018 om 02:12

“UAE EMIRATES blijft geloven in Fabio Aru”
De wanhoop in de titel straalt ervan af. Vermoedelijk omdat ‘blijft geloven’ lekker dramatisch klinkt, alsof hij al jaren aan het kwakkelen is.

Ik zie vooral een renner die voor alle toto’s van komend jaar super voordelig is, weinig UCI punten voor veel capaciteiten.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone