Turgot zorgt voor tweede Bouygues-zege in Driedaagse

woensdag 31 maart 2010 om 16:39

De tweede rit in de Driedaagse van De Panne-Koksijde is gewonnen door Sebastien Turgot. De Fransman van Bouygues liet Phillipe Gilbert, Andrei Grivko en Jens Mouris achter zich in de sprint van de kopgroep. Luca Paolini is de nieuwe leider, met dezelfde tijd als Grivko maar betere klasseringen.

Het was bar slecht weer in Vlaanderen en dat beloofde dus een zware, maar interessante koers. Het beeld kwam pas laat en ook werden er 26 kilometers van de koers afgehaald. Na 24 kilometer kwam er een groep van 12 renners voorop: Philippe Gilbert, Jens Keukeleire, Adam Blythe, Adam Hansen, Danny Pate, Andrej Grivko, Piet Rooijakkers, Jens Mouris, Bart Dockx, Sébastien Turgot, Klaas Lodewijck en Maxim Debusschere.

Grivko, de Oekraïner van Astana, stond 13e op 55 seconden van leider Chainel. Al snel kreeg de kopgroep een grote voorsprong, terwijl Frederik Willems en Sep Vanmarcke achterin opgaven. Op de Monteberg reden Gilbert en Grivko vooraan weg, terwijl achterin het peloton uit elkaar werd geslagen door de wind.

Pieter Vanspeybrouck (Topsport) viel in de afdaling van de Kemmelberg, terwijl de kopgroep een hergroepering doormaakt en nu zes man telt: Gilbert, Grivko, Lodewijck, Blythe, Pate, Rooijakkers, Mouris en Turgot. Hier moeten Pate en Blythe het eerst af, en later volgt ook de jonge Lodewijck.

Een achtervolgende groep maakt zich los uit wat over is van het peloton en rijdt langzaam in op de vier koplopers, waar inmiddels Rooijakkers is afgevallen. In de achtervolgende groep zitten Luca Paolini, Lieuwe Westra, David Millar en ook Bobbie Traksel. Dan rijden zeven man met Millar en Paolini weg, terwijl van Vacansoleil Traksel wel en Westra niet mee is.

Voorin gaan de vier op een sprint af. Gilbert gaat het eerst aan, hij maakte al een tijdje een zenuwachtige indruk, maar wordt gecounterd door Turgot. De man van BBox Bouygues Telecom heeft de hele wedstrijd weinig in de wind gereden, met het excuus dat Steve Chainel de witte trui droeg. Die is hij nu echter kwijt aan Paolini.

KBC-Driedaagse van De Panne-Koksijde 2010 (2.HC)
Uitslag etappe 2: Zottegem – Koksijde (214 km)

1. Sébastien Turgot (Fra/BBox Bouygues Telecom) 4u55m8s
2. Philippe Gilbert (Bel/Omega Pharma-Lotto) z.t.
3. Andrei Grivko (Oek/Astana)
4. Jens Mouris (Ned/Vacansoleil)
5. Bobbie Traksel (Ned/Vacansoleil) + 41s
6. Luca Paolini (Ita/Acqua & Sapone) z.t.
7. Nikolaj Troesov (Rus/Katusha)
8. Hayden Roulston (NZe/HTC-Columbia)
9. Mirco Lorenzetto (Ita/Lampre-Farnese Vini)
10. James Vanlandschoot (Bel/Willems Verandas)

Algemeen klassement na etappe 2
1. Luca Paolini (Ita/Acqua & Sapone) 9u30m10s
2. Andrei Grivko (Oek/Astana) z.t.
3. Frederic Amorison (Bel/Landbouwkrediet) + 9s
4. David Millar (GBr/Garmin-Transitions) + 12s
5 Sébastien Turgot (Fra/Bbox Bouygues Telecom) + 1m30s
6. Jens Mouris (Ned/Vacansoleil) + 1m37s
7. Nikolay Trusov (Rus/Katusha) + 2m15s
8. Mirco Lorenzetto (Ita/Lampre-Farnese Vini) z.t.
9. Manuel Quinziato (Ita?Liquigas-Doimo) + 2m18s
10. Hayden Roulston (NZe/HTC-Columbia) + 2m21s

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair