zondag 27 november 2022 om 12:09

Twee op rij voor Puck Pieterse in Wereldbeker: “Van Empel was op de klimmetjes sterker”

Video Puck Pieterse won de Wereldbeker in Hulst met groot verschil, maar op de fiets voelde ze dat Fem van Empel op bepaalde stukken beter was. “Het was zo zwaar met alle klimmetjes en ik voelde dat Fem op dat deel sterker was”, legt Pieterse uit in het flashinterview.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik begon heel snel en had gelijk een gat. Fem reed het daarna dicht. Ze nam de kop over en viel”, beschrijft Pieterse het bepalende koersmoment. “Ik denk dat haar derailleur in crashmodus schoot en dat haar fiets stuk was. Ik kreeg zo een gratis voorsprong, vanaf daar moest ik veel druk blijven zetten.”

De Nederlandse van Alpecin-Deceuninck is blij dat ze het succesvol heeft kunnen afronden in Hulst. “Ik ben dus een beetje gelukkig geweest. Anders was het een groot gevecht geweest voor de zege. Maar ik ben hier zeker heel blij mee”, sluit ze af.

Van Empel: “Na de val was het klaar voor de zege”
Fem van Empel had niet het gevoel dat er veel verschillen waren tussen haar en Puck Pieterse in de openingsfase van de cross. “Alleen viel ik in een bocht. Mijn stuur zat schreef en mijn fiets schoot in crashmodus. Ik moest daarna lang lopen naar de materiaalzone”, vertelt ze. “Ik heb gevochten voor mijn tweede plaats, dat was het hoogst mogelijke na mijn valpartij. Voor de zege was het klaar, maar ik ben blij met mijn tweede plek. Ik heb ook een goede zaak gedaan met deze punten in de Wereldbeker.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
27 november 2022 14:31
Mountainbike laten vallen....?! Wat een bizarre vraag.

Mogen bij zowel de grote drie, als bij Backstedt en Burquier eerder hopen dat ze voor het veldrijden behouden blijven. Want dat lijkt me bij geen van die vijf gegarandeerd.

Wel goed dat we nu weten dat dat verhaal van de cross-commentatoren dat je niet kunt overstappen bij het veldrijden zonder ook te moeten overstappen bij het mountainbiken niet klopt. Zou in dat geval niet weten waarom iemand met een wereldtitel bij de beloftes op zak niet zou overstappen.
27 november 2022 13:43
"Hoe bedoel je?!"
27 november 2022 18:55
Ik geniet enorm van de drie jonkies. Maar Puck is veruit de tofste!

Reacties zijn gesloten.