UAE-directeur Gianetti: “We hadden meer verwacht van Aru en Gaviria”

zondag 27 oktober 2019 om 14:54
UAE-directeur Gianetti: “We hadden meer verwacht van Aru en Gaviria”

foto: Cor Vos

Bij UAE Emirates had men het afgelopen seizoen meer verwacht van kopmannen Fabio Aru en Fernando Gaviria. Dat heeft algemeen directeur Mauro Gianetti gezegd bij een eerste bijeenkomst van de ploeg in aanloop naar het 2020-seizoen.

“Het is duidelijk dat als we de renners per individu gaan analyseren, we meer verwacht hadden van Aru en Gaviria”, zegt Gianetti volgens TuttoBiciWeb. Desondanks blikt de Zwitser met een goed gevoel terug op 2019, waarbij hij ook verbeterpunten ziet. “We moeten zeker nog meer groeien, maar lopen duidelijk voor op schema. We zijn in de ranglijst de vierde ploeg van de wereld.”

In de UCI World Ranking voor ploegen hebben alleen Deceuninck-Quick-Step, BORA-hansgrohe en Jumbo-Visma meer punten dan UAE Emirates. Ondanks de prestaties van Aru en Gaviria, maar mede dankzij een groeibriljant. “Het talent van Tadej Pogačar is eerder dan gepland geëxplodeerd”, aldus Gianetti. De inmiddels 21-jarige Sloveen won de rondes van de Algarve en Californië en werd – onder meer door drie ritzeges – derde in de Vuelta a España.

Seizoen van de waarheid voor Aru
Het seizoen van Aru werd gekenmerkt door blessures. Hij werd na een matig voorjaar geopereerd aan een beknelde liesslagader en was op tijd hersteld om in de Tour de France te starten. “Het is waar dat hij had uitgesproken om daar graag te starten. Hij eindigde ook op de veertiende plaats, een meer dan goed resultaat. Zeker als je je bedenkt hoe hij aan de start kwam”, doelt Gianetti op de twijfels. “Daarna was de Vuelta het grote doel, maar toen liep hij een virus op.”

“Of 2020 voor hem het seizoen van de waarheid wordt? Aan de ene kant kan je dat zo zien, maar aan de andere kant zou ik willen dat dat niet het geval was. Voor Fabio is een grote verantwoordelijkheid vaak een last gebleken”, zegt de manager tegen La Gazzetta.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Panache 27 oktober 2019 om 15:15

Na ‘de brief van Vino’ hebben we nu ‘het seizoen van de waarheid’ van Gianetti.

0
de nieuweMerckx 27 oktober 2019 om 16:05

Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

0
Brabander 27 oktober 2019 om 16:25

Ik vond het voorjaar van Gaviria erg vreemd eerlijk gezegd. Mocht zich gaan bewijzen in de zwaardere klassiekers, waar-ie mijns inziens geen enkele keer heeft getoond daar potten te kunnen breken. In de lichtere klassiekers, die vaak op een sprint uitdraaien deed-ie niet mee en moest Philipsen de meubelen gaan redden

0
Scott Sunderland 27 oktober 2019 om 21:06

Gaviria en Aru vielen echt tegen. Dat geldt ook voor Dan Martin en Costa. Kristoff en Henao ook niet denderend. Ulissi viel positiever op. Pogacar redde de meubelen.

0
Covadonga 27 oktober 2019 om 23:20

Kristoff niet denderend? Dat ligt dan meer aan jouw verwachtingspatroon. Hij won in het voorjaar Gent-Wevelgem, werd derde in de Ronde en daarna won hij de ronde van zijn thuisland en de GP Gippingen. Bovendien pakte hij gedurende het jaar enkele etappeoverwinningen. Veel beter in het eendaagse werk zijn er niet heel veel.

0
Titaantje 27 oktober 2019 om 22:46

Gaviria en Aru beiden vooral veel geblesseerd geweest, wat kan je dan nog verwachten? Aru wordt iedere keer na blessures gelijk in een grote ronde opgesteld (blijkbaar wel op eigen aanvraag). Ze zouden veel beter eens rustig opbouwen na een blessure.
Gaviria zie ik volgend jaar wel weer beter doen, maar het is al vaker gebleken dat oud QSI renners toch de trein die ze eerder hadden wel missen.

Ik vind UAE verder wele en erg leuke ploeg, met ook een leuke “middenklasse” aan renners met een Polanc, Conti en Ribushenko.

Hopelijk doet Costa het volgend jaar weer wat beter, blijven Gaviria en Aru fit en gaan Formolo en DLC het goed doen in deze nieuwe omgeving.

0
Kevin Lowagie 28 oktober 2019 om 10:43

Het team zit duidelijk in de lift. Ze trekken ook jonge getalenteerde renners aan met veel potentieel. De groei van Pogacar en Philipsen als exponent. Het zal in de toekomst een toonaangevende ploeg zijn.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone