Turgis juicht te vroeg en ziet McLay Tour de l’Eurométropole winnen

Turgis juicht te vroeg en ziet McLay Tour de l’Eurométropole winnen

foto: Sirotti (archief)

zondag 1 oktober 2017 om 17:08

Anthony Turgis dacht even dat hij de Tour de l’Eurométropole had gewonnen, maar de Fransman kwam bedrogen uit. Na een late aanval leek hij solo af te stevenen op de zege, maar dat was buiten de opkomende sprinters gerekend. Op de streep werd Turgis nog geremonteerd, als eerste door Daniel McLay, die Dylan Groenewegen opvolgt als winnaar van de Belgische eendagskoers.

Eén Nederlander maakte deel uit van de kopgroep van de dag. Martijn Budding van Roompot-Nederlandse Loterij kreeg Biermans (Katusha-Alpecin), Ourselin (Direct Energie), Molly, Riou (beiden Fortuneo-Oscaro), Deltombe (Sport Vlaanderen-Baloise), Tronet (Armée de Terre) en Stevens (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice). Het achttal kreeg ruim drie minuten voorsprong.

Door een tempoversnelling van LottoNL-Jumbo brak het peloton in meerdere delen. Lang duurde die schifting niet, want alles kwam weer bij elkaar. Doordat het tempo wegviel was het verschil met de kopgroep ineens opgelopen tot zes minuten. Met nog 25 kilometer te gaan was die voorsprong in rook opgegaan.

In de nieuwe kopgroep van zes die zich vormde was onder meer Amund Grøndahl Jansen present. Lotto Soudal had de slag gemist en reed het gat dicht. Een grote groep van ongeveer twintig man ging de slotfase in.  LottoNL-Jumbo toonde zich strijdlustig, het had een overtal en probeerde meerdere keren te demarreren. In de slotkilometer leek Cofidis-renner Anthony Turgis de beslissende slag te slaan, maar in extremis werd hij nog voorbijgesprint.

Daniel McLay ging met de zege lopen. Turgis eindigde zelfs niet als tweede, omdat ook Kenny Dehaes zijn wiel nog eerder over de meet drukte.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Mooie_Mario 1 oktober 2017 om 17:08

Die Turgis, en dan nog 3e worden. Wat dacht hij. Het leek dat Roosen lek reed? Of waarom was hij ineens aan het zwaaien met zijn arm.

0
Wildebert 1 oktober 2017 om 17:10

Begreep niet dat Roosen zijn krachten niet spaarde voor de sprint.

0
Lalsacien 1 oktober 2017 om 17:58

Leek erop dat Turgis zelfs zonder zijn armen omhoog te steken ook niet gewonnen zou hebben.

0
Hoebele 1 oktober 2017 om 18:42

Lijkt het maar zo of gebeurt dit steeds vaker? Zou je een mooie compilatie van kunnen maken, om nog te zwijgen van zij die juichend over de streep komen als er al iemand (uit het zicht) solo over de streep is gekomen.

0
Bazzz 1 oktober 2017 om 19:14

Ik geloof ook niet dat hij zonder het juichen wel eerste was geworden

0
tvm 1 oktober 2017 om 20:16

Hij is gewoon blij met een podiumplek, en terecht!
Bovendien verkrijgt hij hier alle aandacht, en niet de winnaar.
Zo is de sponsor ook blij.

0
Mathieu Moller 1 oktober 2017 om 21:26

@Hoebele
Dan kun je ook meteen alle renners toevoegen die een rondje te vroeg juichen. Dat is intussen ook al best vaak voorgekomen.

0
ama_dw 1 oktober 2017 om 21:51

Ik dacht dat kittel voor een mooi afscheid ging bij QS , maar die laat niks meer zien sinds zen transfer erg jammer de ploeg heeft zoveel gedaan voor hem en nu niks willen terug geven!

0
Lopopodium 2 oktober 2017 om 00:00

Vreemd dat hij niet omgekeken heeft om te wéten waar de rest zit. Dat vind ik wat dommer dan aanzetten tot het juichen. Had hij gekeken, dan had hij wel geweten zich dat te kunnen besparen. Het (aanzetten tot het) juichen zit ‘m niet dwars bij het niet winnen, maar het helemaal alleen in zijn eigen wereldje fietsen zat hem wel dwars. Was hij zich wat meer bewust van de situatie waarin hij zich bevond, had hij er wellicht nog een schepje bovenop kunnen doen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone