Tyler Farrar wint Scheldeprijs

woensdag 7 april 2010 om 17:08

Tyler Farrar heeft de Scheldeprijs Vlaanderen op zijn naam geschreven. De Amerikaan van Garmin was de snelste in de massasprint. De tweede plaats was voor de Australier Robbie McEwen, terwijl de Duitser Robert Förster zijn wiel als derde over de lijn drukte.

Een kopgroep van acht reed lang vooruit: Jonas Ljungblad (Omega Pharma-Lotto), Matthew Hayman (Sky), Jackson Stewart (BMC), David Boucher (Landbouwkrediet), Arnoud van Groen (Vacansoleil), Cyril Lemoine (Saur), Grégory Joseph (Topsport Vlaanderen) en Niko Eeckhout (An Post).

Julien Bérard van AG2R en de Chinees Han van Skil probeerden hen nog bij te halen, maar bleken aan een kansloze missie bezig. De voorsprong van de acht werd maximaal meer dan zes minuten, maar daarna ging het peloton de snelheid opvoeren. Ondertussen stapte Martijn Maaskant af en viel Tom Boonen, maar zonder ernstige gevolgen.

Juist binnen de laatste 10 kilometer werd de kopgroep opgeslorpt door het grote peloton, dat de voorbereidingen trof voor de verwachte massasprint. Alessandro Petacchi reed achterin het peloton, dus vormde geen gevaar voor Tyler Farrar die met de bloemen mocht zwaaien.

Scheldeprijs Vlaanderen 2010 (205.4 km)
1. Tyler Farrar (VSt/Garmin)
2. Robbie Mcewen (Aus/Katusha) z.t.
3. Robert Förster (Dui/Milram)
4. Greg Henderson (NZl/Sky)
5. Wouter Weylandt (Bel/Quick-Step)
6. Enrico Rossi (Ita/Ceramica Flaminia)
7. Kris Boeckmans (Bel/Topsport Vlaanderen)
8. Lloyd Mondory (Fra/Ag2r)
9. Jimmy Casper (Fra/Saur-Sojasun)
10. Alexander Kristoff (Noo/BMC Racing)

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone