Tweede ritzege voor Sam Bennett in Presidential Cycling Tour of Turkey

Door , donderdag 11 oktober 2018 om 15:43

foto: Sirotti

Sam Bennett heeft opnieuw de zege gegrepen in de Presidential Cycling Tour of Turkey. De Ier van BORA-hansgrohe overleefde de lastige finale naar Marmaris, en hield Maximiliano Richeze achter zich in de eindsprint. Bennett blijft uiteraard ook leider.


De derde etappe van deze Presidential Cycling Tour of Turkey voerde voor een groot gedeelte langs de Lyrische Kust. Vanuit Fethiye ging het over een afstand van 137,2 kilometer naar badplaats Marmaris. Een derde (massa)sprint behoorde tot de mogelijkheden, maar de lastige finale kon roet in het eten gooien. Vorig jaar brak het peloton hier in stukken, waarna een uitgedunde groep om de overwinning sprintte. Konden we ons opmaken voor eenzelfde scenario?

Zevental rijdt de hele dag voorop
Mads Würtz Schmidt, Fernando Barceló, Beñat Txoperena, Aldemar Reyes, Kenneth Van Rooy, Muhammed Atalay en Ferit Samli hadden in ieder geval zin om op avontuur te gaan. Het zevental fietste naar een maximale voorsprong van twee minuten, maar het peloton behield de controle. De voorsprong van de koplopers was met nog dertig kilometer te gaan een schamel minuutje.

Pittige finale zorgt voor uitdunning
De weg begon vanaf dat moment langzaam maar zeker omhoog te lopen. Het zorgde voor een natuurlijke selectie in de kopgroep: Würtz Schmidt, Barceló en Reyes bleven met z’n drieën over. In het peloton zette Astana zich op kop, in de hoop om de sprinters te lossen.

Deze tempoversnelling bleek funest voor de drie koplopers, die op 13 kilometer van de finish werden ingerekend. De Kazachse formatie trok stevig door, waardoor veel rappe mannen moesten afhaken, waaronder Álvaro José Hodeg. Waar de Colombiaan moest passen, trok titelverdediger Diego Ulissi stevig door. Zijn versnelling werd gecounterd door Nicolas Roche.

Sam Bennett overleeft en wint 
Ulissi en Roche wisten niet weg te rijden, maar door hun versnellingen begon een uitgedund peloton aan de laatste vlakke kilometers. Eenmaal beneden nam Bahrain Merida het heft in handen. Maximiliano Richeze en Sam Bennett – de ritwinnaars van de afgelopen dagen – zaten er echter nog bij.

We kregen dan ook een koninklijke spurt tussen de Ier en de Argentijn. Waar Richeze de beschikking over een heuse lead-out, moest Bennett het helemaal alleen doen. Het deerde de renner van BORA-hansgrohe allerminst. Hij zette op tweehonderd meter van de streep aan, en wist Richeze van zich af te houden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.