Twee op een rij voor Farrar
vrijdag 2 oktober 2009 om 17:37

Twee op een rij voor Farrar

Tyler Farrar heeft ook de tweede etappe in de Franco-Belge op zijn naam geschreven. Net als gisteren was de Amerikaan de snelste in een massasprint. Hij hield de Wit-Rus Alexandre Usov en de Fransman Jimmy Casper achter zich en behoudt logischerwijs ook de leiderstrui.

Na 20 kilometer sprongen Lloyd Mondory (AG2R), Romain Matheou (Besson Chaussures), Kris Boeckmans (Silence-Lotto) en Kevin Van Melsen (Willems Verandas) weg uit het peloton. Het peloton gaf het kwartet een vrijgeleide, waardoor de leiders een maximale voorsprong van meer dan 12 minuten konden bijeen fietsen. Onderweg kwam Tom Leezer ten val en moest opgeven met een knieblessure.

Door toedoen van de sprintersploegen kwam alles echter terug samen op 20 kilometer van de streep. Ter voorbereiding van de sprint mende Garmin het peloton waardoor niemand meer weggeraakte, ondanks enkele ontsnappingspogingen in de laatste kilometers. Tyler Farrar rondde het werk van zijn ploeg voortreffelijk af en behaalde zijn tweede ritzege in evenveel dagen, voor Alexandre Usov en Jimmy Casper. Tom Veelers reed een puike sprint en behaalde een knappe vierde plaats.

“Ik kon uit het wiel van Sébastien Chavanel komen, en daarna ben ik vol doorgegaan. Deze vlakke en brede aankomstzone was ideaal voor echte sprinters”, zei een tevreden Farrar na de rit. “Of de eindzege in deze Franco-Belge nu binnen bereik is? Dat weten pas zondag.”

Etappe 2: Maubeuge (Fra) – Poperinge (Bel) (226 km)
1. Tyler Farrar (VSt/Garmin-Slipstream) 5u57m09s
2. Alexandre Usov (WRu/Cofidis) z.t.
3. Jimmy Casper (Fra/Besson Chaussures)
4. Tom Veelers (Ned/Skil-Shimano)
5. Tom Boonen (Bel/Quick-Step)
6. Baptiste Planckaert (Bel/Elite-2)
7. Roy Sentjens (Bel/Silence-Lotto)
8. Klaas Lodewyck (Bel/Topsport-Vlaanderen)
9. Reinier Honig (Ned/Vancansoleil)
10. Stefan Van Dijck (Willems Verandas)

Algemeen klassement na etappe 2
1. Tyler Farrar (VSt/Garmin-Slipstream) 11u21m31s
2. Kris Boeckmans (Bel/Silence-Lotto) +12s
3. Danilo Napolitano (Ita/Katusha) +14s

RIDE Magazine