Tsjechië denkt aan start Giro d’Italia 2022 in Praag

donderdag 6 februari 2020 om 10:01
Tsjechië denkt aan start Giro d’Italia 2022 in Praag

foto: Cor Vos (archief)

De eerste gesprekken tussen organisatoren van de Giro d’Italia en de premier van Tsjechië over een Grande Partenza zijn reeds gevoerd. Zij hebben onlangs de mogelijkheden besproken om in 2022 de start te organiseren in de Tsjechische hoofdstad Praag.

Eind januari werd bekend dat Praag ook interesse heeft in een start van de Tour de France. “De Tour wil graag naar Praag en Praag wil de Tour graag ontvangen. Tegelijkertijd zijn we ook zeer geïnteresseerd in de Giro d’Italia”, zei sportwethouder Vít Šimral toen.

Inmiddels heeft de premier van Tsjechië, Andrej Babiš, een onderhoud gehad met de mensen van RCS Sport, de organisatie van de Giro. Volgens Lidovky.cz heeft RCS een voorstel gedaan waarbij Tsjechië een startbijdrage moeten doen van ongeveer twaalf miljoen euro. Dat zou zijn voor de openingsrit en nog twee etappes in dat land.

Genoeg belangstelling?
Premier Babiš noemt het een groot bedrag, maar wil onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Hij wil daarbij kijken naar de belangstelling binnen Tsjechië en of enkele grote steden willen bijdragen aan het binnenhalen van de Giro-start. Babiš denkt naast Praag aan Brno en Ostrava.

Dit jaar gaat de Giro d’Italia van start in Hongarije. De openingstijdrit is in Boedapest en daarna zijn nog twee etappes door het land in Centraal-Europa.

Dit artikel delen:

8 Reacties

De Bezemwagen! 6 februari 2020 om 10:33

Gaan we nu langs alle Oost Europese landen? Op zich wel vernieuwend maar ik blijf er bij dat ik het jammer vind. Ik snap het financieel belang maar laat de grote rondes vooral in hun eigen land starten. Maak desnoods 1x in de 4 jaar een Europese ronde of iets dergelijks.

Wheely 6 februari 2020 om 10:49

Ronde van Europa ben ik voor!

Zelf vind ik die buitenlandse starts alleen te pruimen als ze ook daadwerkelijk vanaf de startlocatie naar het land van de ronde zelf kunnen rijden. In het geval van Praag zou het nog kunnen maar doen ze het waarschijnlijk niet, dan vind ik het maar flauw eigenlijk.

wilbertdh 6 februari 2020 om 11:20

*Centraal Europa, zoals de tekst ook zegt.

Praag ligt 800km van Nederland vandaan

Romāns Vainšteins 6 februari 2020 om 12:50

Helemaal eens met Wheely, beter betrekken ze Wenen er bij er rijden ze van daar Italie in.

Duh 6 februari 2020 om 11:08

Ronde van Europa, meteen 3 weken door zoveel mogelijk landen :) Leuk!
Organisatorische slangenkuil onmogelijk jammer genoeg…

Lance4eva 6 februari 2020 om 12:54

Een tijdrit/proloog door Praag, dat is bijna Kafkaesk !!

chasse patat 6 februari 2020 om 13:05

Starten in Praag en meteen in etappes door richting Italië. Ik ben een voorstander. De Giro is dan logischer dan de Tour. Ostrava ligt wel een eind uit de richting. .

de geselaar 6 februari 2020 om 15:44

Proloog in Praag met finish boven bij de burcht via een mooie kasseienklim!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair