Twan Castelijns tekent voor LottoNL-Jumbo

donderdag 10 september 2015 om 16:13
Twan Castelijns tekent voor LottoNL-Jumbo

Foto: Rudie Ottens

Twan Castelijns rijdt de komende twee seizoenen voor LottoNL-Jumbo. De 26-jarige Brabander maakt de overstap van de continentale Babydump-ploeg.

Als winnaar van de Topcompetitie kreeg Castelijns een jaarcontract aangeboden bij Roompot Oranje Peloton. Hij gaf echter de voorkeur aan een tweejarig contract bij LottoNL-Jumbo, waarvoor hij sinds 1 augustus als stagiair enkele wedstrijden reed.

Update 16:15
LottoNL-Jumbo bevestigt de komst van Castelijns. “Op amateurniveau ben ik altijd een all-roundrenner geweest. Ik kan waaierrijden, over kasseien heen, heuveltjes op en redelijk tijdrijden. Bij de profs wil ik mijn specialisatie ontdekken en veel leren. Ik wil laten zien dat ik de overstap waard ben en mij ontwikkelen tot een goede profrenner,” aldus Castelijns.

Dit artikel delen:

52 Reacties

xistnc 10 september 2015 om 10:32

Tjonge, dat ik Kerckhoffs nog maar eens moet verdedigen hier, nooit gedacht…

Ik vind die stemmingmakerij best meevallen. Hier op WF hoorde je bij eerdere contractverlengingen ook de logische vraag “hoezo voor 2 jaar, terwijl de sponsors nog maar voor één jaar zeker zijn?”. Afijn, dit is dus het antwoord. De manier waarop hij het formuleert is hooguit wat suggestief, maar toch niet ‘erover’?

Het jaarcontract met Bianchi zou in dezelfde lijn kunnen liggen. Of Bianchi haar bijdrage heeft verhoogd van 1,5 naar 2 miljoen: dat zou zo maar kunnen, met een link naar het aantrekken van een Amerikaan en een Italiaan.

0
tendam 10 september 2015 om 10:36

@xistnc
Bij BMC weet niemand hoe lang die ploeg nog een sponsorcontract heeft en hoe lang de contracten van de renners duren. Maar die toevoeging lees ik dan weer nooit.

0
Kpenty 10 september 2015 om 10:38

Zou Lotto Jumbo Chris Horner niet als Amerikaan kunnen halen? Ik weet niet hoelang hij nog door wil, maar zou toch nog steeds een goeie knecht zijn in de bergen.

0
xistnc 10 september 2015 om 10:39

@tendam
Dat lijkt me een logische erfenis van de recente historie, zoals je die zelf ook al aanhaalt. Bovendien, als BMC-renners op de loonlijst staan van meneer Rihs, dan lijkt me geen vuiltje aan de lucht.

@kpenty
En dan Rebellin als Italiaan. Ja, lijkt me prima. In beide gevallen hoeven ze dan alleen maar hun AOW aan te vullen.

0
Jero10 10 september 2015 om 10:47

@ xistnc,

Het gaat niet puur om dit artikeltje dat ik dat vind maar over al veel langere tijd. Kerckhoffs is altijd bezig TLJ te naar beneden te halen op 1 of andere manier. Je zal nooit eens een heel positief stuk in de Telegraaf lezen over TLJ.

0
tendam 10 september 2015 om 10:53

@jero10
Je kunt hem wel afkopen… als hij je column mag ghostwriten (zoals bij Gesink) zal hij nooit iets negatiefs over je zeggen ;)

0
xistnc 10 september 2015 om 11:01

@Jero10
Ook dat valt best mee. Na de puike tijdrit in Utrecht klonk het meteen uit de pen van Kerckhoffs, dat TLJ wel even de ploegentijdrit in de Tour zou gaan winnen. Misschien meer opportunisme dan positivisme, maar toch. En de prestaties van Gesink zijn wel degelijk met een positieve pen ontvangen. Al zou dat heel goed door de directe collega van Kerckhoffs kunnen komen.

Dat Kerckhoffs momenteel als streekgenoot van Dumoulin een hogere toon kiest, kun je hem moeilijk kwalijk nemen. Of de Telegraaf gebaat is bij zo’n provinciale insteek is overigens maar de vraag.

In het algemeen is hij nogal zuur richting TLJ, dat klopt. Dit verhoudt zich aan de ene kant tot de prestaties, aan de andere kant heeft het te maken (mede als gevolg daarvan) met zijn eigen afgenomen status in het journalistenpeloton. In Dumoulin ziet hij allicht een mogelijkheid om weer wat op te krabbelen.

En zo geraken we via Castelijns bij Kerckhoffs. Ik vermoed dat dit niet het laatste bericht is waarmee een link tussen die twee kunnen leggen, want hij (en dan bedoel ik laatstgenoemde) zal allicht nog wat gaan wroeten in de situatie ten opzichte van Roompot en de Topcompetitie.

0
vlek 10 september 2015 om 11:12

Of gewoon naar een andere ploeg gaan, dan val je plots kilo’s af of maak je progressie tot en met. Maakt het niet eens uit dat je daarvoor het schoolvoorbeeld was van alles wat zogenaamd mis is bij de oud-bankiers of dat juist jij het mikpunt was van de kritiek van grote vriend Leo.

Castelijns (zijn uitslagen dan) maakte een degelijke indruk. Vraag me nog steeds af waar zijn progressie vandaan komt, maar daar zal bij de ploegen wel inzicht in zijn. Hopelijk is er toestemming gevraagd bij Breuk.

0
veld 10 september 2015 om 11:19

Einde contract zin nog: Bulgac,Markus, Ten Dam, Tjallingii, Flens, Vander Lijcke en Van Winden.De laatste drie zijn nuttige en niet te dure krachten. De eerste vier zou ik laten vertrekken. Je maakt dan zeker ca 8 ton salaris vrij. Dat moet ruim voldoende zijn om Lammertink, Castelijns, Oomen, Groenewegen en Bouwman te halen. Craddock en Battaglin of dergelijke zoude inderdaad voor rekening van Bianchi moeten komen.Aldus heb je, zeker als Goos terugkomt op niveau, zowel kwalitatief als ook weer kwantitatief (28) een worldtour-waardige ploeg

0
xistnc 10 september 2015 om 11:27

@veld
Ik ga geheel mee met die gedachte en 8 ton lijkt me een reële inschatting. Qua rekensom vermoed ik, dat een Haas en een Campenaerts nog wel in het huishoudboekje passen. Gezien alle interesse voor Oomen lijkt zijn komst me niet realistisch en Bouwman zou heel goed nog wat te licht kunnen zijn. Groenewegen heeft nog een contract voor 2016 bij Roompot, ik ben niet goed op de hoogte van de UCI-regels dienaangaande.

0
gommy123 10 september 2015 om 12:09

Is het al bekend waar de van poppeltjes gaan rijden?

0
veld 10 september 2015 om 12:11

Oomen zou m.i. prima kunnen doorontwikkelen bij LJ en tzt de opvolger kunnen zijn van Gesink, Kelderman of Kruiswijk.Groenewegen halen is bijna een must.Hij is een betere afmaker dan al die ze nu hebben en kan ook nog eens heel nuttig zijn in de vlakkere voorjaarsklassiekers; sterker nog, hij kan die in de verdere toekomst misschien wel eens winnen.

0
tendam 10 september 2015 om 12:19

@veld
Hofland is natuurlijk minstens van het niveau Groenewegen… maar hij is wel erg spaarzaam fit of in vorm.

Oomen zou zich inderdaad prima kunnen ontwikkelen, maar met het beperkte toekomstperspectief van LottoNL kunnen ze hem weinig zekerheid bieden.

0
wielrenner 10 september 2015 om 12:25

Ook ik heb vernomen dat behalve Tjallingii er nog verschillende renners bij TLJ wegwillen. Gezien het feit dat in de laatste weken veel renners zijn benaderd en de meesten passen voor een contract, lijkt het erop dat er wat aan de hand is bij de eens zo machtige ploeg. De redenen daarvoor laten zich raden. Twan Castelijns heeft duidelijk gekozen om world tour te rijden en hopelijk wordt het voor hem een goede keuze om dat bij TLJ te proberen.

0
Tutu888 10 september 2015 om 13:18

@wielrenner
Welke renners willen dan nog meer weg? Het lijkt mij niet dat de ploegen in de rij staan voor Bulgac, Markus, Flens, van Winden en van der Lijcke. Dan resteert ten Dam waar ik me wel van kan voorstellen dat die wat gebrek aan respect en waardering voelt door het uitblijven van een contract. De rest staat gewoon voor 2016 onder contract.

0
Olifanto 10 september 2015 om 13:23

De meesten passen voor een contract, zeg je…
Welk feit @wielrenner?
Bron?

0
tendam 10 september 2015 om 14:03

@wielrenner heeft geen feiten en geen bron, blijkbaar. Want ja, inderdaad, de meeste renners staan gewoon nog onder contract voor volgend jaar en degenen voor wie dat niet geldt zijn nou ook niet onmisbaar (behalve Ten Dam misschien, ’n beetje)

0
wielrenner 10 september 2015 om 14:53

@olifanto, Indien je wielerflits de afgelopen weken volgt dan zou je dat kunnen weten. Tsja wat de reden(en) betreft ook daar verwijs ik naar vorige topics van wielerflits.

0
west 10 september 2015 om 15:37

Kerckhoffs is gewoon een hele matige journalist. Wat hij verkondigd is meestal zijn opportunistische mening vermomd als harde feiten en bevestigd met subjectief onderzoek en een selectieve weergave van de werkelijkheid. Een stemmingmaker. Ik vind daarnaast ook dat hij inhoudelijk gewoon heel weinig af weet van het wielrennen. Een beetje Niveau NOS.
Waar de Telegraaf in het Economiekatern zijn negatieve reputatie absoluut niet verdient, maken de sportjournalisten ‘em echt dubbel en dwars waar.

0
xistnc 10 september 2015 om 15:57

Ik heb 'wielrenner' nog nooit een bron horen noemen. Met zijn geroeptoeter over 'men vindt dat', met opmerkingen over de rondingen van de vriendin van Oomen en dat er getraind moet worden op het op kop rijden in de bergen zoals Astana en Sky heb ik niet echt een indruk gekregen dat hij überhaupt weet waarover hij praat. Neefje van een misnoegde zaakwaarnemer, dat is zo'n beetje mijn inschatting. Want het is natuurlijk voor iedereen duidelijk wat er 'aan de hand' is: minder geld dan vroeger bij Rabobank. En ja, dan kunnen er bepaalde dingen niet meer zoals destijds.

Kerckhoffs is ooit door de Telegraaf opgepikt toen hij als tienerjongen jaarlijks een Tour de France schriftje maakte en dat zelf publiceerde. Eigenlijk een soort carrière zoals José Been, als enthousiaste hobbyist ergens voor gevraagd worden en dan zo lang mogelijk blijven plakken.

0
Laatste man 10 september 2015 om 16:31

Pff, wielrenner..

Kom nu maar met de feiten. Anders wellicht wissen?

0
krypton 10 september 2015 om 17:08

Tsja, pelotonvulling lijkt me. Op je +- 27e pas de stap naar de profs maken (jarig in januari) en dan nog niet weten waar je goed in bent belooft weinig goeds in ieder geval.

0
Paul Urbach 10 september 2015 om 19:10

Het lijkt mij dat de contracten van; Van der lijcke, van winden, en Flens wel verlengt worden, verder mag Castelijns mij gaan verassen, al verwacht ik er niet veel van.

0
Verweggistan 10 september 2015 om 19:13

Opvallend dat hij voor 2 jaar heeft getekend, is toch al 26, ik had een jaarcontract verwacht.
Het is wel een renner die direct allround inzetbaar is, niet een talentje waar je in zijn eerste jaar nog voorzichtig mee moet omspringen of een specialist die bepaalde koersen daardoor niet kan rijden (beetje type Tjallingii wat dat betreft; die was ook pas laat prof); zo’n renner kan Lotto-Jumbo wel gebruiken.

0
peervaneynthoven 11 september 2015 om 00:35

Hij reed een uitstekende Prudential Ride in London en handhaafde zich in de voorste groep bij de beklimming van Box Hill. Eindigde in een groep van ongeveer 15 man met o.a de Gendt en Gilbert op 1 minuut van de winnaar Drucker ( 2e Theunissen)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone