Twee op rij voor Ethan Vernon in Tour du Rwanda, Jeroen Meijers derde

maandag 20 februari 2023 om 11:39
Twee op rij voor Ethan Vernon in Tour du Rwanda, Jeroen Meijers derde

foto: Tour du Rwanda

Ethan Vernon heeft ook de tweede etappe van de Tour du Rwanda gewonnen. De Britse sprinter van Soudal Quick-Step, die in de Afrikaanse rittenkoers mee is met de opleidingsploeg, was na bijna 133 kilometer de snelste in de straten van Gisagara. Henok Mulubrhan werd tweede en Jeroen Meijers derde.

Meteen vanuit het vertrek trok Marc Oliver Pritzen (EF Education-Nippo Development) ten aanval. Even had hij nog drie man achter zich aan, maar die groep viel uit elkaar. Alleen Moise Mugisha (selectie Rwanda) sputterde nog even tegen op een minuut van Pritzen, maar de aansluiting volgde nooit.

Mugisha liet zich daarom uitzakken in het peloton. Jean Nepo Bigirimana (May Stars) ging nog op jacht naar Pritzen, maar belandde ook in de chasse patate. De Zuid-Afrikaanse koploper reed stug door en had eventjes acht minuten voorsprong op het peloton, waar Soudal Quick-Step Devo en Israel-Premier Tech het tempo bepaalden.

Late uitvalspoging
De sprintersploegen haalden stukje bij beetje wat van de voorsprong van Pritzen af in het laatste koersuur. Die finale werd nog gekleurd door twee heuveltjes in de laatste vijftien kilometer: in Huye (1,6 km aan 5,5%) en in Nyagasozi (1 km aan 7,3%). Na die laatste klim was het nog zeven kilometer tot de meet.

In deze fase wisten zes renners weg te rijden, met daarbij William Junior Lecerf (Soudal Quick-Step Devo), Víctor De la Parte (TotalEnergies) en Carl Fredrik Hagen (Q36.5). Zij pakten vijftien seconden voorsprong, maar werden op tijd weer ingerekend.

In de licht oplopende sprint die volgde stond weer geen maat op Vernon. Hij versloeg Henok Mulubrhan (Green Project-Bardiani-CSF-Faizané) uit Eritrea en de Nederlander Jeroen Meijers (Terengganu Polygon) in de spurt.

Voor de 22-jarige Vernon is het zijn zesde profoverwinning uit zijn carrière. In zijn debuutseizoen voor Quick-Step was hij al zegezeker in de Ronde van Catalonië en de Ronde van Slowakije. Vorige maand wist hij op Mallorca de Trofeo Palma te winnen.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Dikke Kater 20 februari 2023 om 11:57

Goed voor het zelfvertrouwen. En zo blijft Quickstep tenminste een beetje bij bij de zeges van Emirates -).

0
Maillot à Pois 20 februari 2023 om 12:09

Maar telt deze wel voor QuickStep? Vernon rijdt hier mee met het devo team

0
Cycling 20 februari 2023 om 12:18

Tuurlijk telt deze niet voor het WT team. Het telt voor het team dat daar rijdt

0
Romāns Vainšteins 20 februari 2023 om 12:20

Wél, hij telt gewoon lekker wél voor QS!

0
Thoin 20 februari 2023 om 14:55

De overwinning telt niet voor QS maar voor Devo. De punten tellen wel voor QS omdat Vernon ingeschreven is als renner van het WT bij de UCI. Andersom moest Lecerf bv. een koers winnen voor de hoofdploeg telt de overwinning voor de hoofdploeg maar de punten voor het Devo Team
https://www.procyclingstats.com/team/soudal-quick-step-2023

0
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 20 februari 2023 om 12:01

Jeroen Meijers rijdt al jaren leuke uitslagen in exotische oorden. Net te licht bevonden (misschien onterecht) voor het Europese circuit, maar elders in de wereld kun je op hem rekenen. Avontuurlijk wel.

0
Wheely 20 februari 2023 om 12:19

Binnenkort te zien in de Dorpenomloop Rucphen.

0
Mooie Sjors 20 februari 2023 om 12:48

Jeroen Meijers schrijft een boek, en hij weet hoe dat moet.

0
Raul Alcala 20 februari 2023 om 13:27

Nou, als we lekker exotisch kunnen fietsen daar kunnen we Denemarken ook prima achterna

0

Headlines

Populair

Materiaalzone