Twee op een rij voor Tibor Del Grosso in Wereldbeker veldrijden voor beloften
foto: Cor Vos (archief)
zondag 26 november 2023 om 13:28

Twee op een rij voor Tibor Del Grosso in Wereldbeker veldrijden voor beloften

Dat Tibor Del Grosso uitstekend is begonnen aan zijn veldritseizoen, is een understatement. De 20-jarige crosser van Alpecin-Deceuninck won vorige week bij zijn seizoendebuut meteen in Troyes en was vandaag ook de sterkste in de U23-Wereldbeker van Dublin.

Del Grosso begon vorig weekend pas aan zijn veldritseizoen, maar van een gebrek aan wedstrijdritme is duidelijk geen sprake. In Troyes won hij al op knappe wijze na een solo en vandaag stond er andermaal geen maat op de jonge Nederlander. Del Grosso koos op een gegeven moment het ruime sop en liep langzaam maar zeker uit op de concurrentie.

In de achtervolging probeerden de Belgen Emiel Verstrynge en Europees kampioen Jente Michels nog wel de bakens te verzetten, maar ze moesten lijdzaam toezien hoe Del Grosso alsmaar kleiner werd. Die laatste begon met een vijftiental seconden voorsprong aan de laatste ronde en dit bleek genoeg om de zege veilig te stellen, al hield Verstrynge het verschil wel binnen de perken.

Verstrynge bleek echter niet bij machte om Del Grosso weer bij te halen. De renner van Crelan-Corendon wist wel zijn landgenoot Michels van zich af te schudden en kwam zo als tweede over de finish. Michels moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats. Rémi Lelandais en Yorben Lauryssen vervolledigden de top-5.

Wereldbeker veldrijden 2023-2024
Wereldbeker Dublin, beloften mannen
1. flag-nl Tibor Del Grosso – in 55m57s
2. flag-be Emiel Verstrynge – op 13s
3. flag-be Jente Michels – op 33s
4. flag-fr Rémi Lelandais – 1m24s
5. flag-be Yorben Lauryssen – op 1m33s
6. flag-be Ward Huybs – 1m48s
7. flag-be Aaron Dockx – op 2m03s
8. flag-fr Martin Groslambert – op 2m55s
9. flag-fr Nathan Bommenel – op 3m02s
10. flag-fr Léo Bisiaux – z.t.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
26 november 2023 15:31
Begint zich nu toch wel tot een heel serieus talent te ontpoppen. Lullig dat het nu pas definitief duidelijk wordt voor iedereen. Had eigenlijk twee jaar geleden al moeten gebeuren. Goede kans immers, dat hij in 2021 wereldkampioen bij de junioren zou zijn geworden als dat WK hem en zijn jaargang niet door de neus zou zijn geboord door de corona-maatregelen. Was een jaar eerder in Dubendorf namelijk beste eerstejaars.

Met een wereldtitel op zak zou het allemaal wat eenvoudiger voor hem zijn verlopen de afgelopen paar jaar. Wel weer slim van de gebroeders Roodhooft dat ze hem nog snel even hebben vastgelegd terwijl ze met Michels eigenlijk al iemand van dat jaar in de ploeg hadden. Denk dat er inmiddels meerdere kapers op de kust zouden zijn geweest.
26 november 2023 13:31
Goo tibor!! Leuk rennertje
26 november 2023 13:55
Ik zou het mooi vinden als de UCI zou invoeren om als er een aparte WB wedstrijd voor mannenbeloften op het programma staat het dagprogramma aan te passen. Dan als laatste twee wedstrijden de mannenbeloften gevolgd
door de elitemannen. En die twee uitzenden op TV. Zodat het hoogste niveau rechtstreeks te zien is.
  26 november 2023 14:00
  A den B Laat me eens raden, de mannen beloften ipv de elitevrouwen ?
  26 november 2023 15:10
  Goe gelezen Emergo, alleen als er een aparte beloftencross voor mannen is. Immers dan is dat qua niveau de op een na hoogste.
  26 november 2023 16:35
  Nee hoor, de elite dames is het hoogste niveau in hun klasse.
  26 november 2023 16:45
  @Lalsacien: Dat is het WK voor 50+ in hun klasse ook.
  26 november 2023 16:58
  Arie als jij vind dat vrouwen minder waard zijn als mens dan mannen succes ermee maar rot aub op met dat soort dingen hier of waar dan ook te roepen. Ga lekker even op de wc zitten dan kan jouw diarree daar tenminste het juiste kanaal in.
  26 november 2023 16:59
  Maar het niveau van de (Nederlandse) dames is ook echt belachelijk hoog. Op dit parcours in Dublin 6 rondes in 55 min is echt netjes

Reacties zijn gesloten.